Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

publisher

Ankieta nr 2 - wybór zegarka rosyjskiego

Wybieram zegarek podforumowy  

76 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

a co do hy Mosera ... No literówka, no i co z tego ? zdarza się.

Ja czegoś nie rozumiem. Dlaczego ludzie zamiast się sednem sprawy zająć to się do byle czego zaczynają czepiać.

Tak jak wszędzie na tym forum, jak jest temat to nawijamy na temat !

A od zwracania uwagi o takie pierdoły za przeproszeniem ... jest PW.

Co do zegarków... Poradźcie proszę ...

Strela ... co chcecie na streli widzieć ?

Jaki kolor tarczy ? Czarny? jasny ?

Bo myślę od 2 dni nad tym zegarkiem i nic mi do głowy nie przychodzi.

Trójkąt nie pasuje, inne indexy też nie ...

Co do historii MC itp spoko temat .

Postaram się dowiedzieć u źródła co i jak, bo zaczynają się "sabałowe bajania" na ten temat.

_Łukasz... co do pudełek to raczej drewniane, tylko można pomyśleć czy to witrynka będzie, czy można coś namalować, przyozdobić na pudełku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy mógłbyś podać źródło potwierdzające twoją tezę, bo z tego że Dariusz Sawicki jest dyrektorem(właścicielem??) MC nie wynika jeszcze że nie są produkowane w Rosji, zresztą na swojej stronie podają że zegarki MC są składane przez specjalistów 2 Moskiewskiej Fabryki Zegarków,

ps

moje pytanie podyktowane jest czystą ciekawością gdyż myślałem że w miarę ogarniam temat rosyjskich zegarków

O ile wiadomo na Poljocie MC nigdy nie robione. O ludziach ze Sławy pogłoski były, ale nie chcę szerzyć plotki. Sława obecnie robi tylko reklamówki i mocnie wątpię w ich możliwości. 36XX na Sławie nie produkowano od lat 50-ch. Natomiast styl wykonania MC, szczegóły kojarzą się z Aristo, JL, i t.p. chińskimi wyrobami dość jednoznacznie. Wszystko, co produkuje się w Rosji jest podpisane: made in Russia. Brak tego napisu daje do myślenia. Werki Mołnija kalibr 36XX nie sygnowane, w Rosji nie są produkowane od ładnych parę lat i nigdzie nie dostępne. Zresztą wszystkie rosyjskie, zrobione od lat 90-ch nie były wykończane/dekorowane w ogóle. Rozmiar rubinów w Czelabinsku stosowano inny. Mostki MC3602/03 nie szlifowane, tylko odlewane. W Rosji do tego w branży maszyn brak. Regulacja też zrobiona w sposób znany z 9011 i podobnych hangzhou. Wystarczy? Jest nad czym się zastanowić?

MAK TIME przeją od Poljota w roku 2005( o ile dobrze pamiętam)całą linię produkcyjną mechanizmów 31##( linie mechanizmów 26## wykupił wostok, który też niestety chli się ku upadkowi) wraz z pracownikami, produkcja pozostało w Moskwie, MT jest oczywiście właścicielem ZARI w której produkuje do tej pory jej własne werki, i podzespołóy do innych.

ps

jeżeli twoje źródła podają inaczej to proszę o sprostowanie

Produkcja w M-wie jest za droga. Dlatego nie opłaciła się. Może w Penzie nareszcie dopracują automat na bazie 3133? Na Marksistskiej pozostały biurowce i ręczne składanie volmaksów przez pasjonatów, trzymających tradycje.

Co do Czystopolu, vostok po raz kolejny w likwidacji. Wszystko co jest do uratowania przekazano do nowej spółki, która liczy tylko na obiecane zamówienia MO. A to zależy od cen na ropę.

...Jeśli Eugene, Ty lub ktokolwiek inny poczuł się urażony moją wypowiedzią, to wybaczcie. Moją intencją było sprowadzenie dyskusji spowrotem na pierwotny tor, być może uczyniłem to zbyt ostro.

W porządku, staram się trzymać tematu. Moscow Classic w temacie?

Ed.: literówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast pisać o nich, pojawiają się osoby (nie wiadomo skąd), które bez powodu mieszają i wyodrębniają sprawy zupełnie nie związane z tematem.

...jeśli to było do mnie - wejdź proszę na mój profil i sprawdź którego podforum byłem najczęstszym użytkownikiem <_<;)

A przez takie teksty i zachowanie NOWYCH userów - nie chce mi się tu już wchodzić.

To nie jest tak, że to była literówka - to albo ignorancja albo brak wiedzy o zegarkach.

Np 3602 ma wahnik.......na MC nie ma napisu "Made in Russia" i dlatego to chińczyk.......same głupoty.

Nie chce nikogo obrażać, ale ktoś musi Was przywrócić do porządku.

