Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Moje cukiereczki

Rekomendowane odpowiedzi

Taaa. Rolex jest jedyny w swoim rodzaju, a te setki to klony. Jakby tak podchodzić do sprawy to okazuje sie ze każdy zacny zegarek ma jakis odpowiedznik, w postaci gó..a za kilkadziesiąt złotych. Osobiście zegarek kupuje dla siebie i nie bardzo interesuje mnie co o nim pomysli przypadkowy obserwator.

No to jak jest jedyny w swoim rodzaju skoro ma setki klonów? :) Rozumiem że to inni wzorują się na tym Rolku ale to nie zmienia faktu że jest mnóstwo innych tańszych diverów mniej prestiżowych marek które mi się podobają.

Ten mi się nie podoba i dlatego bym go nie kupił,niezależnie jaki ma napis i jaki mechanizm.Ja również kupuje zegarki dla siebie (myślę że tak ma większość z nas) i dlatego nawet napis Rolex który rzuca się w oczy nie stanowi dla mnie żadnej zachęty.A nie jestem aż tak zakręcony na punkcie zegarków żeby je kupować pod kątem mechanizmu a nie moich estetycznych preferencji :)

Z Rolków podobają mi się jedynie Oystery vintage,fajne proste garniturowce.

Ten wątek ma tyle stron że zupełnie przeoczyłem Glashutte które wrzucił marcomartin-są za***iste!

Ile tak mniej więcej kosztują?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten wątek ma tyle stron że zupełnie przeoczyłem Glashutte które wrzucił marcomartin-są za***iste!

Fajne są, mają u mnie trzecie miejsce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Fajne, fajne, ale chyba małe są.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u_686_640x480.jpg

u_702_640x480.jpg

A gdzie tam małe....ten z dziurbilionem ma np. 46mm. To są duże na czasie zegarki...z perfekcyjnym niemieckim designem. To tak jak AMG...fabryczny tuning...bo marka Glasshute raczej słynęła z klasycznych zegarków. Ogólnie świetna marka...wszystkie ich modele są spójne stylistycznie i pięknie dopracowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Not o jeszcze jedna perełka..spełniająca wszystkie Twoje wymagania. 46mm diameter.

sihh-2009-iwc-ingenieur-chronograph-1-thumb-450x524-2264.jpg

No nie oszukujmy się, IWC fajniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

A gdzie tam małe....ten z dziurbilionem ma np. 46mm.

Czyżby ? Coś mi sie wydaje ze one mają cos okolo 42 mm, byc moze bredzę ale coś mi tu śmierdzi maluchem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwile mnie nie bylo a tutaj dyskusja na calego :)

A wiec do nastepnej rundy przechodza :

post-27475-0-62279500-1331582280.jpg

Uploaded with ImageShack.us

post-27475-0-37722600-1331582282.jpg

post-27475-0-86478800-1331582283.jpg

post-27475-0-52790100-1331582285.jpg

post-27475-0-71923500-1331582286.jpg

post-27475-0-19859800-1331582289.jpg

post-27475-0-77127800-1331582290.jpg

post-27475-0-14703300-1331582292.jpg

post-27475-0-33458700-1331582293.jpg

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz potrzebny dobry znawca tematu. Ktory z tych zegarkow ma najlepszy mechanizm ?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten masakryczny napis SPORT EVO IMPACT dyskwalifikuje ten model Glashutte całkowicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ten pomaranczowy diver mi nie podchodzi taki jakiś sztuczny ten zegarek...za dużo się tam dzieje...przekombinowany.

Reszta piękna....ciężki wybór...warto by też przynajmniej orientacyjnie podać zakresy cenowe....może pomogło by w wyborze. Według mnie inżynier chrono number1...zobacz na złożoność powierzchni choćby wskazówek i indeksów :)....nikt w tym zegarku sobie roboty nie ułatwiał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Carlito powiem Ci tak szczerze od serca wziąłbym Zenitha.

Marco Inżynier tez piękny, czy w nim nie pracuje zmodyfikowany 7750 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholernie ciezki wybor przedemna !!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle że inżynier pasuje do wszystkiego a Zenith to maksymalnie klasyczny zegarek....Wato by wkleić też zdjęcia dupek może na tym polu któryś wyjdzie na prowadzenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlito1,

poproś o wydzielenie z galerii, wątku o wyborze zegarka i przeniesienie do właściwego działu, więcej osób się wypowie i może ułatwi wybór.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie mam bukowac bilet zebym mogl zobaczyc wszystkie te zegarki na zywo ? Szwajcaria ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TeJot moze by jakas ankiete zrobic ? da rade ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SIHH-2009-IWC-INGENIEUR-AUTOMATIC-MISSION-EARTH.jpg

Nie koniecznie musi być chrono. Wszystki inżyniery to maestria inżynierów którzy je projektowali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do mechanizmu: Zenith ChronoMaster Open ma 50 godzinna rezerwę chodu, IWC Big Ingenieur Chronograph kaliber 89360 ma 68 godzinna rezerwę chodu. Różnica znaczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie moge sie zdecydowac do wersji kolorystycznej Zenitha :)

Zaczyna mnie glowa pobolewac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok ide na kolacje musze ochlonac :) dzieki chlopaki za pomoc !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie Zenith jak Ford tylko czarny wchodziłby w grę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Marco zwróć uwage na zdjęcia IWCa a Zenitha, IWC ma swietne zdjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marco zwróć uwage na zdjęcia IWCa a Zenitha, IWC ma swietne zdjęcia.

To prawda.

A może coś maksymalnie awangardowego:

Zenith_Defy_Xtreme_Watches.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może sportowe JLC??

Z tymi koronkami to chyba przesadzili. Podobne do Hamiltonów khaki :)...słabe...mimo, że marka dobra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.