Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy 2011 - chyba już czas zacząć przymiarki

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mathu

Czy widział ktoś wstępne projekty planowanego divera Damasko? Może warto by było jednak poczekać.

No właśnie nie - mają go pokazać na Munich Time, choć pewnie kilka dni wcześniej Stuffler wrzuci cos na WUS.

Z tym że zegarek będzie raczej drogi, na pewno co najmniej tak drogi, jak DA46. I chyba utwardzany nową technologią:

http://damasko.de/eng/technik_daminox.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry i bez obrazy ale tak jakoś ten wątek mi się skojarzył. A zmiana zasad głosowania w trakcie nie jest wg mnie ok i pachnie manipuulacją.

Dobra ,to nie manipulacja , tylko zabawa ale widać ze nie wszyscy mają poczucie humoru, z tym WR 200 na Damasko to tez był zart. Panowie przecież wybor zegarka to ma być rozrywka a nie sprawa zycia lub smierci. Czy coś wynikło z tych żartów ? Chyba nic wiec smiem twierdzić ze może przedwczesne wyroki zapadają.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra ,to nie manipulacja , tylko zabawa ale widać ze nie wszyscy mają poczucie humoru, z tym WR 200 na Damasko to tez był zart. Panowie przecież wybor zegarka to ma być rozrywka a nie sprawa zycia lub smierci. Czy coś wynikło z tych żartów ? Chyba nic wiec smiem twierdzić ze może przedwczesne wyroki zapadają.

Po zeszłorocznym wyborze Stowy w ciągu kilkunastu godzin to chyba nie ma z czego żartować ;)

Spacelovematic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra ,to nie manipulacja , tylko zabawa ale widać ze nie wszyscy mają poczucie humoru,

No ubaw po pachy. Temat robi się żałosny, a nie zabawny. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze troche glupie ale wszedzie macie literowke w nazwie Davosy. Davosa Argonautic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem nowe propozycje. :)

Nie wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem propozycje marek zupełnie nie znanych, całkowicie raczkujących typu: Ralf Tech, Dievas czy Ezteem.

Największe obawy mam w kwestii obsługi serwisowej, gwarancyjnej i pogwarancyjnej. Nie wiem jak z jakością. Nigdy nie widziałem Dievasa, czy Ralf Techa.

Ezteema znam , bo jego twórca to przyjaciel Martina Pauli z Angulara i w zegarki można obejrzeć w Brnie w salonie firmowym Angulara. Nie zgodzę się z Tobą Klaudiusz, że to doskonała jakość. Są to dobrze zrobione zegarki, ale nie odbiegające specjalnie na plus w swojej kategorii cenowej.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klod uważam że w wątku z głosowaniem komentarze na temat zegarków są zbyteczne. Sugerują one ludziom o mniejszej znajomości zegarków niekoniecznie prawdziwą informację. Prosiłem też o niezamieszczanie Lagunare do rankingu gdyz Glycine nie potwierdził dostepności kopert.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, ale zalatuje mi tu Francem Kafka. Glosowanie juz bylo. Wygral Glycine. Poniewaz GORZE nie spasowal jest drugie glosowanie zmanipulowane pod ezteem. Nowicjusze glosuja na ta zupelnie nieznana marke pod wplywej sugestii Klaudisza "doskonala jakosc". Po co robic ta farse, lepiej ciachnac sprawe jak rok temu ze Stowa bylo. Niech bedzie Ezteem bez durnego glosowania. Przeciez jak nie wygra Ezteem to bedzie nowe glosowanie. Tylko wlasnie.... co potem z serwisem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o usunięcie Lagunare gdyz ten model nie jest potwierdzony przez Glycine a głosujących na Lagunare o zmianę swojego głosu. Trochę znowu zaczeło sie na wyścigi.

Poza tym uważam że komentowanie typu doskonała jakośc przy przeciętnym zegarku jest wywieraniem wpływu na produkt przez siebie lansowany. Kladiuszu już w zeszłym roku zadbałeś aby wszyscy dostali to co ty chciałeś

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem nowe propozycje. :)

Nie wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem propozycje marek zupełnie nie znanych, całkowicie raczkujących typu: Ralf Tech, Dievas czy Ezteem.

Największe obawy mam w kwestii obsługi serwisowej, gwarancyjnej i pogwarancyjnej. Nie wiem jak z jakością. Nigdy nie widziałem Dievasa, czy Ralf Techa.

Ezteema znam , bo jego twórca to przyjaciel Martina Pauli z Angulara i w zegarki można obejrzeć w Brnie w salonie firmowym Angulara. Nie zgodzę się z Tobą Klaudiusz, że to doskonała jakość. Są to dobrze zrobione zegarki, ale nie odbiegające specjalnie na plus w swojej kategorii cenowej.

Steinhard ten nie jest znany i w zasadzie od niedawna robi porządniejsze zegarki. Ezteem ma już kilka lat, Ralf Tech jest nowy, ale podejście mają fachowe jak można przeczytać na forach i w blogach. Sam wiesz, zę z jakością może być różnie i szacowne firmy mają wpadki - patrz Longines i rozpadający się bezel. Jak z serwisem - zobaczymy. Z mojej praktyki wynika, że mniejsze firmy bardziej się starają zadowolić klientów niż te z tradycją i uznane. Żadna z firm, która przesłała ofertę nie ma dużych wpadek, ani problemów z niezadowolonymi użytkownikami. Starałem się poczytać na różnych forach i nie znalazłem podstaw aby zdystansować się do którejś z firm.

