Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mirfak

Ranking mechanizmów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

szukałem na forum jakiegoś rankingu mechanizmów żeby porównać moją ETA 2824-2, ale nic takiego nie znalazłem.

Czy możecie się podzielić opiniami na temat werków - może być to pomocne przy już bardziej świadomym zakupie zegarka.

1. ETA 2824-2 - popularna, niezła, tania, bez szału

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprzeglądaj jeszcze forum. Tutaj opis mechanizmu.

Do jakich mechanizmów chcesz ją porównywać? Jeśli chodzi o szwajcarskie to jest modelem słabszym od ETA 2892A2, w japońskich mniej więcej jego bezpośrednim konkurentem jest 6r15 (czyli przewyższa 4r15 oraz 7s26, które nie mają stop sekundy).

Poszukaj info o mechanizmach, o których pisałem to mniej więcej trochę to ogarniesz. Zerknij chociażby na poruszany ostatnio temat albo tutaj.

Naprawdę to wszystko już było wałkowane na forum. A Twoje określenia do ETY 2824 tak na prawdę wg mnie pasują do wszystkich podstawowych mechanizmów. Poza tym nie ma sensu robić rankingów w których są mechanizmy ręczne, automaty, automaty z chrono itd. Jaki to ma właściwie cel?

Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj,

bardziej chodziło mi o to, żeby poznać opinie poszczególnych użytkowników na temat konkretnych mechanizmów, z którymi mieli do czynienia. Może to dać szersze spojrzenie początkującym zegarkofilom. Pozdrawiam

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.