Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

pawel1515

Tag Heuer z AuthenticWatches.com

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich kolegów. Jakiś czas temu szukałem sobie chronographa (sportowego) i zakupiłem sobie Edoxa (ktory wtedy podobal mi sie najbardziej ze wszystkich). W chwili obecnej mam mozliwosc zakupienia jednego z dwoch zegarkow (nie wiem jak wrzucic fotki):

1. http://ep.yimg.com/ca/I/movadobaby_2084_361542191

lub

2. http://ep.yimg.com/ca/I/movadobaby_2083_153959287

Poniewaz oba zegarki sa w tej samej cenie chcialbym sie Was poradzic ktory będzie praktyczniejszy (np przy zmianie paska na kauczuk na wakacje, czy tez do garnituru itd.... - lub zeby bylo prosciej ktory jest ładniejszy)

Dodatkowo i to chyba najwazniejsze chcialbym sie Was poradzic na temat tego sklepu; http://www.authenticwatches.com/

- ceny maja dosc atrakcyjne i z tego co sie doczytalem to zegarek rozni sie tylko tym ze nie ma miedzynarodowej gwarancji

Czy macie doswiadczenie z ta lub tez inna strona z US?

Z gory dziekuje za szybkie odpowiedzi (poniewaz zegarek chce jeszcze kupic przed swietami)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich kolegów. Jakiś czas temu szukałem sobie chronographa (sportowego) i zakupiłem sobie Edoxa (ktory wtedy podobal mi sie najbardziej ze wszystkich). W chwili obecnej mam mozliwosc zakupienia jednego z dwoch zegarkow (nie wiem jak wrzucic fotki):

1. http://ep.yimg.com/ca/I/movadobaby_2084_361542191

lub

2. http://ep.yimg.com/ca/I/movadobaby_2083_153959287

Poniewaz oba zegarki sa w tej samej cenie chcialbym sie Was poradzic ktory będzie praktyczniejszy (np przy zmianie paska na kauczuk na wakacje, czy tez do garnituru itd.... - lub zeby bylo prosciej ktory jest ładniejszy)

Dodatkowo i to chyba najwazniejsze chcialbym sie Was poradzic na temat tego sklepu; http://www.authenticwatches.com/

- ceny maja dosc atrakcyjne i z tego co sie doczytalem to zegarek rozni sie tylko tym ze nie ma miedzynarodowej gwarancji

Czy macie doswiadczenie z ta lub tez inna strona z US?

Z gory dziekuje za szybkie odpowiedzi (poniewaz zegarek chce jeszcze kupic przed swietami)

Czesc

Jezeli chodzi o Authentic watches , to znam ich osobiscie , musisz uwazac bo duzo zegarkow ktore sprzedaja maja zeszlifowane numery seryjne

Pozdrawiam

Irek

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny też mają bez rewelacji jak na USA.Jak chcesz z USA polecam Gemnation.com.

Apropo Carrery mnie zdecydowanie bardziej podoba się z ciemną tarczą,a zdań pewnie będzie tyle ile osób odpowiadających więc weź taki który bardziej Tobie pasuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny też mają bez rewelacji jak na USA.Jak chcesz z USA polecam Gemnation.com.

Apropo Carrery mnie zdecydowanie bardziej podoba się z ciemną tarczą,a zdań pewnie będzie tyle ile osób odpowiadających więc weź taki który bardziej Tobie pasuje...

2:0 dla czarnej ;)

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

4:0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed kupnem w authenticwatches potwierdź mailowo lub telefonicznie dostępność.

Bardzo często niby mają coś na stanie a tak naprawdę tego brak. Nie płać bez jasnego potwierdzenia, że zegarek jest dostępny od ręki. Testem może być sprawdzenie ich aukcji na ebayu. Jeżeli tam jest coś wystawione wtedy mają ten zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc

Jezeli chodzi o Authentic watches , to znam ich osobiscie , musisz uwazac bo duzo zegarkow ktore sprzedaja maja zeszlifowane numery seryjne

Pozdrawiam

Irek

Postaram sie w jednym poscie odpowiedziec i zarazem dopytac:

- czy to oznacza ze mimo opisu przy zegarku (ze zegarek posiada numery seryjne) po otworzeniu pudelka moze sie okazac ze tych numerów nie ma ??

- nie znalazlem lepszej ceny w US niz na authenticwatches

- jak moge inaczej sprawdzic dostepnosc zegarka (telefonicznie i mailowo mi potwierdzili ze maja oba na stocku i moga byc wyslane zaraz po wplaceniu kasy), czy ktos kto sie zna w temacie moze sprawdzic jak kolega radzi na e-bayu bo kompletnie nie wiem jak sprawdzic czy rzeczywiscie go maja

- na gemnation.com ten sam zegarek jest prawie o 300$ drozszy ;)

zeby jeszcze bardziej sie upewnic wrzucam link do zegarka na ich stonie:

http://www.authenticwatches.com/tag-heuer-carrera-day-date-cv2a10-fc6235.html

- w opisie zegarka jest ewidentnie napisane "WITH MANUFACTURER SERIAL NUMBERS" - Irek jezeli ich znasz i mowisz zeby na to zwrocic uwage, czy to oznacza ze ktos kupil zegarek z takim opisem a okazalo sie ze numerow brak? Bo rozumiem ze wtedy mozna taki zegarek odeslac jako nie zgodny z opisem!!

Sorry ze tak sie upewniam ale nie jest to wydatek 100 pln i chce miec 100% pewnosc ze wszystko jest OK

znalazlem ten zegarek na e-bayu http://cgi.ebay.com/BUY-TAG-HEUER-CARRERA-DAY-DATE-MENS-WATCH-CV2A10-FC6235_W0QQitemZ390078569809QQcmdZViewItemQQptZWristwatches?hash=item5ad27e9d51

czyli maja go tyle ze cena wyzsza o 100 dollarow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasna tarcza ładniejsza - 4:1

Tak jak wcześniej wspomniano zdarzało się że numery seryjne zegarków były

zeszlifowane aby nie dotrzeć do autoryzowanego punktu który był oryginalnym

odbiorcą. Nie wiadomo też dlaczego sprzedał zegarek "po kosztach". Może być

to kilkuletni zegarek z półki bądź z jakąś fabryczną skazą po naprawie.

Tak więc - zegarki choć oryginalne nie posiadają właściwie gwarancji oraz

są w niewiadomym stanie technicznym i wizualnym. Niestety ryzyko jest niemałe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie Tagi mają tańsze niż na Gemnation.No ale ten numer z zeszlifowanymi numerami...aż sam jestem ciekawy czy to powszednia procedura czy rzadkość.

Wszędzie piszą że możeśż zwrócić.Więc jeśli jesteś w Usa to może warto zaryzykować i najwyżej oddać zegarek.W końcu ponad 7 tysięcy pozytywów na ebayu o czymś świadczą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaram sie w jednym poscie odpowiedziec i zarazem dopytac:

- czy to oznacza ze mimo opisu przy zegarku (ze zegarek posiada numery seryjne) po otworzeniu pudelka moze sie okazac ze tych numerów nie ma ??

- nie znalazlem lepszej ceny w US niz na authenticwatches

- jak moge inaczej sprawdzic dostepnosc zegarka (telefonicznie i mailowo mi potwierdzili ze maja oba na stocku i moga byc wyslane zaraz po wplaceniu kasy), czy ktos kto sie zna w temacie moze sprawdzic jak kolega radzi na e-bayu bo kompletnie nie wiem jak sprawdzic czy rzeczywiscie go maja

- na gemnation.com ten sam zegarek jest prawie o 300$ drozszy ;)

zeby jeszcze bardziej sie upewnic wrzucam link do zegarka na ich stonie:

http://www.authenticwatches.com/tag-heuer-carrera-day-date-cv2a10-fc6235.html

- w opisie zegarka jest ewidentnie napisane "WITH MANUFACTURER SERIAL NUMBERS" - Irek jezeli ich znasz i mowisz zeby na to zwrocic uwage, czy to oznacza ze ktos kupil zegarek z takim opisem a okazalo sie ze numerow brak? Bo rozumiem ze wtedy mozna taki zegarek odeslac jako nie zgodny z opisem!!

Sorry ze tak sie upewniam ale nie jest to wydatek 100 pln i chce miec 100% pewnosc ze wszystko jest OK

znalazlem ten zegarek na e-bayu http://cgi.ebay.com/BUY-TAG-HEUER-CARRERA-DAY-DATE-MENS-WATCH-CV2A10-FC6235_W0QQitemZ390078569809QQcmdZViewItemQQptZWristwatches?hash=item5ad27e9d51

czyli maja go tyle ze cena wyzsza o 100 dollarow

Jezeli pisza ze ma numery to je ma , na niektorych ofertach nie maja tej wzmianki znaczy ze numery sa zeszlifowane . A tak ppoza tym sa OK .

Nie moge reczyc za nikogo innego niz siebie - wiec powiem tylko ze do tej pory niespotkalem siee z nikim kto bylby z nich niezadowolony . Od razu powiem Ci tylko ze jedyna metoda zaplaty ktora przyjma bedzie wire transfer

Irek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 : 2 - jasna ładniejsza ;)

Powodzenia przy ewentualnym zakupie

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasna jest ładniejsza 4:3 ;)

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli do garniaka, to jasniejsza lepsza - 4:4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5:4 dla czarnej. to jest sportowy zegarek - do garniaka i tak nie będzie pasował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli pisza ze ma numery to je ma , na niektorych ofertach nie maja tej wzmianki znaczy ze numery sa zeszlifowane . A tak ppoza tym sa OK .

Nie moge reczyc za nikogo innego niz siebie - wiec powiem tylko ze do tej pory niespotkalem siee z nikim kto bylby z nich niezadowolony . Od razu powiem Ci tylko ze jedyna metoda zaplaty ktora przyjma bedzie wire transfer

Irek

I to jest dobry komentarz, bo sorry ale wczesniejsza wypowiedz kolegi ze zegarek jest w niewiadomym stanie czy tez uzywany jest troche z tyłka. Przepraszam ale dlaczego zegarek za prawie 7 tys ma byc odrazu uzywany lub zepsuty??

Irek dzisiaj jeszcze jeszcze raz z nimi rozmawiałem i potwierdzili mi e-mailowo ze zegarek posiada numery seryjne (nie sa zeszlifowane).

Dlaczego uwazasz ze jedyna metoda zapłąty to wire transfer, dzisiaj tez mailowo i telefonicznie mi potwierdzili ze moze to byc pay pall ??!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5:5 (głos na białą).

Jak widać, w ten sposób tematu się nie rozstrzygnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5:5 (głos na białą).

Jak widać, w ten sposób tematu się nie rozstrzygnie ;)

Właśnie dokładnie to powiedziałem w pierwszym poście.A mnie bardzo interesuje zakończenie tej sprawy bo mają w niezłej cenie Carrerę Calibrę 17 RS2...mam na nią oko....;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6:5 czarny jest piękny a biały bardziej elegancki,a może trzeba kupić obydwa i po kłopocie ;)

-"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"
Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dokładnie to powiedziałem w pierwszym poście.A mnie bardzo interesuje zakończenie tej sprawy bo mają w niezłej cenie Carrerę Calibrę 17 RS2...mam na nią oko....;)

kurcze gadałem z nimi kolejny raz.... jest rzeczywiście tak jak napisał Irek, powiedzieli ze na international order (nawet jezeli wysylka jest wewnatrz US) akceptuja tylko wire transfer (nie akceptuja kart kredytowych ani paypala - nie wiem dlaczego).

Jezeli chodzi o sam zegarek to wysali mi maila gdzie potwierdzaja 100% oryginalnosc, nowosc, numery seryjne itd..... Z mozliwoscia zwrotu jezeli zegarek bedzie nie zgodny z opisem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze gadałem z nimi kolejny raz.... jest rzeczywiście tak jak napisał Irek, powiedzieli ze na international order (nawet jezeli wysylka jest wewnatrz US) akceptuja tylko wire transfer (nie akceptuja kart kredytowych ani paypala - nie wiem dlaczego).

Jezeli chodzi o sam zegarek to wysali mi maila gdzie potwierdzaja 100% oryginalnosc, nowosc, numery seryjne itd..... Z mozliwoscia zwrotu jezeli zegarek bedzie nie zgodny z opisem

Zegarek bedzie OK , powodzenia w wyborze modelu

Irek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek bedzie OK , powodzenia w wyborze modelu

Irek

Juz wybralem i zamówiłem. Ostatnie pytanie do Ciebie; dlaczego oni nie akceptuja paypala? Co dziwne zegarek zamowil mi kolega mieszkajacy w US i zaplacil paypalem. Nie bylo problemu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjeli by rowniez Paypal z Polski ale musisz miec -verified and confirmed account and shipping adress. Wbrew pozorom bardzo latwo jest zrobic srzedajacego na '"szaro " uzywajac Pay pal .Metoda jest super bezpieczna ale wymaga tego zeby adress account z ktorego towar jest zaplacony byl taki sam jak shipping adress

Pozdrawiam

Irek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to czekamy na ładne zdjęcia,na ręce również..nie zapomnij ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaką tarczę wybrałeś? ;)

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.