Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ketling

UWAGA Okazja na Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

A na końcu zapowiedź całej kolekcji :

Poza tym jeśli interesują Cie inne przedmioty związane z powstaniem styczniowym PISZ ! mam broszki, kasetki, telegramy - wszystko z prywatnej kolekcji !! WYPRZEDAŻ !!

Czeka nas wiele ciekawych recenzji. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, to norma, niestety... Wszystkie kategorie są tego pełne. Militaria, numizmatyka, antyki... Zawsze znajdą się cwane gapy, co na ladszafcie domalują "Kossak", jeszcze ciepłą lewiznę Virtuti opiszą jako przedmiot z kolekcji przedwojennego oficera, czy garażowy, lub chiński numizmat wypuszczą z komentarzem "wykopałem, nie znam się".

A meble składane z czterech innych + deska opałowa? My i tak jesteśmy uprzywilejowani. Nie, nie dlatego, że ciężko żółtym rączkom byłoby skopiować, tylko rynek płytki. Naręczne podrabiają aż miło!

Wszystkie portale mają to w nosie, żyją z prowizji od każdej sprzedanej sztuki, poza tym to portale aukcyjne, a nie eksperckie wyceny gratis.

Nienawidzę tej bandy oszustów, ale jedyne co można, to pisać, pokazywać, piętnować, obśmiać. Klientom pozostaje podstawowa ostrożność i... czytanie forów tematycznych :) .

Swoją drogą, przy takim talencie grawerskim, powinien gość podrabiać pompy tłokowe i zasuwy kanalizacyjne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie tylko - mógłby jeszcze zegarki "tuningować" u Strojnego.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak on tak lubi symbole martyrologiczne to może zróbmy mu jesień średniowiecza?

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety w sprawie współpracy Allegro wyraża poniższe stanowisko

"Dzień dobry,

Przepraszam bardzo za długi brak odpowiedzi z naszej strony.

W imieniu naszego zespołu dziękuję Panu za przesłane wyjaśnienia i za chęć współpracy z naszym serwisem. W swojej odpowiedzi muszę jednak ponownie zaznaczyć, że nasze działania opierają się na zgłoszeniach naruszeń praw bezpośrednio od właścicieli marek lub uprawnionych przez nich podmiotów, które zawsze prosimy o przesłanie pełnomocnictwa od właściciela danej marki.

W tej sytuacji mogę zasugerować Państwu dwie drogi. Pierwsza to wskazywanie do weryfikacji danej oferty poprzez opcję „Zgłoś naruszenie zasad”, która znajduje się na stronie każdej oferty w serwisie Allegro. Takie zgłoszenia są weryfikowane przez zespół naszych administratorów. Druga droga, mając na uwadze, że napisał Pan o kontaktach z ekspertami różnych renomowanych zegarowych marek – jeśli wśród tych osób znalazłaby się osoba odpowiedzialna za ochronę własności intelektualnej danej marki, wówczas prosimy o skierowanie jej do kontaktu bezpośrednio z nami. Taka osoba powinna bez problemu uzyskać pełnomocnictwo do reprezentowania praw danej marki i zgłaszać nam występuje naruszenia, a my moglibyśmy wówczas podejmować stosowne działania.

Mam nadzieję, że rozumieją Państwo nasze stanowisko. Jeśli ma Pan pytania, oczywiście służę pomocą"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przebiegłe....

Trzeba tylko zrobić pieczątkę i papier z nagłówkiem, np. taki:

tarant

Autoryzowany przedstawiciel firm Lenzkirch, Gustav Becker, Gebrüder Resch na terenie RP.

:D :D :D

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżby aukcja została usunięta w niedzielę? Przecież dopiero została zgłoszona.:rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety w sprawie współpracy Allegro wyraża poniższe stanowisko

"Dzień dobry,

Przepraszam bardzo za długi brak odpowiedzi z naszej strony.

W imieniu naszego zespołu dziękuję Panu za przesłane wyjaśnienia i za chęć współpracy z naszym serwisem. W swojej odpowiedzi muszę jednak ponownie zaznaczyć, że nasze działania opierają się na zgłoszeniach naruszeń praw bezpośrednio od właścicieli marek lub uprawnionych przez nich podmiotów, które zawsze prosimy o przesłanie pełnomocnictwa od właściciela danej marki.

W tej sytuacji mogę zasugerować Państwu dwie drogi. Pierwsza to wskazywanie do weryfikacji danej oferty poprzez opcję „Zgłoś naruszenie zasad”, która znajduje się na stronie każdej oferty w serwisie Allegro. Takie zgłoszenia są weryfikowane przez zespół naszych administratorów. Druga droga, mając na uwadze, że napisał Pan o kontaktach z ekspertami różnych renomowanych zegarowych marek – jeśli wśród tych osób znalazłaby się osoba odpowiedzialna za ochronę własności intelektualnej danej marki, wówczas prosimy o skierowanie jej do kontaktu bezpośrednio z nami. Taka osoba powinna bez problemu uzyskać pełnomocnictwo do reprezentowania praw danej marki i zgłaszać nam występuje naruszenia, a my moglibyśmy wówczas podejmować stosowne działania.

Mam nadzieję, że rozumieją Państwo nasze stanowisko. Jeśli ma Pan pytania, oczywiście służę pomocą"

Sprawa jasna Allegro pilnuje własnego interesu a szkoda bo moim zdaniem traci na wiarygodności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy tutaj taki sam przypadek, jak fałszowanie wskazań drogomierzy w sprzedawanych samochodach celem uzyskania za nie wyższej ceny.

Za naszą zachodnią granicą ów proceder jest karany więzieniem. W przypadku tego cwaniaczka mamy sytuację gdzie przedmiotom o niższej wartości nadawane są cechy przedmiotów droższych poprzez jakieś tam działania. Czy jest ktoś wśród nas kto posiada uprawnienia by przed sądem dowieść, iż taka sytuacja nastąpiła?

Czy ktoś z nas może udowodnić, że to koleś jest autorem tych fałszerstw? Jeśli tak to należy takiego kwiatka od niego kupić i zgłosić do prokuratury podejrzenie o popełnieniu przestępstwa. :)

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy, że nie jest tak żle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy, że nie jest tak żle :)

Myślę ze gość jest obserwowany przez pracowników All ale nie znaczy to że zaprzestanie swych przekrętów oszust.No ale coś się dzieje na szczęście ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę że jak wszyscy solidarnie będziemy piętnować tego typu oszustwa to wreszcie coś drgnie w naszym Państwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idea szczytna, ale temat zegarów to tylko maleńki wycinek z wielkiej codzienności. Zanim w naszym Państwie coś drgnie musi się zmienić mentalność wielu wielu ludzi. Nie tylko tych którzy nieuczciwie dorabiają się na dole drabiny społecznej ale i tych w środku i na górze. A do tego potrzeba lat, wielu lat. Zapewne zegary które dziś opuszczają fabryki staną się już antykami.

Co nie zmienia faktu, że napiętnując takich ludzi napewno nie popadniemy w powszechną znieczulicę ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich na formum ....

Jestem tu nowy ale specjalnie zalogowałem się tu bo zaciekawiła mnie cała ta sytuacja... I mam do Państwa jedno pytanie.

Mianowicie znam się na wypalaniu i znam sie na grawerowaniu, bo robię to na co dzień, raczej są to drobne prace typu inicjały na obrączkach itd, no ale umiem to robić. Zastanawiałem się w związku z tym, czy na przykład nie mógłbym robić grawerów na zegarkach kieszonkowych - bo wydaje mi się że jestem lepszy od tego gościa o którym piszecie "nie chwaląc sie oczywiście"

Chciałbym jednak być fear z wszystkimi i tu pojawia sie moje pytanie, czy mogę od tak sprzedawać takie zegarki jeśli napiszę że zegarek jest stary, oryginalny, ale symbole grawerowane współcześnie ???

Będę wdzięczny za odpowiedz - pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mianowicie znam się na wypalaniu i znam sie na grawerowaniu, bo robię to na co dzień, raczej są to drobne prace typu inicjały na obrączkach itd, no ale umiem to robić. Zastanawiałem się w związku z tym, czy na przykład nie mógłbym robić grawerów na zegarkach kieszonkowych - bo wydaje mi się że jestem lepszy od tego gościa o którym piszecie "nie chwaląc sie oczywiście"

Chciałbym jednak być fear z wszystkimi i tu pojawia sie moje pytanie, czy mogę od tak sprzedawać takie zegarki jeśli napiszę że zegarek jest stary, oryginalny, ale symbole grawerowane współcześnie ???

Będę wdzięczny za odpowiedz - pozdrawiam !

Zależy co za "symbole" chcesz grawerować. Jeśli sygnatury firm itp, to powinieneś się nas... fear :mellow:

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie broń Boże sygnatury ! Chodzi mi o jakieś sceny np na zegarkach kieszonkowych czy coś w tym stylu - jak te z powstawnia jakiegoś....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie broń Boże sygnatury ! Chodzi mi o jakieś sceny np na zegarkach kieszonkowych czy coś w tym stylu - jak te z powstawnia jakiegoś....

Warunkiem jest by tzw. ulepszenie nie wprowadzało w błąd kupującego.

Grawerować możesz co tylko chcesz pod warunkiem że nie jest prawem zabronione.

Jak czytałeś 99% przypadków to próba poszycia się pod znaki firmowe.

W przypadku "Powstańca" była próba wmówienia fałszywej historii zegarka.

Mianowicie znam się na wypalaniu i znam sie na grawerowaniu, bo robię to na co dzień, raczej są to drobne prace typu inicjały na obrączkach itd, no ale umiem to robić.

Nie wypalaj na zegarku bo już mamy jednego w tym temacie co firmy wypala elektropisem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A są u tego gościa na obu kontach wystawione zegary, Lenzkirch i Gustaw Becker ... Co Wy myslicie na ich temat ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są piękne, są wspaniałe! Myślę, że do Beckerowskiej kotwicy należy dograwerować krzyż, oraz serce. Sprzedawać jako powstaniowe unikalne pamiątki. Każdy powinien mieć taką, to w końcu mógłby być zegar Langiewicza! Cóż może być złego w znaku serca, lub krzyża? Komu to przeszkadza? Nikomu! A jak pięknie wygląda!

Tak właśnie myślę i tego się będę trzymał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A są u tego gościa na obu kontach wystawione zegary, Lenzkirch i Gustaw Becker ... Co Wy myslicie na ich temat ???

Proszę wstaw link i zdjęcia tak jak zrobił to Tarant. Jak aukcje są niezgodne z prawem to zaraz znikną.

Fibo rozbawiłeś mnie.:D:):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwie pierwsze aukcje są na pierwszy rzut oka OK.

Trzeci zegar - to ewidentny składak. Skrzynia (czy jest wyrobem GB nie wiem, trochę "młodo" wygląda) to model w stylu z początku XX wieku, zaś werk 22093, wieszak, tarcza, wskazówki (pokazywane już na forum) - z około 1867 roku.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedź od sprzedającego zegar na pytanie czy skrzynia jest oryginalna:

Witam

Skrzynia jest wierną kopią wykonaną współcześnie

Pozdrawiam

To chyba kończy meritum dyskusji.

Z wyjątkiem tych, którzy wietrzą istnienie układu...

Raczej zegarów nie kupiłbym na Allegro. Nie ma możliwości sprawdzić ich oryginalności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.