Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Moje cukiereczki

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie poki co dzisiaj przelalem pieniazki za kolejnego cukiereczka ktory juz wkrotce powiekszy moja kolekcje B)

to nie cukiereczek tylko landryn :rolleyes: winszuję!

Mnie bardzo podoba się Lagunare LCC 1000 tylko już kiepsko z dostępnością i 46 średnica :blink:

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe fakt ten landryn jest wielki 46mm ale z doswiadczenia wiem ze duze divery nie wygladaja na az tak duze ze wzgledu na mniejsza powierzchnie szkla a duzy bezel. Pozatym ciuteczke wieksze mam juz Steinharty ktore w moim odczuciu na mojej nie malej zreszta lapie leza idealnie. A ten LCC3000 chodzil za mna juz od kilku miesiecy. Wogole wszystkie Lagunare to piekne zegarki. Foty jak tylko do mnie dojdzie :rolleyes:

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...No i ma rozstaw uszu 24mm wiec mozna poszalec z paskami od pama :rolleyes:

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez dluzszy czas sie przymierzalem do zagarniecia lcc3000. Niestety zrezygnowalem, przede wszystkim z powodu grubosci i braku 6-tki na tarczy zegarka.

Moj wybor padl na dwa inne modele lagunare.

Pierwszy z nich to lcc1000:

lcc1000_1.jpg

Przypadl mi do gustu z powodu nakladanych indeksow o srebrzystych "bokach" i nieco profilowanych wskazowkach ktore to w ciekawy i sposob "lapia" i odbijaja swiatlo szczegolnie w polmroku.

Inna ciekawa wlasciwoscia jest percepcja koloru tarczy, ktory w duzej mierze jest zalezny od barwy swiatla. Przy swietle dziennym wydaje sie byc granatowy a przy swietle sztucznym ciemno stalowo-szary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A drugi ? :) co do lcc3000 to fakt przydalaby sie tam 6 na tarczy ale to drobiazg ktory mi nie przeszkadza. Jedynie sie boje ze ta polerka na wysoki polysk bedzie wygladac troche tandetnie. Choc mam nadzieje ze sie myle i wykonanie tego zegarka zaskoczy mnie na duzy +

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A drugi ? :) co do lcc3000 to fakt przydalaby sie tam 6 na tarczy ale to drobiazg ktory mi nie przeszkadza. Jedynie sie boje ze ta polerka na wysoki polysk bedzie wygladac troche tandetnie. Choc mam nadzieje ze sie myle i wykonanie tego zegarka zaskoczy mnie na duzy +

Ten drugi to Lagunare 3819 (z 6-tka i data na 4-ce). Gdyby mial nakladane indeksy podobnie jak lcc1000 to bylby chyba najladniejszy z calej rodziny lagunare...

Nie sadze zebys sie zawiodl Twoim nowym nabytkiem. Bedzie sie na pewno dobrze prezentowac na duzym nadgarstku.

Wklej pare zdjec tego potwora. :)

P.S. Fajny watek i milo sie go czyta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki. Obiecuje duzo zdjec macro jak i normalnych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlito1 czekam niecierpliwie na Twoje zdjęcia bo jak narazie ten zegarek średnio mi się podoba ;) .

Wyczyść skrzynkę bo mam kilka pytań ;) .

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla zainteresowanych :

Wspolnie z Adrianem (Adi) doszlismy do wniosku ze caly ten temat zostanie przeniesiony na forum glowne i tam mozemy sobie dyskutowac o wszystkim i o niczym. Bedzie on otwarty na wszelakie tematy. A w galerii zostanie rowniez ten sam temat ale tylko z fotkami i komentarzami do nich (oczywiscie komentarze zawsze mile widziane)

Reszta czyli propozycje i luzna rozmowa zostanie w galerii wycieta.

Pozdrawiam

Michal

ps wkrotce foty Lagunare i innych cukiereczkow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, że temacik Poteżny się zrobił - co oznacza - że moge dziś nie dac rady, a jeśłi nie dam - to ... za 2 tygodnie. Nie rozbudujcie go zbytnio :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adrian jesli nie masz nic przeciwko to zrobmy to za 2 tyg bo chcialbym jeszcze wrzucic pare fotek cytryny i giszoka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No problemo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...w kazdym razie sie zawiodlem zwlaszcza Zenithem. Zdecydowanie przegral test nadgarstkowy. Na zdjeciach wyglada wg mnie lepiej.

Tak patrząc na Twój gust, to jeśli chodzi o Zenitha, od zwykłego dziurbilona 'garniturowego', chyba bardziej by Ci podpasowało coś z lini Grande Class Traveller. Jest większy, bardziej sporti, koronki z obydwu stron. Są też wersje z kolorystycznymi akcentami na tarczy (niebieskie, czerwone..)

