Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Adik-78

Co lepiej kupic Omegę czy Breitlinga?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Jak Wam się wydaję co lepiej kupić Omegę czy Breitlinga?? Zauważyłem że bardzo dużo pisze się o Omegach a zdecydowanie mniej o Breitlingach.Czy to znaczy że Omegi są lepsze???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podaj konkretne modele które masz na mysli.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podaj konkretne modele które masz na mysli.

breitlig hercules omega seamaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Który Seamaster?? Najlepiej kup ten, który Ci się najbardziej podoba. Ogólnie można porównać zegarki, ale obie marki zacne więc kwestia gustu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak rozumiem bardzo mi się podoba ten breitling hercules malo o nim jest napisane nie wiem dlaczego ciezko znalezc jakies opinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Poprzez fakt jaką bransoletę (mocowanie przy kopercie) posiada Hercules wybrałbym Omegę. Poza tym ładniejsza, czy to Bond, czy PO bez znaczenia. Weź ten który bardziej Ci się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

breitlig hercules omega seamaster

A dlaczego nie Heritage 46 czy De Ville? a może Speedmaster?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak, zależy też na czym Ci tak naj naj zależy... Czy priorytetem jest mechanizm czy wygląd ?

Dla mnie ten breitlig jest trochę przesycony, albo zegarek wygląda jak diver, albo jak pilot. Bardzo nie lubię mieszania tych dwóch stylów, ponieważ wygląd zaczyna być bazarowy i tani.

Uważam że spośród tych dwóch, Omega wygląda znacznie ładniej i bardziej z klasą. Co do mechanizmu... chyba bardziej w stronę Omegi ;)

Pozdrawiam

"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup to co Ci się podoba najbardziej, na co Cię stać, co Ci w "oko" wpadnie, z czym się będziesz lepiej czuł na ręku. Obie marki bardzo dobre, znajomi na pewno z zazdrością na nie popatrzą.

Ja sam się mocno przymierzam do zakupu Omegi, Breitlinga, Taga, B&M a może Eberharda. Najlepiej potestować na nadgarstku ;), zdecydowanie polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm wielkie dzieki za odpowiedzi a jesli chodzi o mechanizmy? ktora z tych marek wypada lepiej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

hmm wielkie dzieki za odpowiedzi a jesli chodzi o mechanizmy? ktora z tych marek wypada lepiej?

Jeśli masz na myśli te dwa co wybierasz to napisz o jakiego Seamastera Ci chodzi. Jeśli bez chrono to Omega i Breitling mają to samo czyli Eta 2892-A2. W Breitlingu modyfikowany o komplikacje które posiada, w Omedze za to z Co-Axialem. Jeśli myślisz o Seamastrze Chrono to masz modyfikowane VJ 7750. Napisz konkretnie coś może.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi z chrono a czy VJ7750 jest lepszy niz Eta 2892-A2??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Adik kup sobie Omęge PO, a nie zawiedziesz sie, zreszta model ten będziesz mógł przymierzyć. Co do Breitlinga to pozostaje ci tylko rynek wtórny, model ten od paru lat nie jest juz produkowany, więc z przymiarki nici, no chyba ze kupisz w ciemno. Ogólnie Hercules był mało popularnym modelem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

chodzi mi z chrono a czy VJ7750 jest lepszy niz Eta 2892-A2??

VJ7750 to typowy wół roboczy z komplikacją chronografu. Rotor nakręca sprężyne ruchem jednostronnym, drugi obrót jest jałowy. Eta 2892-A2 dobry werk do modyfikacji z racji małej wysokości. Oba dobre, ciężko mi mówić który lepszy. Teoretycznie VJ7750. Nie mniej nie patrz na to. Jedno i drugie to tylko ETA. Weź ładniejszy zegarek i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ten breitlig jest trochę przesycony, albo zegarek wygląda jak diver, albo jak pilot. Bardzo nie lubię mieszania tych dwóch stylów, ponieważ wygląd zaczyna być bazarowy i tani.

Uważam że spośród tych dwóch, Omega wygląda znacznie ładniej i bardziej z klasą.

Zgadzam się z tą opinią w 100%. Breitling jest oczywiście świetnym zegarkiem, jednak mnie ten styl nie odpowiada. Ale to Tobie ma się podobać. Ja bym brał Omegę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli PO to chętnie. Właściwie to Seamastera, Speedmastera, Railmastera też :D Z Breitlingów podobają mi się niektóre Navitimery, ale ten Hercules to nie bardzo.

OMEGA :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najważniejsze byś sam był bardzo przekonany do jednego z nich :-) i na pewno będziesz zadowolony.

Ja osobiście wybrał bym OMEGĘ PO :-) (kiedyś też miałem dylemat z PO i innym czasomierzem - choć nie był to Breitling) - wybrałem PO i jestem zadowolony :-), a jeśli zdecydujesz się na OMEGĘ HV :-) to powinieneś być już super zadowolony :-) :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega, bo tak :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiadając na Twoje pytanie: Jak dla mnie to jest kwestia gustu. Jedna i druga marka jest wrecz doskonala. Pod wzgledem stylistyki są piekne - Omega i Breitling. Ja bym kupił oba.

JTW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie miałem dylematu wybrałem PO 45.5 teraz na nia czekam i "jajko znosze" :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja ze swojej strony polecił bym Rolexa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiadając na pytanie. Krótko. Omega :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega jest bardziej finezyjna i przyjazna dla użytkownika.Breitling dla mnie to takie dziecko marketingu,wiem,że wielu użytkowników marki poczuje się urażonych ,aleposiadałem zegarki obu firm i takie zdanie sobie wyrobiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.