Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

seiken

E-Papieros pali ktoś ?

Rekomendowane odpowiedzi

tu mój zestaw podstawowy z tym parownikiem - teraz ma juz tuleje z kwasiaka

omg, ale lokomotywa, widze ze duzo jeszcze przede mna, ale to dobrze, bo tak jak wczesniej pisalem swiadomosc tego ze sa jeszcze rezerwy dobrze prorokuje na przyszlosc:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może popal więcej, bo strasznie agresywny jesteś. I psujesz tym ludziom zabawę w temacie.

Akurat temat załozyłem ja... nie jestem agresywny ale dziwią mnie wypowiedzi człowieka który pali e-papierosa 2 tyg

i pisze że grzałka wytrzyma 3- 6tyg... nie masz o tym jeszcze pojęcia to nie powtarzaj tego co wciska Ci sprzedawca

Grzałka po tyg jest już "zamulona" po dwóch to nie wyobrażam sobie aby jeszcze dobrze oddawała smak i dobrze dymiła

po 3 wyglada jak by ja ktoś 1mm smoły obtoczył juz praktycznie nie powinna dymić smaku zero

oczywista jak ktoś popala !!! a nie pali to może mu wytrzyma

lub jak ma 3-4 parowniki na zmianę

tak wyglada grzałka po 3 dniach palenia na przemian z innymi

2en80ol.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie boisz się chorób związanych z paleniem e-papierosa?

Korzystanie z większości przyjemności niesie za sobą ryzyko konsekwencji :lol:

W odróżnieniu od palenia, e-palenie jest mniej niebezpieczne i szkodliwe.

To mówi mi mój organizm, który katowałem papierosami przez ponad 30 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak mają się te wszystkie vivi do liquinatora?

Stukło mi 86 dni B) bez analoga :) .

Palę tylko na liquinatorze od volisha, batki twist , zwykłe(volish) i GoldenMod którego polecam(piękny sprzęt) na 14500.

Pytanko dla siedzących w temacie co sądzicie o Taxi boxach?

Chciałbym coś kupić co wystarczyłoby na przynajmniej cały dzień wapowania bez konieczności ładowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z liquinatorem mam mieszane doświadczenia. Pierwszy kupiony był genialny, po czasie wymieniłem grzałkę (na ST long). Zapchała się drugiego dnia, wymieniłem na inną, po kilku napełnieniach dymi słabo. Dzisiaj dostałem parownik Vivi Mini CC (tak to się chyba nazywa - dostaję szału z nazewnictwem e-papierosowymangry.gif) i tymczasem dymi aż miło. Różnica głównie w grzałce, na korzyść (cenową) Vivi

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na początku grzałki do liquinqtora potrafiłem co drugi dzień wymieniać <_< .

Teraz nacinam ten mały otworek i palę około tygodnia.

Kurcze byłem dzisiaj w swoim sklepie chciałem vivi kupić ale mi odradzają :unsure: .

Ponoć nic nie dymi i nie daje takiego kopa jak liquinator :huh: .

Ile w tym prawdy?Nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, nie dymi tak jak mod na filmiku seikena. Nie wiem jakiego liquinatora palisz, ale dla mnie glowna przewaga vivi mini to nabijanie, bo wszystko co sie napelnia strzykawka to jakies nieporozumienie. I tak jak pisalem wczesniej- starcza na dlugo. Kolejna zaleta- sporadyczne przecieki liquidu do ust. wada jest natomiast sam ustnik ktory latwo polamac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palę na liquinatorze i grzałkach od volisha.

Strzykawką napełniasz pierwsze zalanie jakieś 1,2ml.

Następne zalania już normalnie z butli do środka ;).

Pojemnościowo wchodzi 3,5ml na baniak a dziennie schodzi u mnie jakieś 4,5ml.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vivi nowa 2 nie jest zła tylko jak pisałem trzeba samemu grzałki robic ale to bajecznie proste

Volish ma najlepsze kartki do liquinatora

ale cena nie jest mała

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam prośbę,przeczytałem caly temat i tak nic z tego nie wiem :) (te nazwy są osłabiające),zamierzam spróbowac palic e-pap.co proponujecie konkretnie na poczatek kupic,prosiłbym o jakieś linki do konkretnych produktow.Pale 20 lat "naturalne" i chyba czas skończyc a w tym temacie jestem całkiem zielony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudna sprawa, ilu e-palaczy, tyle opinii. Na początek poczytaj http://www.e-dym.pl/E-papierosy/ i wybierz wg opinii lub ceny. Żadnym nie powinieneś być rozczarowany. Jedne zadowolą Cię na dłużej, inne na krócej - ale to indywidualna sprawa. Plus 3 - 4 liquidy (płyny do palenia) http://www.e-dym.pl/Liquidy/ po 10 ml, o różnej zawartości nikotyny. Powodzeniarolleyes.gif Nie zastanawiaj się zbytnio, co to kartomizer, atomizer, liquinator - powoli się dowiesz.