zenith_grande_class_traveller_open_multicity.jpg

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tactic zanim kupie ten wymarzony zegarek chcialbym raz jeszcze zrobic test nadgarstkowy wszystkich Zenithow bo sa to naprawde zjawiskowe zegarki aczkolwiek wg mnie na zdjeciach wygladaja lepiej niz w realu. Ten ktorego Ty pokazalas jeszcze nie mialem okazji zobaczyc go na zywo a chetnie bym to zrobil. W kazdym razie moja lista zyczen jest dosc dluga postaram sie co miesiac ja powoli systematycznie realizowac a ten jedyny za powiedzmy okolo 5-6 kola euro musi sprawic ze odjade wprawic mnie w extaze :) musi mnie na tyle zauroczyc zebym poszedl do banku wyplacil bułe i poprostu go kupil. A bede z wami szczery ze calyczas szukam ogladam przymierzam i nic narazie do mnie nie trafilo na tyle zebym tak zrobil. Oczywiscie sa zegarki przepiekne ktore przymierzam np ostatnio mialem okazje w koncu mierzyc wiekszosc zegrkow IWC i fakt sa to piekne zegarki ale czy warte tych pieniedzy ? wciaz nad tym mysle i czekam na cos mocniejszego :) z drugiej zas strony non stop sie tez zastanawiam czy nie lepiej kupic kolejne 3 piekne zegarki niz jeden za tyle pieniedzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musze jeszcze zobaczyc na zywo takie zegarki jak :

- A. Lange&Sohne

- Vacheron Constantin

- Piguet

- Breguet

- Ulysse Nardin

- Blncpain

- Girard Perregaux

- Hublot

W tym celu bede musial sie wybrac na urlop do szwajcarii na testy nadgarstkowe. W kazdym razie mam czas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlito1,

Jesteś chyba najszybciej rozwijającym się (kolekcjonującym) forumowiczem w historii klubu :) Twoja kolekcja i plany rosną w mgnieniu oka :)

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe TeJot dziekuje bardzo mi milo ze moge sie jakos wyroznic :) ale sa tez haczyki np: tak jak nigdy podkreslam NIGDY nie klocilem sie z moja kobieta tak teraz zdarzaja sie sprzeczki typu "nic tylko te glupie zegarki ci w glowie" a jak cos wspomne ze mam zamair kupic cos z najwyzszej polki to slysze : chyba ocipiales jesli to zrobisz to sie pakuj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaak, to czasem boli, lecz z drugiej strony mówią, że mężczyzna im starszy tym więcej nowych "zabawek" potrzebuje :)

a propo's: oglądnij takiego Zenitha, nie widziałem na żywo lecz jestem ciekaw Twojej opinii na jego temat:

post-7884-0-99838600-1331588611.jpg

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj ten zenek mi sie strasznie podoba ! (na zdjeciu) jest trafiony w moj gust :) ale nigdzie w sklepach nie moglem go znalesc :) takze nie wiem jak na zywo. No i chyba ma 41 mm dobrze pamietam ? a wolalbym cos wiekszego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a ten jedyny za powiedzmy okolo 5-6 kola euro musi sprawic ze odjade wprawic mnie w extaze :) musi mnie na tyle zauroczyc zebym poszedl do banku wyplacil bułe i poprostu go kupil.

Nie spiesz się. Tzn nie rób tak, że zegarek Cię zauracza podczas przymierzania, a Ty natychmiast lecisz do banku i kupujesz. Tak możesz robić w przypadku tanich* zegarków.

W przypadku poważniejszych zakupów, to trzeba przetrawić, zegarek musi za Tobą chodzić, a Ty musisz dojrzeć... Czasami to co szybko zachwyca, również szybko się nudzi.. a czasami to co początkowo wydaje się nudne i nieciekawe, w miarę upływu czasu urasta do dzieła sztuki.

* taniość - pojęcie względne, pewnie u Ciebie jest na dużo wyższym poziomie niż u mnie :)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma 42, dane z Apartu:

Retrotimer

Zenith

Nr referencyjny: 75.2030.4055/21.R580

Typ: Męski

Mechanizm: automatyczny

Kaliber: El Primero 4055 B

Rezerwa chodu: 50 h

Kamienie łożyskujące: 31

Funkcje dodatkowe: datownik, sekundnik

Rodzaj koperty: stal, czarne PVD

Wymiary koperty: 42 mm

Rodzaj szkła: szafirowe

Dekiel: transparentny

Pasek/bransoleta: pasek kauczukowy

Zapięcie: motylkowe

Wodoszczelność: 100 m

Też go nigdzie nie widziałem na żywo i jestem ciekaw jak wygląda na ręce :)

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktic oczywiscie w 100% sie z Toba zgadzam. Wogole sie nie spiesze z tym zakupem nie jestem w goracej wodzie kapany mam jeszcze troszke tego rozumu we łbie. Narazie jestem na etapie "rozmyslam przymierzam" nie wiem czy sie to stanie w tym czy nastepnym roku czas pokaze. Tak jak napisalem wczesniej - musi to byc łał do granic mozliwosci !

ps pojecie taniosc jest na takim samym etapie jak u kazdego przecietnego kowalskiego - wierz mi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj ten zenek mi sie strasznie podoba ! (na zdjeciu) jest trafiony w moj gust :) ale nigdzie w sklepach nie moglem go znalesc :)

No bo nowy... Taki render to właściwie nie jest realna fotografia, więc trudno określić jak się na żywo prezentuje.

Tutaj są real foto z Bazylei (gdzieś tam jest ten retro timer), ale zdjęcia też średnio dobre

http://revo-online.com/forums/main/read.php?32,13490,13490

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TeJot jak tylko znajde gdzies tego zenka to zrobie w sklepie zdjecia nadgarstkowe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktic dzieki wielkie za tego linka. Piekne te nowe zenki ! koniecznie musze je zobaczyc na zywo. Moze to wlasnie jest to czego szukam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.