Osobiście wolę produkt człowieka z pasją, który coś buduje i się stara niż produkty korporacji z ich urzędniczym podejściem. Ale bywa różnie i tutaj nie można szufladkować, która firma jest dobra, która nie, moim zdaniem wszystkie propozycje są porównywalne a przynajmniej każda ma coś w sobie.

Co do doboru - nie chciałem nikogo odrzucać, wszystkie firmy, które odpowiedziały ofertą zastały umieszczone na liście. Drugie tyle odmówiło głównie ze względu na ilość i stopień modyfikacji ) lub nie odpowiedziało. A pytałem również firmy z grupy Swatch.

Co do Ezteem-a nie wiem jak Lynx, ale Lynx Aqua jest dla mnie przekozakiem. Może nie mam takiego doświadczenia i chłodnego oka, jak Ty, ale trochę dobrych zegarków już miałem i nie mogłem się przyczepić do niczego w Ezteemie. Bardzo żałuję, że go sprzedałem. Uważam właśnie, że wybija się ponad swoją klasę cenową. Oferuje swój własny design ( nie używa elementów oem - kopert, wskazówek etc ), Ma bardzo dopracowane szczegóły - emaliowana tarcza, emaliowane logo na szczycie koronki, nakładane indeksy, wypukłe szkło doskonale spasowane i płynnie przechodzące w bezel. W końcu koperta - kształt majstersztyk, bardzo podobna do tych znanych z Blancpain, które dla mnie są najpiękniejszymi kopertami w zegarkach sportowych. Ponadto właściciel ze Szwecji ma skandynawskie podejście do biznesu, jakości i obsługi co dobrze wróży.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to rozumiem, posiadanie zegarka od indywidualisty ma swoje zalety, ale mam wątpliwości, czy na zegarek klubowy się nadaje. Mam zastrzeżenia do rozwiązań logistycznych w sprawach serwisowych. W Ezteemie jest najprawdopodobniej selitta sw 200, a z nią bywa różnie..... Druga kwestia to cennik części zamiennych...

Z doświadczenia wiem, że takie małe firmy ostro czeszą na częściach...

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to rozumiem, posiadanie zegarka od indywidualisty ma swoje zalety, ale mam wątpliwości, czy na zegarek klubowy się nadaje. Mam zastrzeżenia do rozwiązań logistycznych w sprawach serwisowych. W Ezteemie jest najprawdopodobniej selitta sw 200, a z nią bywa różnie..... Druga kwestia to cennik części zamiennych...

Z doświadczenia wiem, że takie małe firmy ostro czeszą na częściach...

W Ezteemie jest ETA.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś czytałem, że "an ETA 2824-2 or equivalent movement" stąd przyjąłem, że Sw 200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Ja to rozumiem, posiadanie zegarka od indywidualisty ma swoje zalety, ale mam wątpliwości, czy na zegarek klubowy się nadaje. Mam zastrzeżenia do rozwiązań logistycznych w sprawach serwisowych. W Ezteemie jest najprawdopodobniej selitta sw 200, a z nią bywa różnie.....

Przecież oby dwie schodzą z tych samych maszyn z tych samych fabryk.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś czytałem, że "an ETA 2824-2 or equivalent movement" stąd przyjąłem, że Sw 200.

Bo tak może być. W moim była ETA, ale przy ograniczeniach dostaw coraz więcej form przechodzi na analogiczne werki Sellita. Z tego co widzę teraz w opisie pojawił się zapis "Swiss mechanical self-winding movement,

25 jewels; 28,800 vph." Co zostawia ewidentnie furtkę. Ale jak pisze mathu to te same werki i wiele firm zaczyna stosować je zamiennie np Oris.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

I tak historia zatoczyła okrąg :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jaki sposób wyedytować głos z ankiety?

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo tak może być. W moim była ETA, ale przy ograniczeniach dostaw coraz więcej form przechodzi na analogiczne werki Sellita. Z tego co widzę teraz w opisie pojawił się zapis "Swiss mechanical self-winding movement,

25 jewels; 28,800 vph." Co zostawia ewidentnie furtkę. Ale jak pisze mathu to te same werki i wiele firm zaczyna stosować je zamiennie np Oris.

Czyli mechanizmem Glycine Sub wygrywa z wszystkimi tak? W nim jest Eta 2824-2 Elabore?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ten Glycine ma etę w wersji elabore.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głosujemy na 3 marki (od 3 do 1), a w ankiecie tylko jedną? Kto jest zwycięzcą ? Posiadacz największej liczby głosów, czy posiadacz największej sumy punktów?

Jest to etap pierwszy. Jakie są pozostałe etapy?

Jeśli było, sorry umknęło mi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaję się, ze jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest liczba oddanych głosów a suma punktów w razie remisu. Bo co z tego, ze wygra np. zegarek który ma 45 pkt ale zagłosuje na niego tylko 15 osób, a zegarek na którego zagłosuje 30 osób bedzie miał 30 pkt.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.