Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tezapl

Automat do 700 PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przegladalem mnostwo tematow, sklepow online, allegro i nie znalazlem swojego zegarka marzen ;)

Szukam po prostu automatu

-czytelnego

- aby wskazowka sekundnika byla dobrze widoczna

- w miare powiedzmy sportowy wyglad a nie jakis do garnituru dla 40 latka

- najlepiej 3 srednio duze pokretla po prawej stronie

- najlepiej stoper

Cos takiego post-30136-0-23623800-1331341673.jpg/

tylko do szczescia brakuje mi stopera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalezienie dobrego chronografu w automacie, który do tego będzie się podobał może być trudne lub wręcz niewykonalne... więc może warto się zastanowić nad kwarcem, bo tu już znacznie większy wybór w tej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Seiko "Black Monster"? Znajdź za 500, za resztę kup pasek (oryginalnie jest na gumie), względnie bransoletę.

cb21793509a0039a3aa53110.L.jpg

• Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem ;)
  • Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&Promaster
  • Aktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana):
  • Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze stoperem to jeszcze ewentualnie Poljot, ale są nakręcane (nie automatyczne) i ciut droższe niż 700zł.

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki

szkoda ze taki maly wybor jest, trzeba bedzie ze stopera zrezygnowac.

Seiko 6138 troche z wygladu za powazny.

Najbardziej podoba mi się Black Monster ale tylko w tej odmianie (caly czarny)

http://www.nzwatches.com/image-remote/upload/product/men/seiko%205%20automatic%20diver/snzf53k1_01.jpg

i oczywiscie w Polsce nie mozna go dostac a na ebay nie wysylaja do Polski, zal.

Jezeli ktos wie jak go zdobyc prosze pisac.

jezeli nie to zamowie sobie niesmiertelnego Orienta CEM65006D z ebay za 99$

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej podoba mi się Black Monster ale tylko w tej odmianie (caly czarny)

http://www.nzwatches.com/image-remote/upload/product/men/seiko%205%20automatic%20diver/snzf53k1_01.jpg

Na pewno nie jestem ekspertem, jednak moim zdaniem na zdjęciu nie jest przedstawiony Seiko Black Monster tylko któryś zegarek z serii Seiko 5. Może chodziło Ci o FrankenMonstera?

, Inny link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno nie jestem ekspertem, jednak moim zdaniem na zdjęciu nie jest przedstawiony Seiko Black Monster tylko któryś zegarek z serii Seiko 5. Może chodziło Ci o FrankenMonstera?

, Inny link.

Tak,oczywiście jest to jakiś black z serii SEIKO 5 SPORTS (FRANKEN MONSTER).

Tu jest SEIKO MONSTER black

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie.

Kaske juz mam, przejrzalem ebay i wybralem kilka modeli: http://i40.tinypic.com/2cd25h.png

Wybor nawet spory i nie wiem na ktory sie zdecydowac.

Myslalem o tym zlotym bo aukcja jest od 16$ ale zadnych informacji o nim nie moge znalezc.

Moze pomoglibyscie w wyborze ? Albo jakis skreslic bo ma jakies wady.

I takie pytanie mam nadgarstek 15,5cm, bransoleta czy pasek bedzie lepszy ? Chodzi mi o to aby nie odstawalo.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie Seiko 47 lub 99:)

Orient Mako nijaki, natomiast ten złotawy jako drugie zdjęcie paskudny festyniarski, zreszta miałem go w ręce, beznadziejny wyglad.

Lorus, Omega Seamaster, Orange Monster, Orient Big Mako,Stolicznyje[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki, jak dzisiaj patrze na chlodno to rzeczywiscie strasny festyn i wybralem sobie zegareczek :)

A wybor to: Seiko SNZF53K1 czyli najlepsza odmiana bo caly czarny.

Znalazlem taki sklepik co wysyla za darmo: http://www.exportwatches.com/catalog/product_info.php?cPath=2&products_id=636&osCsid=f3f51ba78179810b7abfd7f49b43a788

Ale zastanawiam sie jeszcze nad tym zlotym. Zawsze chcialem miec zloty zegarek. Gdybyscie cos mogli mi o nim powiedziec bylbym wdzieczny albo jakas informacje skad wziac zdjecia, informacje.

A tak po za tym to dlaczego wujek google moze nie wiedziec o tym zegarku :| ? Na stronie seiko tez nic, dziwne.

http://cgi.ebay.com/SEIKO-5-MENS-SPORTS-AUTOMATIC-WATCH-BLACK-NEW-snkw863k_W0QQitemZ220578448041QQcmdZViewItemQQptZWristwatches?hash=item335b8002a9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.