Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lwasikowski

ROTARY czy warto

Rekomendowane odpowiedzi

Spodobal mi sie taki zegareczek kwarcowy..moge go miec za około 300 zł. I pytanie czy to jest dobra jakosc niby to szwajcar ale czy aby napewno do konca, czy nie cos w stylu Bisseta?

A moze lepiej zdecydowac sie na chronograf Pulsara ktory tez mi sie podoba?

Mój odnośnik

Lorus, Omega Seamaster, Orange Monster, Orient Big Mako,Stolicznyje[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwarc jak kwarc - pewnie pochodzi troche. gdzie sbylo na forum ze Rotary to teraz chinczyk - nie wiem, ale tak mi sie obilo o uszy. kiedys to byla calkiem porzadna firma. Dodatkowo - to kubek w kubek Breitling Navitimer ...

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rotary to chińczyk, robiony w Chinach, firma przejęta przez Brytyjczyków, ze Szwajcarią to już niewiele ma wspólnego. Ale dzięki temu jest b. tani i popularny na Wyspach.I można go kupić w Tesco :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzieki za ostrzezenie. A jak z jakoscia zegarkow Pulsar czy to cos pomiedzy Lorusem a Seiko?

Lorus, Omega Seamaster, Orange Monster, Orient Big Mako,Stolicznyje[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spodobal mi sie taki zegareczek kwarcowy..moge go miec za około 300 zł. I pytanie czy to jest dobra jakosc niby to szwajcar ale czy aby napewno do konca, czy nie cos w stylu Bisseta?

A moze lepiej zdecydowac sie na chronograf Pulsara ktory tez mi sie podoba?

Mój odnośnik

Ja się tam na zegarkach nie znam. Ale powiem tak... Z Chin czy nie, podróba navitimera czy nie, ale ten zegarek, przynajmniej na zdjęciach, wygląda bardzo ładnie. 300 zł to w końcu nei majątek, szczególnie jeśli chodzi o czasomierze... więc nie wiem czy bym nie zaryzykował. W końcu jest gwarancja, jak się posypie to oddasz. Zegarek jest dla Ciebie i Ty masz się w nim dobrze czuć! :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pulsar jest marką Seiko Corporation, cenowo wypada pomiędzy Lorusem a Seiko.

Z jakością napewno jest dobrze. Jeśli któryś ci się podoba - możesz śmiało brac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyzsze modele rotary maja lepsza jakosc wykonania.Te kwarcowe chrono sa naprawde kiepsko wykonane,widac tanioche.Kupilem moonphase i mimo,ze to chinski mechanizm jest w miare dokladny.Koperta zas jest wykonana bardzo solidnie.Jest ciezka,gruba i ma fajne zlocenie PVD.No i to automat,wiec ma przepiekna plynaca sekunde ^^

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Z jakością tego zegarka nie jest tak źle. Brat kiedyś chciał żebym mu zegarka poszukał, ten mu podpasił i kupił go.

Koperta jest solidna, szkło delikatnie wypukłe. Wszelkie detale na tarczy są ostre i wyraźne. Wszystkie funkcje działają. Instrukcja jest obszerna i zawiera wiele opisów zastosowań skal naniesionych na tarczy i ringu.

Biały ring jest poruszany koronką na godzinie dziesiątej. Ring chodzi bardzo lekko i sprawia wrażenie jak by był delikatnie źle spasowany tzn. odrobinę za mały ale w tej cenie jest to do przyjęcia. Wrażenie to jest tylko jak się kręci koronką i ring się porusza.

Pasek jest gruby i bardzo solidny, dodatkowo jest wyprofilowany więc świetnie leży na nadgarstku.

Jedno trzeba powiedzieć że zegarek zwraca na siebie uwagę. I generalnie podoba się ludziom postronnym.

Oczywiście imituje Navitimera ale to zawsze lepiej niż kupić podróbę Breitlinga w której połowa funkcji nie działa, a wskazówki odpadną po paru miesiącach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.