Seven 50 #726 Napisano 8 Lutego 2014 Premiera 8 marca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #727 Napisano 24 Lutego 2014 Dawno nie było niczego nowego wśród prostych "trójwskazówkowych" modeli, ale wreszcie jest! OCW-T150. Naprawdę świetny moim zdaniem. Tę rzymską dwunastkę mogli sobie darować, ale nie jest źle, im dłużej patrzę tym mniej przeszkadza. Chyba już wiem, jaki model wybiorę na swojego pierwszego Oceanusa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #728 Napisano 24 Lutego 2014 Tą rzymską dwunastką popsuli wszystko. Ten, który nie ma tego ptaszka, to nie ma też z kolei na niebiesko barwionych wskazówek i obwódek indeksów, a które robią z trzy czwarte wyglądu Oceanusa. Jak żyć premierze, jak żyć? 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #729 Napisano 24 Lutego 2014 A jakie koszta? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #730 Napisano 24 Lutego 2014 Casio podaje 68000 JPY, ale w praktyce po wejściu na rynek zawsze jest nieco mniej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #731 Napisano 24 Lutego 2014 no to około 2K . Myślę że jest to dla mnie cena maksymalna jaką dałbym za casio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #732 Napisano 25 Lutego 2014 Dla mnie chyba też, ale raczej tylko dlatego, że po prostu jeszcze żaden z tych droższych mnie do siebie nie przekonał w stu procentach. Większość jest świetna, ale jednak po głębszych przemyśleniach zawsze za dużo w nich jest tego dobrego. Natomiast ten T150 od razu wpadł mi w oko, XII już mi nie przeszkadza, mógłbym ją przełknąć bo w sumie to mniejsze zło - same kreski jakieś takie nudne. Jak dla mnie zdecydowanie ma "to coś" i już nie mogę się doczekać realnych zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #733 Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) Dla mnie chyba też, ale raczej tylko dlatego, że po prostu jeszcze żaden z tych droższych mnie do siebie nie przekonał w stu procentach. Mnie starsze Manty przekonały i zapłaciłbym za nie tyle ile żądają. Edytowane 25 Lutego 2014 przez AndrzejMick 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #734 Napisano 25 Lutego 2014 Mnie starsze Manty przekonały i zapłaciłbym za nie tyle ile żądają. Ja nie żałuje żadnej złotówki jaką dałem , choć fakt nie kupowałem nigdy nówek - jak bym miał dać te ok 5-6 tyś za salonówkę to pewnie też bym nie kupił mimo że wykonanie klasa to faktycznie cena lekko za wysoka , choć citek i seiko są na tym samym pułapie , trochę ciężko to porównać jednak z jakimś innym producentem bo nikt inny nie robi takich technologicznych zegarków z takich materiałów i do tego na tak wysokim poziomie.Także cena w sumie jest chyba nie najgorzej skalkulowania to my za mało zarabiamy Co do nowej serii to XII lekko nie pasuję do całości , ale jeszcze nie ma tragediiTrochę jednak mnie dziwi co oni tak ciągną do tych rzymskich cyfr Pozdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #735 Napisano 25 Lutego 2014 Ciekaw jestem, jak by wyglądał z arabskimi 12 i 6 jak w OCW-T2000. Tak by chyba było najlepiej, a może i nie, ciężko jest mi to sobie wyobrazić. Jeśli dobrze widzę to bransoleta ma płynną mikroregulację. Kolejny plus dla niego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #736 Napisano 25 Lutego 2014 Z tymi rzymskimi to w ogóle chyba ciężko jakoś fajnie to dopasować do obłości zegarka i ni w ząb nie kojarz sie to z techniką Co do zapinki to mega plus bo w mantach tego nie ma a przydało by sięW sieko brightz jest też regulacja "dziurkowa" na zapince co jest fajne - choć powiększa samo zapięcie ale wygoda chyba ważniejsza Pozdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wraQ 48 #737 Napisano 27 Lutego 2014 Jeśli dobrze widzę to bransoleta ma płynną mikroregulację. Kolejny plus dla niego. Mam takie coś w Attesie AT8040-57L.Bardzo dobre rozwiązanie 0 Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by dayhappy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #738 Napisano 27 Lutego 2014 W Oceanusach chyba jeszcze nigdy nie było takiej regulacji? Dziwne, że dopiero teraz o tym pomyśleli, ale lepiej późno niż wcale. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #739 Napisano 27 Lutego 2014 A jak to działa? Jest to na jakiejś sprężynie czy "cuś" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wraQ 48 #740 Napisano 28 Lutego 2014 A jak to działa? Jest to na jakiejś sprężynie czy "cuś" W momencie jak naciśniesz te boczne przyciski, które odpinają bransoletę - to możesz przesunąć ogniwo do środka lub na zewnątrz zapinki Daje to jakieś pół centymetra regulacji...przydaje się latem podczas upałów jak puchnie trochę ręka 0 Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by dayhappy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #741 Napisano 28 Lutego 2014 W momencie jak naciśniesz te boczne przyciski, które odpinają bransoletę - to możesz przesunąć ogniwo do środka lub na zewnątrz zapinki Daje to jakieś pół centymetra regulacji...przydaje się latem podczas upałów jak puchnie trochę ręka I już wszystko jasne, dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nickt 99 #742 Napisano 9 Marca 2014 Wypadałoby i tutaj się przyłączyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #743 Napisano 9 Marca 2014 Piękne zdjęcia. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #744 Napisano 9 Marca 2014 Piękne zdjęcia. Zegarek również. Gratulacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #745 Napisano 9 Marca 2014 Zegarek to macałem zanim zaczął należeć do obecnego macanta, więc wiem jak go bardzo nienawidzę. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wraQ 48 #746 Napisano 10 Marca 2014 Gratulacje...widzę że jednak Krzysiek sprzedał 0 Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by dayhappy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #747 Napisano 13 Marca 2014 Lepsze fotki ocw s3000p - aż za dużo sie dzieje na tej tarczy Pozdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7635 #748 Napisano 13 Marca 2014 Gdybym nie miał czarnej, to poważnie tą jasną Mantę bym rozważył. 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #749 Napisano 13 Marca 2014 (edytowane) Gdybym nie miał czarnej, to poważnie tą jasną Mantę bym rozważył. Będzie do pary Pozdr. ps. Teraz Waldek już musisz kupić Edytowane 13 Marca 2014 przez lukaspl21 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wraQ 48 #750 Napisano 13 Marca 2014 ps. Teraz Waldek już musisz kupić Kusiciel nie podpuszczaj 0 Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by dayhappy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach