Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

46 minut temu, mirek 1969 napisał(-a):

Do takiego noża by mi przypasował.

IMG_20260203_095203_943.jpg

Jako kolimator 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, Burns napisał(-a):

Jako kolimator 😉

Nie Pod kolor by pasowało. Latarke tez mam tego koloru. Byłby fajny zestaw.🤪 Ja to lubie take fiki miki😃

Edytowane przez mirek 1969

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, mirek 1969 napisał(-a):

Co to za długopis? Jak ma na imie? Podoba mi się.

Olight OPen 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie od dziś zmiana.Dawno nie wyciągany i odpalany BM Adamas auto oraz częsty robotniczy do otwierania paczek czyli BM531.Adamas moim zdaniem to wspaniały projekt od Benchmade.Z racji ,że to automat to ja go przetrzymuję otwartego bo kolega z CK mi wkręcił ,że w zamkniętym i rzadziej odpalanym automacie może ulec uszkodzeniu sprężyna... 😉

DSCF2508.jpg

Edytowane przez Genovese_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idzie na prezent, ale się pochwalę bo mam (przez chwilę :)  ) 

20260205_182808.jpg

20260205_182821.jpg

20260205_182500.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten CT BH, gdyby był hellhound , to dla mnie byłaby bomba,  bo sam projekt bardzo mi się podoba.

Natomiast w takiej jak z Twojej fotki wersja tanto już tak do mnie nie gada.Osobiście wolę masywne, cięższe, grubsze tanto.

Miałem kiedyś BH UT tanto – fajny, spójny projekt, mechanicznie bardzo spoko ale niestety nie wytrzymał dłuższego czasu mimo ,że w pewnym momencie generował sporo emocji.

Nota bene – słyszałem, że te nowe ZBP są obłędne.

Ale wracając do tematu – mam do Ciebie konkretne pytanie odnośnie tego CT BH:

Czy to jest generacja 2, czy jeszcze pierwsza?

I czy Ty subiektywnie widzisz jakąkolwiek różnicę między gen1 a gen2?Mam na myśli mechanikę.

(Że gen 3 jest wyraźnie lepsza, to już wiem.)

Od siebie dodam, że kiedyś miałem dwa CT i ostatecznie się ich pozbyłem właśnie przez mechanikę.Niby było wszystko git ,ale jakoś nie miałem problemu aby się ich pozbyć.

Natomiast w Scarabie 2 gen 1 (S/E, wypust 2020) mechanika była bardzo przyzwoita (ponoć  jedna sprężyna).

Z kolei w moim obecnym Marfione Scarabie 2 (są na 100% dwie sprężyny) mechanika jest – delikatnie mówiąc – mocno średnia… :/.Strzela ze startu dobrze ale chowa się  ch..owo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hellhound rzeczywiście jest ciekawszym ostrzem, niestety sporo osób narzeka na ciężko działające CT i Scaraby w poprzednich generacjach mnie osobiście nie przeszkadzają. Nowe ZBT to nowa konstrukcja bez luzu działająca dużo płynniej i lżej ale ja  oprócz nowych Scarabow nie mam innych nowych generacji otf ( lubię stare). Myślę że Twój Scarab być może wymaga czyszczenia i smarowania bo nie spotkałem źle działających Marfione ( zapsikaj środkiem czyszcząco penetrującym może być nawet WD40 i zobacz co się wydarzy. To jest gen.2

IMG_6456.jpeg

Jest sporo serii MT ale Outbreak jest chyba najciekawszy

IMG_0680.jpeg

Edytowane przez Pamiko
Pm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Pamiko napisał(-a):

Myślę że Twój Scarab być może wymaga czyszczenia i smarowania bo nie spotkałem źle działających Marfione ( zapsikaj środkiem czyszcząco penetrującym może być nawet WD40 i zobacz co się wydarzy. To jest gen.2

Właśnie takiego zabiegu odradzili mi koledzy od microtecha na knives.Nieużywany nóż z kolekcji potraktowany WD40 nie będzie już z czasem wyglądał jak nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Genovese_ napisał(-a):

Właśnie takiego zabiegu odradzili mi koledzy od microtecha na knives.Nieużywany nóż z kolekcji potraktowany WD40 nie będzie już z czasem wyglądał jak nowy.

Nie rozumiem co to zmieni ale nie komentuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Pamiko napisał(-a):

Nie rozumiem co to zmieni ale nie komentuje

Oni znają ten nóż bardzo dobrze.Najpierw miał go Komboras potem ginekolog a następnie ja go mam.Ten Sacrab 2 marfione  już taki był niegramotny w  2020 roku jak Sucholski odebrał dostawę od MT.Jedyne co można było probować robić to odesłać go do USA ,żeby wymienili system na ten z jedną sprężyną.Ja też go mogłem koledzy zwrócić,  ale zostawiłem bo zakochałem się w tym nożu ale wiadomo z czasem miłość przemija i pewne rzeczy zaczynają uwierać... 😂;)

PS.po prostu Twoje marfione miały system z jedną sprężyna taki jak masz ( tak mi się wydaje ) na tych z foty powyżej i one chodzą bardzo fajnie.Ja swojego Scaraba 2 S/E gen 1 sprzedałem ale bardzo miło go wspominam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo za mną chodził, więc w końcu uległem

P1050374.JPG

P1050375.JPG

P1050376.JPG

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, adiblue2 napisał(-a):

20260203_123431.thumb.jpg.8aa056e1d2169361bcd2134ca536c82a.jpg

Jest obsesyjne podejście do obróbki materiału !

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi