Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Boberek

Chiny ...

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z wyjazdem do Chin zwracam się z pytaniem: na jakie zegarki zwracać tam uwagę (i ewentualnie kupować?). Dobre chińskie marki czy kopie znanych zachodnich zegarków wykonane w Kraju Środka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre chińskie marki, średnie chińskie marki, chińskie marki ale nie "kopie znanych zachodnich zegarków wykonane w Kraju Środka" (jeśli miał to być eufemizm na podróby...).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytasz serio czy kupować podróbki?

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym przywiózł Sea-Gull'e i Parnisy.

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sea Gull,Tao International(lub poprostu Tao),Parnis, Shanghai to wszystko dobre zegarki chinskie. Sa trwale i czesto nie ustepuja japonczykom/szwajcarom w tej klasie cenowej,choc to nie regula.Niektore wykonane sa bardzo "odpustowo".

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chiński, to Sea-Gull. Sami chińczycy najlepiej o tym wiedzą

http://www.iwatch365.net/viewthread.php?tid=15945404

Parnis to też taki Seagull, który... hmmm, jakby tu powiedzieć... :) powiedzmy, że Pranis to taki seagull, z którego sam Seagull nie musi się tłumaczyć

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W związku z wyjazdem do Chin zwracam się z pytaniem: na jakie zegarki zwracać tam uwagę (i ewentualnie kupować?). Dobre chińskie marki czy kopie znanych zachodnich zegarków wykonane w Kraju Środka ?

Ja bym zwrócił uwagę na oryginały znanych zachodnich firm, kopi (?) podobno u siebie Chińczycy nie sprzedają, bo wytwarzają je dla jeleni z Europy...

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ambasador

Oczywiście Mewy, Panisy, Shanghaie, Militarne Maryny, Tao International <_<

Dla przykładu wklejam fotki dekla Tao International ... proszę mi pokazać jakiegoś swiss made, japończyka czy innego niemca do 1000PLN z tak ładnym deklem. Przypomnę, że Tao kosztuje ok 300zł i jest na werku Sea-gulla ST-25 :)

post-0-0-14419500-1331558137.jpg

post-0-0-17037300-1331558138.jpg

post-0-0-20012800-1331558139.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak za tą cenę to super wykonanie i przynajmniej nie tandetna podróba <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla przykładu wklejam fotki dekla Tao International ... proszę mi pokazać jakiegoś swiss made, japończyka czy innego niemca do 1000PLN z tak ładnym deklem. Przypomnę, że Tao kosztuje ok 300zł i jest na werku Sea-gulla ST-2

Ale wstyd dla tych szwajcarów, że tak na zegarkach zrzynają z biednych ludzi... <_<

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogi Kolego Piotrze Ratyński. Mógłbyś pisać posty wnoszące coś do tematu, zamiast wciąż ironizować ???

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Ja bym zwrócił uwagę na oryginały znanych zachodnich firm, kopi (?) podobno u siebie Chińczycy nie sprzedają, bo wytwarzają je dla jeleni z Europy... "

otóż ,jak najbardziej sprzedają również u siebie takie "kopie". <_<

,miałem przyjemność oglądać takie zakupione w Chinach arcydzieła ...tuż po Olimpiadzie..:),

zupełnie nie przypominają jakością tych zegarków ,które oficjalnie są "Made in China"...,

myślę ,że warto zwrócić uwagę na takie zegarki jak np.Sea-Gull..:

post-23173-0-89144700-1331558262.jpg

zdjęcie pożyczone od kol.Svedos

i unikać podróbek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogi Kolego Piotrze Ratyński. Mógłbyś pisać posty wnoszące coś do tematu, zamiast wciąż ironizować ???

Drogi kolego michu, przecież wnoszę, a ironia to tez forma wypowiedzi. Moim zdaniem sposób zadania pytania przez kolegę boberek, świadczy o tym, że nie miał na celu zdobycie wiedzy, tylko zupełnie coś innego, więc się dostosowałem. Bo cóż to znaczy "na jakie zegarki zwracać tam uwagę (i ewentualnie kupować?)", mianowicie zupełnie nie wiadomo czy chce on sobie kupić jeden zegarek na rękę, czy worek zegarków na handel, bo to zupełnie inne sprawy są. A już tekst "czy kopie znanych zachodnich zegarków wykonane w Kraju Środka ?" jest na tym forum wkładaniem kija do mrowiska, a boberek rzucił hasło i znikł, ani nie podziękuje, ani nie napisze czy odpowiedzi mu wystarczą, ma za to adwokatów...

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Ja bym zwrócił uwagę na oryginały znanych zachodnich firm, kopi (?) podobno u siebie Chińczycy nie sprzedają, bo wytwarzają je dla jeleni z Europy... "

otóż ,jak najbardziej sprzedają również u siebie takie "kopie". <_<

No tak, ten to na pewno nie jest dla jeleni w Europie (literki). :)

myślę ,że warto zwrócić uwagę na takie zegarki jak np.Sea-Gull..:

Co masz na myśli pisząc "warto zwrócić uwagę"? Bo też moim zdaniem wystarczy zwrócić uwagę i na tym koniec.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko czy chinolskie zegarki nie święcą w nocy? Nie od luminowy czy trytu <_<? Skoro w zabawkach znajduje się szkodliwe metale ciężkie, nawet w barwnikach to co dopiero w zegarkach :)

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co masz na myśli pisząc "warto zwrócić uwagę"? Bo też moim zdaniem wystarczy zwrócić uwagę i na tym koniec.

mam na myśli ,że warto go kupić .

