Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy 2011 - chyba już czas zacząć przymiarki

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mógłby Ktoś zrobić wizualizację jak wyglada Gylcinek bez cyfr (same indeksy tylko) i bez pomarańczowej obwódki - sam nigdy się nie bawiłem takimi rzeczami , wiec nawet nie wiem od czego zacząć - ale jak będę musial to się pogłowię i być może coś wyjdzie z tego :lol: .

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mógłby Ktoś zrobić wizualizację jak wyglada Gylcinek bez cyfr (same indeksy tylko) i bez pomarańczowej obwódki - sam nigdy się nie bawiłem takimi rzeczami , wiec nawet nie wiem od czego zacząć - ale jak będę musial to się pogłowię i być może coś wyjdzie z tego :) .

post-22259-0-66596000-1331601793.jpg

post-22259-0-88546500-1331601794.jpg

kiepsko ta czerwień mi wyszła ;)

Piotrek wrzuć jakieś zdjęcie z podobnymi indeksami do oczekiwanych przez ciebie

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

54368906.jpg

Tylko, że teraz te indeksy gryzą się z za delikatnymi wskazówkami.

Może z indeksami dobrze by było pójść w takim kierunku:

Description.jpg

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten pierwszy całkiem całkiem , wskazówki trzeba by jednak dać chyba też troszkę inne , aktualne są za delikatne do takich indeksów - nie wiem jaki mamy wybór ? Mi osobiście czerwona ramka psuje obraz ponadczasowości - ale to moja wizja - rozumiem ze trzeba bedzie głosować nad konkretami i chyba tak jest najlepiej - niech wygra najlepszy projekt :(

EDIT : Drugi ;):)

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi się tu indeksy gryzą z bezelem...

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem indeksy zamiast cyfr to dobry kierunek. jedyne co mi się w oryginale nie podoba to tarcza a konkretnie cyfry.

Do koloru (czerwień) nie mam przekonania. Nie potrafię zrobić wizualizacji ale uważam, że lepszą bazą byłby model z białą tarczą i niebieski\m bezelem.

Może ktoś bardziej biegły zrobi wizualizację;)

edit Tak przy okazji na drugim miejscu dałbym model z granatową tarczą i pomarańczowym bezelem a czarno czarny na trzecim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powoli zaczynam się w tym wszystkim gubić.

Czy ktoś bardziej obeznany w temacie mógłby zebrać w 1 poście zakres modyfikacji, na który pozwolą Glycine i Davosa?

Bo tak jak widzę (że tego zmienić nie wolno, tamtego zmienić też), to zaraz wyjdzie, że można tylko zmienić kolor tarczy bądź wskazówek.

Szalony projekt to to by nie był...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powoli zaczynam się w tym wszystkim gubić.

Czy ktoś bardziej obeznany w temacie mógłby zebrać w 1 poście zakres modyfikacji, na który pozwolą Glycine i Davosa?

Bo tak jak widzę (że tego zmienić nie wolno, tamtego zmienić też), to zaraz wyjdzie, że można tylko zmienić kolor tarczy bądź wskazówek.

Szalony projekt to to by nie był...

Odnosnie Glycine:

Po modyfikacjach zegarek musi być podobny do pierwowzoru. Glycine nie wyraża zgody na mieszanie kolekcji czyli np: koperta od Combata a tarcza od Lagunare.

Generalnie:

a/modyfikacja mechanizmu niemozliwa, werk z COSC mozliwy po oczekiwaniu blisko rok.

b/dekiel- mozliwy własny grawer np. logo clubu

c/bezel: dostepny czarny, pomarańczowy, niebieski, inne kolory mozliwe ale wygenerują zwyżke kosztów.

d/w okolicach godziny 9 tej mozliwy grawer z boku koperty.

e/podstawa tarczy musi pozostac bez zmian. Mozliwy kolor granat, biały, czarny z pomarańczowym obwodem, żółty, inne kolory mozliwe lecz mogą zwiększyć cenę. Na tarczy mozliwy dodatkowy napis , logo etc. Mozliwa też zamiana cyfr na indexy.

Istotne zmiany mogą znacznie podnieść koszt na co zwracam uwagę.

Zegarek musi byc ewidentnie rozpoznawalny jako model na bazie którego powstał. Zmiany muszą wskazywac na to, ze jest to specjalna edycja danego modelu zegarka a nie zupełnie inny zegarek.

W sumie to zrozumiałe bo po co płacić jak za Glycine a mieć "garażowaca".

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-27475-0-18786900-1331628424.jpg

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie Davosy możliwe są modyfikacje podobne do tego zakresu co w Glycine czyli zmiany w tarczy, wskazówkach, deklu. Jednak Davosa prosi o ewentualne propozycje w celu weryfikacji.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny byłby z czerwonym bezelem :(

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby jednak nie zostala wybrana glycinka z czerwonym bezelem to istnieje mozliwosc wziecia indywidualnie takiej jednej sztuki czy wszystkie musza byc identyczne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Po co w ogóle ta czerwień?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie sie podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego tak uważasz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logo głęboko grawerowane na dekielku (ala konik Omegi) chyba byłoby fajniejszym rozwiązaniem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.