Degustatorr Noir 13 #1 Posted June 3, 2010 (edited) Jak w temacie - zapraszam wszystkich do prezentacji swoich Worldmasterów - zegarków w pewnych kręgach kultowych... Zaczynam od mojego - zakupiony prawie 20 lat temu, dużo ze mną przeżył... Zapraszam. A oto i mój staruszek: Uploaded with ImageShack.us Edited March 3, 2011 by Degustatorr del Monsterro 0 Share this post Link to post Share on other sites
tntos 1 #3 Posted June 3, 2010 dostalem go od tescia do ozywienia, ma niestety nieoryginalna koronke 1 Share this post Link to post Share on other sites
Motyw 0 #4 Posted June 4, 2010 No To ja mam Taki O 0 Share this post Link to post Share on other sites
mw75 36 #5 Posted September 19, 2010 (edited) Edited September 19, 2010 by mw75 1 Marcin Share this post Link to post Share on other sites
sikkens 3 #6 Posted September 19, 2010 0 Pozdrawiam, Dawid Share this post Link to post Share on other sites
onkyo05 0 #7 Posted September 28, 2010 Nie umiem wstawiać zdjęć ale posiadam Worldmastera w stanie idealnym "igła" z czarnym cyferblatem. Wsio w oryginale. Piękności. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Degustatorr Noir 13 #8 Posted September 28, 2010 Nie umiem wstawiać zdjęć Zobacz tutaj: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/7467-tutorial-jak-zamieszczac-obrazy/ Taką igłę warto pokazać... 0 Share this post Link to post Share on other sites
onkyo05 0 #9 Posted September 29, 2010 (edited) OK. Dziękuję. Moja żona jest zdecydowanie lepszym informatykiem więc dzięki jej pomocy wkleję to zdjęcie. Zegareczek naprawdę ładny. Edited September 29, 2010 by onkyo05 0 Share this post Link to post Share on other sites
Stary 78 #10 Posted September 30, 2010 No to może i ja podrzucę fotki kilku moich Worldmasterów, nie są to może zdjęcia art. ale trzaśnięte na szybko na potrzebę tematu Uploaded with ImageShack.us i bliżej: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Nie wszystkie są w stanie idealnym ale będą niektóre czekają na drobne zabiegi kosmetyczne, ale wszystkie są kompletne, po przeglądach zegarmistrzowskich i na punktualnym chodzie Pozdrawiam wszystkich zegarkowych maniaków jak i fanów marki 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Share this post Link to post Share on other sites
Degustatorr Noir 13 #11 Posted September 30, 2010 Piękna kolekcja! Szczególnie podoba mi się drugi z prawej i czarny - miodzio... Wszystkie są piękne. Gratuluję. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Stary 78 #12 Posted October 1, 2010 Piękna kolekcja! Szczególnie podoba mi się drugi z prawej i czarny - miodzio... Wszystkie są piękne. Gratuluję. Dzięki wielkie pomimo tego iż czarny ma nieoryginalne wskazówki(choć też szwajcarskiej produkcji) też za nim przepadam 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Share this post Link to post Share on other sites
ricardo216 104 #13 Posted October 5, 2010 (edited) No dobra- nalegasz, aby się chwalić , to niech i tak będzie: Taki 30-sto letni staruszek w stanie niemalże jak nowy, od nowości u mnie i niemal w ogóle nie noszony Edited October 5, 2010 by ricardo216 0 Share this post Link to post Share on other sites
kajot04 0 #14 Posted October 5, 2010 prawdopodobnie zaskoczę autora wątku... aczkolwiek - Worldmaster 0 - - - Krzysztof - by kajot04 Share this post Link to post Share on other sites
onkyo05 0 #15 Posted October 5, 2010 O w mordeeee. Chyba nie ma go na stronie Atlantica. Coś bliżej o nim???? 0 Share this post Link to post Share on other sites
TeQuila 0 #16 Posted October 5, 2010 Worldmaster Chrono mozesz znalezc w kwarcu na Rondzie, albo automat na Valjoux 7750. Ten powyzej to chyba kwarc np taki: Worldmaster kwarc Tu troche o automacie: Worldmaster automat T. 0 Share this post Link to post Share on other sites
abaddon79 0 #17 Posted October 5, 2010 WitamTo ja się też pochwalę -choć przy Waszych to mój wygląda kiepsko.Uważam go za pamiątkę po dziadku choć kupiony jest na allegro.Dziadek zmarł 6 lat temu i chyba Worldmaster jest razem z nim -rozumiecie . Uploaded with ImageShack.us Tomek 0 Share this post Link to post Share on other sites
onkyo05 0 #19 Posted October 5, 2010 Chorwat, twój to taki "klazmerski" typ Ten Kojota04, ładny piorunisko 0 Share this post Link to post Share on other sites
Chorwat 9557 #20 Posted October 5, 2010 kurcze, szczerze przyznam, że nie wiem, co oznacza "klazmerski"... Poza tym pokaż nam swoje cudo, instrukcję wstawiania fotek miałeś kilka postów wyżej @mw75 - ten Atlantic z żółtą tarczą to tak oryginalnie, czy było coś kombinowane lub pożółkł ze starości? Podoba mi się 0 Share this post Link to post Share on other sites
onkyo05 0 #21 Posted October 5, 2010 Chorwat, chodziło mi o to , że jest stary ale jary Tak dzisiaj siadam i postaram się wkleić. Jeśli mi się uda siebie też określę jako stary ale jary 0 Share this post Link to post Share on other sites
mw75 36 #22 Posted October 5, 2010 @mw75 - ten Atlantic z żółtą tarczą to tak oryginalnie, czy było coś kombinowane lub pożółkł ze starości? Podoba mi się W takim stanie go kupiłem - złotawa tarcza z zielonym pierścieniem. Na moje niefachowe oko tarcza jest oryginalna - miejscami ma wytarte indeksy minutowe/sekundowe, na tarczy też znajduje się delikatny białawy osad (jakaś sól?), widoczny z bliska i pod światło (boję się go ruszyć). 0 Marcin Share this post Link to post Share on other sites
Degustatorr Noir 13 #23 Posted October 5, 2010 prawdopodobnie zaskoczę autora wątku... aczkolwiek - Worldmaster kajot04 Przyznam, że rzeczywiście zaskoczyłeś... No, ale Worldmaster to Worldmaster, a Twój jest rzeczywiście urodziwy. ricardo 30-latek w takim stanie...Nic, tylko pogratulować. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Spinner 32 #24 Posted October 7, 2010 Oto mój 0 SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps" Share this post Link to post Share on other sites
kajot04 0 #25 Posted October 7, 2010 Przyznam, że rzeczywiście zaskoczyłeś... No, ale Worldmaster to Worldmaster, a Twój jest rzeczywiście urodziwy. miło.... nigdy chyba tu na forum Atlantic i kwarc nie usłyszały tylu miłych słów szczegóły własnie na wskazanym wyżej moim blogu - < Worldmaster Big Date > 0 - - - Krzysztof - by kajot04 Share this post Link to post Share on other sites