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam prośbę,przeczytałem caly temat i tak nic z tego nie wiem :) (te nazwy są osłabiające),zamierzam spróbowac palic e-pap.co proponujecie konkretnie na poczatek kupic,prosiłbym o jakieś linki do konkretnych produktow.Pale 20 lat "naturalne" i chyba czas skończyc a w tym temacie jestem całkiem zielony.

http://allegro.pl/2x-e-papieros-ego-t-z-ce4-25ml-liquid-promocja-i2515702079.html

Coś w taki lub podobny zestaw mógłbyś na początek zainwestować. Potem dokupić sobie jakiś clearomizer na wymienne grzałki. A liquidy, cóż, tu już trzeba po prostu kupować i testować. Niektórzy oferują już 5-mililitrowe opakowania po kilka złotych, są dobre do szukania swojego smaku.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow. Ale ceny spadly... Faktycznie to bardzo dobry zestaw za te pieniadze. Jak sie spodoba to bedziesz mogl do tych baterii dokrecic praktycznie wszystko co jest na rynku. Wkurza mnie tylko w takich aukcjach opis typu - nasze najlepsze dlatego dajemy gwarancje do 12 miesiecy z czego te 12 ma tylko ladowarka.

I moje pytanie bo zastanawiam sie nad tym od dluzszego czasu, jak te gwarancje maja sie do naszego prawa? Ok rozumiem, batka to moze byc material eksploatacyjny, ale np wlasnie zasilacz powinien miec chyba 24 miesiace? moze mnie ktos oswiecic w tym temacie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki split.O coś takiego właśnie mi chodziło.Nie chciałem na początek inwestowac

większych pieniędzy w coś ,co nie wiadomo czy mi podejdzie i musiałbym to wyrzucic do kosza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie jeszcze możesz zejść z ceną, kupując osobno baterię i osobno clearozmizer, zejdziesz do jakiś 70-80 zł z przesyłką, niemniej tu masz dwie baterie, co akurat jest fajne, bo zawsze masz pewność, że ta druga jest naładowana, a sam wiesz, jak to jest z nałogiem ;) Jak nie przypasuje, to na pewno baterie i ładowarkę sprzedasz.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopię.

Nie zamierzam Was katować codziennymi sprawozdaniami z moich doświadczeń z e-papierosem, ani przekształcić tego tematu w pamietnik początkującego e-palacza wink.gif

...

Traktuję to całe moje e-palenie jako rodzaj eksperymentu, ale póki co, to całkiem mi się podoba biggrin.gif

@chronofil, minęło pół roku.

Jak oceniasz eksperyment?

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopię.

@chronofil, minęło pół roku.

Jak oceniasz eksperyment?

Bardzo pozytywnie.

Analogi paliłem równolegle z epapierosem tylko przez parę dni i to w śladowych ilościach.

Ponad pół roku (dokładnie od 15 sierpnia 2012) palę tylko elektryka.

Nie chciałbym wyjść na nawiedzonego neofitę, ale jak na razie to same zalety:

- palę sobie gdzie chcę i kiedy chcę (z zachowaniem jakichś ogólnych zasad kultury) i nikt mi nie zabrania, nie wypędza, nie patrzy krzywo

- odzyskałem węch i smak - teraz doskonale wyczuwam, kto pali zwykłe faje, a dym wręcz mi śmierdzi. Jedzenie lepiej smakuje, kwiatki ładniej pachną

- nie czuję potrzeby palenia zwykłych, nie mam głodu nikotyny a "odruchy nałogowca " mam zaspokojone

- nie ma syfu w pokoju, nie śmierdzą ciuchy, palce, nie ma wypalonych dziur w ubraniach itd

- nie denerwuję się w czasie zakupów, w kolejce, w restauracji

- zdecydowanie lepiej się czuję - lżej się oddycha, nie świszcze w płucach, serce mniej się tłucze, porannego trampka w ustach nie ma

- nareszcie pozbyłem się nalotu na zębach i nie muszę co trochę ganiać na profesjonalne czyszczenie

- palenie kosztuje mnie jakieś 80zł miesięcznie, czyli rzędu 20% (!!!) klasycznego

- zestaw, który kupiłem (Volish Art) spisuje się bardzo dobrze - bateria trochę krócej trzyma niż na początku, ale cały dzień daje radę

Absolutnie nie zarzekam się, że nigdy nie wrócę do analogów, ale autentycznie nie chciałbym takiego powrotu. Być może nawet uda sie całkiem fajki odstawić? Na razie kupuję słabsze płyny, niż na początku, wiec może z czasem?

