porcelanowy 938 #1801 Napisano 9 Marca 2009 POwitołChyba otworzę klinikę dla noży doświadczonych złym dotykiem Przygarnąłem klasykę bucka Nóż ma już nowy czubek, a sznity po szlifierce (jakiś "ktoś" przeszlifował nawet bolster ) lekko przejechałem papierem ściernym. Nożyk mimo ewidentnych złych doświadczeń sprawuje się bardzo dobrze Gratuluję panowie: dejavoo i stretch zacne nożydła akism, obadaj nowego stretcha - włókno węglowe i ZDP; jedynie chora cena stopuje mnie przed kupnem 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thom 4 #1802 Napisano 9 Marca 2009 Chłopaki, dobre to jest: http://www.knives.pl/www/artykuly/testy/kershaw_leek.html?Potrzebuję do krojenia cytryny w pracy, pomidora w górach, ewentualnie taktycznego smarowania chleba masłem.Może być coś innego, ale podobnego wizualnie. Warunek konieczny to metal z każdej strony koloru srebrnego. Cena - jak najmniejsza i możliwość łatwego ostrzenia.. Podoba mi się ten Kershaw. Dobre to jest? Jaką wersję wybrać, żeby tanio było.Gdzie ten wynalazek najlepiej i najtaniej kupić? Najchętniej w PL. 0 All That You Can't Live Behind Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maba 0 #1803 Napisano 9 Marca 2009 Fajne, ładne, tylko czubek słaby ;> Jak ma być tanio, dobrze i stalowo, to może np. BM Monochrome? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cepeen 1 #1804 Napisano 9 Marca 2009 Dobre ale nie za duże. do cytryny i pomidora spoko, ale do czegoś poważniejszego to już mniej. 0 Omega Automatic cal. 1012 | Rakieta 24h cal. 2623 | Seiko SNK621 cal. 7s26 | Vostok Europe Mriya Automatic cal. 2432 | Zeno 6001 cal. Unitas FHF469 | Adriatica 8102 cal. Unitas 6497 | Seiko SNM011 cal. 7s35 | Casio G-9100 Gulfman cal. Kwarcok | Seiko SRP005 cal. 4r16 | Aviator 3105/6973645 cal. 3105 | Seiko SKX007 cal. 7s26 | Citizen BL-5314 cal. E812 | Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość areczek86 #1805 Napisano 9 Marca 2009 Fajne, ładne, tylko czubek słaby ;> Jak ma być tanio, dobrze i stalowo, to może np. BM Monochrome? Dobry wybór, ale można by się jeszcze zastanowić nad CRKT M21-02 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #1806 Napisano 9 Marca 2009 POwitołJeśli full nierdzewka (rękojeść i ostrze) oraz niezbyt szarpiące kieszeń, to polecić mogę tańszy (ale przyzwoity) brand spyderco: byrd meadowlark (maławy), byrd cara-cara (prawie 10cm ostrza) i Spyderco Byrd Flight nowość która po macaniu mnie zauroczyła (rozmiar do normalnego noszenia/używania dla mnie optymalny). Wszystkie chodzą po ok.100zł (np. sharg.pl).Leek przyjemny, ale trochę delikatny. Nie mógłbyś go raczej używać zamiast klucza do drzwi Monochrom też przyzwoity i za 140-150 powinno się dać kupić nówkę.BDW: ciężkie mogą być takie pełnostalowe noże 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 603 #1807 Napisano 17 Marca 2009 Proponuję Ci Benchmade 630 Skirmish ,który właśnie nabyłem,świetny ,solidny nóż.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 603 #1808 Napisano 17 Marca 2009 Nowy stretch jest fajny,ale koszta chore.Za stary model(nówkę)dałem 300zł a różni się okładzinami...Benchmade 630 Skirmish to jest dopiero kosa,świetnie wyfrezowane ostrze ze świetnej stali. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2272 #1809 Napisano 17 Marca 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 603 #1810 Napisano 17 Marca 2009 Muszę teraz nabyć jakąś ostrzałkę,musi być uniwersalna tzn. ma ostrzyć gładkie i ząbkowane ostrza...Macie jakieś propozycje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomekk #1811 Napisano 17 Marca 2009 Muszę teraz nabyć jakąś ostrzałkę,musi być uniwersalna tzn. ma ostrzyć gładkie i ząbkowane ostrza...Macie jakieś propozycje? spyderco triangle będzie idealna do gładkich, ząbkowanych, recurvowych, wklęsłych, wypukłych, i jakich jeszcze chcesz albo jakiś odpowiednik z innej firmy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #1812 Napisano 21 Marca 2009 czytalem, ogladalem i mnie tez wzielo - zakupilem i teraz czekam kolejne zdjatka beda juz w zestawie z zegarkiem:) By rafalbar pozdrawiam 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2272 #1813 Napisano 21 Marca 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #1814 Napisano 22 Marca 2009 zdjatka ekstra, przypomniales mi o rodzinnych stronach 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1627 #1815 Napisano 22 Marca 2009 - 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1627 #1816 Napisano 22 Marca 2009 czytalem, ogladalem i mnie tez wzielo - zakupilem i teraz czekam kolejne zdjatka beda juz w zestawie z zegarkiem:) By rafalbar pozdrawiamRafał, czekam na foty, gdyż zupełnie mi nie przeszło. Dejavoo jest świetne ale Mcusta ma w sobie coś 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kortyzol 3 #1817 Napisano 23 Marca 2009 mało tutaj zaglądam, ale jak NÓZ, to nie może zabraknąć... 0 ???????? => ta choroba dobrze ROCKuje! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boldy 1 #1818 Napisano 23 Marca 2009 Panowie... szybkie pytanie:składany, z klipsem i jak najkrótszym ostrzem, niekoniecznie drogi - nie będzie bardzo eksploatowany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość areczek86 #1819 Napisano 23 Marca 2009 Panowie... szybkie pytanie:składany, z klipsem i jak najkrótszym ostrzem, niekoniecznie drogi - nie będzie bardzo eksploatowany. Ka-bar dozier folding hunter. Na militaria.pl jeszcze nie dawno był po 100zl. teraz troszkę drożej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #1820 Napisano 23 Marca 2009 POwitołPanowie... szybkie pytanie:składany, z klipsem i jak najkrótszym ostrzem, niekoniecznie drogi - nie będzie bardzo eksploatowany.Spyderco byrd meadowlark, spyderco bug, spyderco ladybut, kershaw chive.Mój faworyt (przyjedzie niedługo do mnie ): spyderco dragonfly 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boldy 1 #1821 Napisano 23 Marca 2009 dragonfly - super, a w wersji z rękojeścią ze stali nawet elegancki ja chyba jednak zapoluje na spyderco bugdzięki! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mickey 2 #1822 Napisano 23 Marca 2009 Obczaj jeszcze Bladetech Mouse Lite.Pozdro Edyta:http://www.youtube.com/watch?v=5CnDYpqJElI Osobiście posiadam i na codzień jak znalazł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boldy 1 #1823 Napisano 23 Marca 2009 Zasadniczo o coś takiego mi chodziło - "mały tłuścioch" Ale Spyderco chyba w lepszej cenie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomekk #1824 Napisano 23 Marca 2009 Zasadniczo o coś takiego mi chodziło - "mały tłuścioch" ... gerber fatty:http://www.knives.pl/www/artykuly/recenzje...er_fatty_2.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzyzol 4 #1825 Napisano 23 Marca 2009 gerber fatty:http://www.knives.pl/www/artykuly/recenzje...er_fatty_2.html Potwierdzam - mam i sobie chwalę 0 Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach