Burns 4621 #18901 Napisano Wtorek o 20:37 46 minut temu, mirek 1969 napisał(-a): Do takiego noża by mi przypasował. Jako kolimator 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1404 #18902 Napisano Wtorek o 21:19 (edytowane) 48 minut temu, Burns napisał(-a): Jako kolimator 😉 Nie Pod kolor by pasowało. Latarke tez mam tego koloru. Byłby fajny zestaw.🤪 Ja to lubie take fiki miki😃 Edytowane Wtorek o 21:26 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 771 #18903 Napisano Środa o 13:03 17 godzin temu, mirek 1969 napisał(-a): Co to za długopis? Jak ma na imie? Podoba mi się. Olight OPen 3 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1404 #18904 Napisano Środa o 14:14 Do tego ten czerwony długopis i by był fajny komplet. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 11624 #18905 Napisano wczoraj o 12:27 (edytowane) U mnie od dziś zmiana.Dawno nie wyciągany i odpalany BM Adamas auto oraz częsty robotniczy do otwierania paczek czyli BM531.Adamas moim zdaniem to wspaniały projekt od Benchmade.Z racji ,że to automat to ja go przetrzymuję otwartego bo kolega z CK mi wkręcił ,że w zamkniętym i rzadziej odpalanym automacie może ulec uszkodzeniu sprężyna... 😉 Edytowane wczoraj o 12:32 przez Genovese_ 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1864 #18906 Napisano wczoraj o 17:53 Idzie na prezent, ale się pochwalę bo mam (przez chwilę ) 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7707 #18907 Napisano wczoraj o 18:23 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 11624 #18908 Napisano 22 godziny temu Ten CT BH, gdyby był hellhound , to dla mnie byłaby bomba, bo sam projekt bardzo mi się podoba. Natomiast w takiej jak z Twojej fotki wersja tanto już tak do mnie nie gada.Osobiście wolę masywne, cięższe, grubsze tanto. Miałem kiedyś BH UT tanto – fajny, spójny projekt, mechanicznie bardzo spoko ale niestety nie wytrzymał dłuższego czasu mimo ,że w pewnym momencie generował sporo emocji. Nota bene – słyszałem, że te nowe ZBP są obłędne. Ale wracając do tematu – mam do Ciebie konkretne pytanie odnośnie tego CT BH: Czy to jest generacja 2, czy jeszcze pierwsza? I czy Ty subiektywnie widzisz jakąkolwiek różnicę między gen1 a gen2?Mam na myśli mechanikę. (Że gen 3 jest wyraźnie lepsza, to już wiem.) Od siebie dodam, że kiedyś miałem dwa CT i ostatecznie się ich pozbyłem właśnie przez mechanikę.Niby było wszystko git ,ale jakoś nie miałem problemu aby się ich pozbyć. Natomiast w Scarabie 2 gen 1 (S/E, wypust 2020) mechanika była bardzo przyzwoita (ponoć jedna sprężyna). Z kolei w moim obecnym Marfione Scarabie 2 (są na 100% dwie sprężyny) mechanika jest – delikatnie mówiąc – mocno średnia… :/.Strzela ze startu dobrze ale chowa się ch..owo. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7707 #18909 Napisano 21 godzin temu (edytowane) Hellhound rzeczywiście jest ciekawszym ostrzem, niestety sporo osób narzeka na ciężko działające CT i Scaraby w poprzednich generacjach mnie osobiście nie przeszkadzają. Nowe ZBT to nowa konstrukcja bez luzu działająca dużo płynniej i lżej ale ja oprócz nowych Scarabow nie mam innych nowych generacji otf ( lubię stare). Myślę że Twój Scarab być może wymaga czyszczenia i smarowania bo nie spotkałem źle działających Marfione ( zapsikaj środkiem czyszcząco penetrującym może być nawet WD40 i zobacz co się wydarzy. To jest gen.2 Jest sporo serii MT ale Outbreak jest chyba najciekawszy Edytowane 21 godzin temu przez Pamiko Pm 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 11624 #18910 Napisano 21 godzin temu 11 minut temu, Pamiko napisał(-a): Myślę że Twój Scarab być może wymaga czyszczenia i smarowania bo nie spotkałem źle działających Marfione ( zapsikaj środkiem czyszcząco penetrującym może być nawet WD40 i zobacz co się wydarzy. To jest gen.2 Właśnie takiego zabiegu odradzili mi koledzy od microtecha na knives.Nieużywany nóż z kolekcji potraktowany WD40 nie będzie już z czasem wyglądał jak nowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7707 #18911 Napisano 21 godzin temu 2 minuty temu, Genovese_ napisał(-a): Właśnie takiego zabiegu odradzili mi koledzy od microtecha na knives.Nieużywany nóż z kolekcji potraktowany WD40 nie będzie już z czasem wyglądał jak nowy. Nie rozumiem co to zmieni ale nie komentuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 11624 #18912 Napisano 21 godzin temu Teraz, Pamiko napisał(-a): Nie rozumiem co to zmieni ale nie komentuje Oni znają ten nóż bardzo dobrze.Najpierw miał go Komboras potem ginekolog a następnie ja go mam.Ten Sacrab 2 marfione już taki był niegramotny w 2020 roku jak Sucholski odebrał dostawę od MT.Jedyne co można było probować robić to odesłać go do USA ,żeby wymienili system na ten z jedną sprężyną.Ja też go mogłem koledzy zwrócić, ale zostawiłem bo zakochałem się w tym nożu ale wiadomo z czasem miłość przemija i pewne rzeczy zaczynają uwierać... 😂 PS.po prostu Twoje marfione miały system z jedną sprężyna taki jak masz ( tak mi się wydaje ) na tych z foty powyżej i one chodzą bardzo fajnie.Ja swojego Scaraba 2 S/E gen 1 sprzedałem ale bardzo miło go wspominam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teston 7103 #18913 Napisano 9 godzin temu Długo za mną chodził, więc w końcu uległem 4 PozdrawiamTomeK (Teston) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adiblue2 9825 #18914 Napisano 6 godzin temu 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4621 #18915 Napisano 5 godzin temu (edytowane) 1 godzinę temu, adiblue2 napisał(-a): Jest obsesyjne podejście do obróbki materiału ! Edytowane 5 godzin temu przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach