Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

grzesiek

Okulary

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

jaki jest efekt? nie razi? :shock: czyli ma jasne szkła a chroni przed oślepieniem? Czarna magia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz całość jak w szkłach połówkach (przyciemnionych o 50%), ale praktycznie 0 null/nada/zero oślepiających odbić.

Nie magia tylko fizyka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktoś możę jakie są ceny i czy/gdzie można w Polsce obejrzeć Copenhagen Eyes?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Widzisz całość jak w szkłach połówkach (przyciemnionych o 50%), ale praktycznie 0 null/nada/zero oślepiających odbić.

Nie magia tylko fizyka :D

Pamietam jak pierwszy raz jechalem samochodem latem w okularach Polaroida z filtrem polaryzacyjnym. Bylem gleboko przekonany, ze samochod, ktory minal mnie z przeciwka nie ma przedniej szyby. Potem byl drugi, trzeci - a potem zdjalem na chwile okulary - magia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo ten samochód miał szafirową szybę z dwustronnym antyrefleksem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bo ten samochód miał szafirową szybę z dwustronnym antyrefleksem :D

Refleksu to ja mu nie sprawdzalem - on jechal z przeciwka, a ja nie wyprzedzalem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

jestem b. ciekaw o co w tym chodzi. Z fizycznego punktu widzenia oczywiście.

P.S

Boję się, że kiedyś technologia będzie tak niezrozumiała dla "szraka" że będzie tożsama z magią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
jestem b. ciekaw o co w tym chodzi. Z fizycznego punktu widzenia oczywiście.

P.S

Boję się, że kiedyś technologia będzie tak niezrozumiała dla "szraka" że będzie tożsama z magią.

http://www.hoya.pl/index.php?SID=443199853...mp;page_id=3356

http://pl.wikipedia.org/wiki/Polaryzacja

a z tym znikaniem szyby to lewandek przesadza- okulary faktycznie zmniejszaja odbicie, ale szklo najczesciej jest akurat mniej przejrzyste niz zazwyczaj przez takie okulary (widac plamy); okulary takie sprawdzaja sie idealnie przy odbiciach slonca od asfaltu/wody oraz szyb aut z naprzeciwka i jezdzi sie w nich faktycznie bardzo przyjemnie- polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a z tym znikaniem szyby to lewandek przesadza

Wcale nie przesadzam :D Ale zauwazylem, ze zdecydowanie najlepiej ten efekt widac na szybach jadacych z przeciwka Renault - Megane, Laguna... (swoja droga nawet bez okularow patrzac na przednie szyby tych aut widac niebieski oddcien - czyzby mialy jakis antyrefleks albo inna powloke?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Wcale nie przesadzam :D Ale zauwazylem, ze zdecydowanie najlepiej ten efekt widac na szybach jadacych z przeciwka Renault - Megane, Laguna... (swoja droga nawet bez okularow patrzac na przednie szyby tych aut widac niebieski oddcien - czyzby mialy jakis antyrefleks albo inna powloke?

moze ja poprostu na inne auta patrzylem :D ale przyjrze sie jutro specjalnie tym Renault

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrov@

RayBanow własnych na nosie nie miałem (za drogie) natomiast polecam z przeciwsłonecznych firmę CEBE.

Świetnie leżaly zero odbić,refleksów i.t.d.padły po podeptaniu przypadkowym :oops:

Pózniej przymierzałem ale już nie na moją kieszeń były(już załozyłem podstawową komórkę społeczną)choć wzory jak dla mnie idealne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a z tym znikaniem szyby to lewandek przesadza

Zgadzam sie z Lewanderkiem, to samo zauwazylem szczegolnie niedawno na autostradzie gdy nie mialem co robic :0 W swoich RayBanach czy bez nich szczegolnie w samochodach Renult, Peugeot zauwazylem niebieski odcien przedniej szyby. Mocniej widac to w okularach.

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do tych marek dodam jeszcze Alana Mikli - co prawda drogie ale fantastyczna jakość i design. Dla mnie zdecydowanie najlepsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Lev, dzięki ! Można kupić takie oprawki w Polsce ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Bardzo spodobały mi się dwa modele, są wyprofilowane tak jak okulary przeciwsłoneczne, albo mi się wydaje na zdjęciu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ladne - de gustibus not disputandum est mnie sie podobają choć trzeba przyznać że nie sa one klasyczne w designie i kolorach. Jakość jest natomiast przednia co do tego nie ma watpliwości bo marka jest jedną z najbardziej znanych i rozpoznawanych na świecie. W Polsce oczywiście do kupienia choć ciężko znaleźc sklep z dużym wyborem ale z katalogu można każde zamówić. Spory wybór mają w Vision express - ja tam zwykle kupuje. Aha i trzeba się konicznie targować bo ceny wyjściowe są wysokie ale 5-10 % rabatu da się uzyskać.

Z bardziej klasycznych świetny jest Longines (no i zegarkowe skojarzenie jak najbardziej) również dobra jakość, ceny równie wysokie za lepsze modele ale ja wolę lekki "odjazd" Mikilego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

lev, poleć jeszcze jakąś firmę, zależy mi na stonowanych kolorach ale "sportowym" wyglądzie, coś innego niż klasyczne okulary dostępne w każdym sklepie... Znajdzie się coś takiego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam jeszcze - Gucci, Guess, Timberland (chociaż ich buciki są lepsiejsze :D ), Diesel, Oxxo, Scappa, Prada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio
Timberland (chociaż ich buciki są lepsiejsze )

Mam dwie pary i już więcej nie kupię, te buty są niewygodne a ja naprawdę bardzo wybredny nie jestem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie wybierz coś Mikliego w łagodniejszym kolorze ja np. mam teraz ciemnoniebieskie i pasują swietnie zarowno do garnituru jak i do jeansow - jak jeszcze przyjdzie do mnie Tag Monaco Steve McQuinn to bedzie komplecik :wink:

Do kupienia w Polsce Mikli to IMO zdecydowanie najlepsza marka - choć ma jedną wadę że potrafi ogołocić konto strasznie .... zwłaszcza z jakimiś dobrymi szkłami.

Aha i nie zgadzam sie że na oprawkach można przyoszczędzić - nie wolno oszczędzać ani na oprawkac ani na szkłach - jesli okulary nosi się non stop to kasa wydana na dobre oprawki szybko się "odpracuje" że o komforcie noszenia nie wspomnę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio
Aha i nie zgadzam sie że na oprawkach można przyoszczędzić - nie wolno oszczędzać ani na oprawkac ani na szkłach

No właśnie, ja jestem taki zdolny, że zgubiłem już dwie pary okularów i stwierdziłem, że kupię sobie sobie tańsze oprawki... kupiłem i... chytry dwa razy traci, muszę teraz kupić następne, bo w porównaniu z firmowymi to jest straszne dziadostwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Aha i nie zgadzam sie że na oprawkach można przyoszczędzić...

To tak jak na wszystkim związanym ze zdrowiem.

@tessio

musisz być naprawdę wybredny :? , mam ich buciki i jakoś do głowy mi nie przyszło, że są niewygodne :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Poważnie, może przez to, że mam tylko zimowe modele a bardzo nie lubię takich butów... Ja śmigam cały czas w adidasach Good Year`ach, pumach Speed Cat`ach lub innych "halówkowatych" butach, dlatego pewnie się zraziłem do Timberland`ów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. Mam na lato pumki (speed cat ferrari, czy jakoś tak) i rebole vanty bodajże. Więc toże halówki. Jednak kiedy przychodzi czas temperatur poniżej zera, nie wyobrażam sobie chodzić w butach, które przynajmniej nie zakrywają mi kostek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.