Coś z nim jest nie tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Bo też moim zdaniem wystarczy zwrócić uwagę i na tym koniec.

no jasne, bo zegarek bez napisu "słis mejd" pali w rękę, co?? <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niee,no...daj spokój, pytam poważnie..

naprawdę uważam ,że to ciekawy zegarek i chętnie usłyszę opinię..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam na myśli ,że warto go kupić .

Coś z nim jest nie tak?

Nie, tylko dziwi mnie czemu nie piszesz tego wprost, tylko używasz jakieś enigmatyczne owijanie w bawełnę...

no jasne, bo zegarek bez napisu "słis mejd" pali w rękę, co?? <_<

Zegarek pali to też jakaś metafura zapewne, a sprawa jest prosta, każdy ma jakieś zainteresowania, a zegarki chińskie jak na razie sa poza moimi zainteresowaniami, ale pewnie już niedługo, bo w rewelacyjnym tempie poprawiaja swoja jakość...

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Nie, tylko dziwi mnie czemu nie piszesz tego wprost, tylko używasz jakieś enigmatyczne owijanie w bawełnę..."

teraz to ja się dziwię.. <_< ,

edit: pytanie założyciela wątku brzmiało:

"na jakie zegarki zwracać tam uwagę (i ewentualnie kupować?)"

napisałem co myślałem ,bo akurat ten zegarek to tak naprawdę jedyny Chińczyk który mnie ujął swoim wyglądem,a do wykonania (wg.opinii właścicieli) chyba też nie ma zastrzeżeń..

sam wahałbym się z zakupem ,bo niespecjalnie podziwiam chiński reżim ,(coś co w radzieckich i niemieckich zegarkach już mi nie przeszkadza ,bo traktuję to już jak kawałek historii a nie identyfikowanie się z pewną ideą),

ale powtórzę, to zegar który zrobił na mnie wrażenie.

Gdybym był w Chinach i natknął się na egzemplarz to pewnie bym kupił i ew.zastanawiał się co z nim dalej zrobić..:)

pzdr Michał

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jasne, bo zegarek bez napisu "słis mejd" pali w rękę, co?? :)

Nie pali - chociaz nie wiem - nigdy nie miałem , natomiast doskonale rozumiem że ktoś nie lubi wyrobów danego kraju - ja np. nie lubię zegarków japońskich , rosyjskich/radzieckich , chińskich etc. w zasadzie tylko niemieckie , francuskie i ten słyis mejd za amerykańskimi też nie przepadam . Nie wniosłem nic do tematu to fakt ale ten wklejony przez KT88 Michala - bardzo ladny - wcześniej juz go widziałem nawet na zywo i super się prezentował . Co do zakupów wszystko zalezy czy mają być z handlowego punktu widzenia czy nie ? Rozumiem ze z handlowego - prawda jest taka ze zegarków po 300PLN sprzedasz dużo , natomiast na droższe potrzeba konesera - tymbardziej i przedewszytkim ze to są chińskie zegarki, dzisiaj jak się rozejrzeć prawie wszystko jest chinskie , niedługo juz co drugie dziecko bedzie się rodziło Chińczykiem ... dobrze ze ja mam jedną sztukę <_< .

EDIT i na drugie się nie zanosi :)

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Nie, tylko dziwi mnie czemu nie piszesz tego wprost, tylko używasz jakieś enigmatyczne owijanie w bawełnę..."

teraz to ja się dziwię.. <_< ,

edit: pytanie założyciela wątku brzmiało:

"na jakie zegarki zwracać tam uwagę (i ewentualnie kupować?)"

sam wahałbym się z zakupem ,

ale powtórzę, to zegar który zrobił na mnie wrażenie.

pewnie bym kupił

Taa... Czyli kupiłbyś, ale jednak niekoniecznie.

Przeczytaj jeszcze raz to co tu napisałem,

http://zegarkiclub.p...post__p__480494

to może przestaniesz się dziwić... :) i nie bierz tego co tu piszę do siebie.

.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ambasador

Piotrze Ratyński obawiam się, że Twój światopogląd zegarkowy niebawem legnie w gruzach ba Twoje życie legnie w gruzach gdy dowiesz się, że Swiss Made jest tak na prawdę China Made. Po drugie buty w których chodzisz nie wiem Adidas, Nike mają za pewne na metce Made in Taiwan albo Made in Indonesia i nie przeszkadza Ci to? Odpowiedz na takie pytanie :)

Koszulka Adidasa moja własna kupiona w Niemczech w firmowym sklepie Adidasa <_<

post-0-0-99962200-1331558282.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czego oczekujesz po zegarku? to podstawowe pytanie. Czy chcesz mieć coś wartościowego, czy raczej ładny bajer?

Jeśli coś wartościowego to rozważ zakup zegarka na lotnisku w sklepie wolnocłowym, czasem można "trafić" na fajne ceny lub wyprzedaże.

Kiedyś upolowałem w dobrej cenie Cartiera Santosa na lotnisku w Hong Kongu. W samym HK również można trafić na dobrą cenę, trzeba tylko odwiedzać markowe sklepy, bo wszędzie masa, masakra podróbek (niektórzy nie wiem dlaczego nazywają je replikami <_< )

Jeśli lecisz przez Moskwę warto pobiegać po sklepach na lotnisku, ostatnio mój kolega kupił tam Omegę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.