Nie sprzedaję e-fajek i nie mam żadnego interesu w ich reklamowaniu, ale każdemu palaczowi, który nie czuje się na siłach rzucić, a chciałby coś ze swoim nałogiem zrobić polecam spróbować e-palenia. W moim przypadku efekty są naprawdę dużo lepsze, niż się spodziewałem

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli komuś zależy na dobrym i niezawodnym sprzęcie to tylko mody czyli zasilanie na akumulator są większe ale b.efektywne i dają większe możliwości, ja jestem już dość zawansowany w temacie e-paierosa

praktycznie nie używam fabrycznych parowników czasami jak dostane do testów

Liqid robie sam wiec palenie w miesiącu wynosi mnie ok 25 zł

ek2r9y.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę,że masz eVic.

Daje radę? Polecasz ?

Obecnie siedzę na GoldiBox dla mnie rewelacja :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sprzedaję e-fajek i nie mam żadnego interesu w ich reklamowaniu...

Nie mam co do tego wątpliwości. Inaczej bym Ciebie nie pytał ;)

Ja od jakiegoś czasu palę, jak to mówią hybrydowo. Tzn wypalam ze 3-4 tradycyjne papierosy na dobę, a w międzyczasie popykuję e-papierosa (jakieś 2ml na dobę). To dla mnie i tak jest duży sukces, biorąc pod uwagę, że w latach swojej "świetności" przepalałem do 30 fajek na dobę ;)

Od tych kilku tradycyjnych fajek jakoś na razie nie mogę się powstrzymać. Dla usprawiedliwienia dodam, że te tradycyjne przygotowuję sobie samemu i nie mają one nic wspólnego z koncernowymi śmierdziuchami i biją je na łeb i szyję. Nabijam w gilzy tytoń typu shag (bardziej zbliżony do fajkowego), odpowiednio preparuję, nawilżam, aromatyzuję (jabłkiem, brzoskwinią itp..). Tuż przed nabiciem tytoń ma tak fantastyczny aromat, że trudno się powstrzymać coby nie wsadzić nos w puszkę i nie wąchać :D Doznania nie gorsze niż przy najlepszych cygarach dominikańskich czy kubańskich B)

Liqid robie sam wiec palenie w miesiącu wynosi mnie ok 25 zł

Do eksperymentów z samodzielną produkcją liquidu, to jakoś nie mam na razie odwagi, zawsze byłem słaby z chemii ;) Co najwyżej mogę mieszać różne smaki..

ps. a propo, czy ktoś z Was palił liquid P1 produkcji polskiej -> http://epapierosy.pl/pl/polski-liquid-p1-50ml-duzo-smakow.html

i jak ewentualnie ocenia?

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę,że masz eVic.

Daje radę? Polecasz ?

Obecnie siedzę na GoldiBox dla mnie rewelacja :) .

Daje rade ale za mała moc /11w/ i delikatny

najlepszy jest jednak mod na elektronice tajwoja i prowari . Taktic tu nie ma filozofi kupujesz baze i dodajesz aromat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@seiken - a skąd Ty to wszystko bierzesz? Te mody, bazy, aromaty? Może jakieś wskazówki?

Co prawda z mojego zestawu jestem zadowolony, ale jeśli może być lepiej i taniej, to czemu nie spróbować?

Do tanich fabrycznych liquidów skutecznie się zraziłem, bo to jakieś g.. jest i nie widzę sensu w takim oszczędzaniu. jakieś cienkie, chamskie w smaku, drażniące. Natomist jerśli samemu by skomponować z dobrych składników...

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz skype albo jakiś komunikator napisz mi na pw :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktic tu nie ma filozofi kupujesz baze i dodajesz aromat

Być może faktycznie nie jest to filozofia ;) Po prostu nigdy się głębiej jeszcze tym nie zainteresowałem. Może w przyszłości będę coś mieszać ;)

Tak na szybkiego znalazłem coś takiego Czy o takie półprodukty z grubsza się rozchodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak dokładnie o to kupujesz baze i dodajesz aromat

aromat musi sie "przegryźć" ok 24h

w tym sklepie masz i aromatu i bazy , dawkowanie to ok 1- 2 krople na ml

ja kupiuje baze pg te http://vaper-shop.co.../PG.-ECOBAZA/17 i mieszam pół na pól z tym http://vaper-shop.co...YCZNA-100-ML/77

baze kupuje 18 i wychodzi mi 200ml tzw bazy 50/50 o mocy 9

aromatów masz duży wybór

do zrobienia proporcji wystarczy strzykawka i to cała filozofia

mozesz robić sobie liqidy po 20ml po 10 zalezy jakie masz buteleczki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.