Sam się przywrócę......bo tu to z motyką :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...jeśli to było do mnie - wejdź proszę na mój profil i sprawdź którego podforum byłem najczęstszym użytkownikiem <_<;)

A przez takie teksty i zachowanie NOWYCH userów - nie chce mi się tu już wchodzić.

To nie jest tak, że to była literówka - to albo ignorancja albo brak wiedzy o zegarkach.

Np 3602 ma wahnik.......na MC nie ma napisu "Made in Russia" i dlatego to chińczyk.......same głupoty.

Sam się przywrócę......bo tu to z motyką :)

Słuchaj ... wiem że głupoty tu latają, dlatego chcąc je ukrócić raz i drugi bez skutku każdemu nerwy by puściły.

Wystosowałem obszernego maila do MC z pytaniem jak to u Nich wygląda dokładnie z produkcją i już....

3602 nie ma wahnika i nie jest chiński. A Ty nie wiadomo skąd .. no to moze nie było najlepsze określenie ... ale wyskoczyłeś Nagle w temacie i się czepiasz szczegółów :lol:

d*pła mi się literówka, wszyscy siedzimy w temacie tutaj i nikt tego nie zauważył, spoko że zwróciłeś uwagę.

W ramach reperacji wojennych ... dostajesz przywilej i możesz jako pierwszy opisać wizję Twojej Streli Klubowej ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... dostajesz przywilej i możesz jako pierwszy opisać wizję Twojej Streli Klubowej ... :lol:

ok więc imho :

tarczę zostawcie w spokoju.....na deklu jakiś grawer i wuala.

Nie oszpecicie ładnego zegarka a i będzie zaznaczone, że to z podforum radzieckiego .

<_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok więc imho :

tarczę zostawcie w spokoju.....na deklu jakiś grawer i wuala.

Nie oszpecicie ładnego zegarka a i będzie zaznaczone, że to z podforum radzieckiego .

<_<

I co do takiego projektu Streli, to zgadzam się całkowicie... (jasna wersja)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a konkretniej ?! Jakaś sentencja na deklu ? przykład ? rysunek ? To ułatwi projektowanie.

....

Albo ja coś nie kumam, albo to dziś dzień taki ...

Tzn mam rozumieć że chcecie klubowy zegarek, który wygląda tak samo jak zwykła wersja ze sklepu

- tylko ma dekiel z inną limitacją i certyfikat,że to dla forum radzieckich zegarków ??

Czyli po prostu chcecie ten zegarek wyhaczyć taniej niż jest w sklepie i mieć do tego parę gratisów o.O

a co z szachownicą ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli po prostu chcecie ten zegarek wyhaczyć taniej niż jest w sklepie i mieć do tego parę gratisów o.O

Ja chce ładny zegarek, jak będzie napaćkane, to ładnie nie będzie... nie widzę umieszczenia szachownicy na Streli... no, może ew pod 12... Z innych zmian ew. polska wersja opisów na tarczy.

Ale poza tym, na tej tarczy nic ciekawego się nie zrobi, chyba, ze coś zupełnie nowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no własnie o to mi chodzi ! Jak ma być unikatowa ? Jest okazja to dla czego nie spróbować ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-7161-0-69588000-1331586999.gif<

post-7161-0-75659000-1331586997.jpg

post-7161-0-92097200-1331586998.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmmm ... to się może nie zmieścić wszystko na deklu <_<

To ma być pilot a nie kosmonauta ... :lol:

Hermaszewskiego i order uśmiechu ... zostawmy lepiej w spokoju.

... No chyba że ...

Chyba że faktycznie chcecie uczcić ten wyczyn i zrobić strele Hermaszewski edytion.

Poważnie mówie ... moze to jest jakiś pomysł ?

Tylko co na to reszta ?

czekam na opinie.

Według mnie trochę zakręcony pomysł ale lepszy niż żaden na strele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_Łukasz... co do pudełek to raczej drewniane, tylko można pomyśleć czy to witrynka będzie, czy można coś namalować, przyozdobić na pudełku.

Ja wiem, że drewniane... tylko jakie?

MC ma w swojej ofercie wiele pudełek drewnianych i robi różnicę czy wyliczona cena uwzględnia pudełko którego standardowa cena to 40zł czy te za 120zł. Zwłaszcza, że w drugim przypadku to co nam zaoferowali okazałoby się warunkami znacznie gorszymi niż to co nam dali "od ręki" (40% zniżki).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba że faktycznie chcecie uczcić ten wyczyn i zrobić strele Hermaszewski edytion.

Poważnie mówie ... moze to jest jakiś pomysł ?

Tylko co na to reszta ?

Pomysł fajny ale chyba nie będziemy mogli użyć nazwiska współcześnie żyjących <_<

ale moze na deklu hełm kosmonauty i data lotu Hermaszewskiego ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł fajny ale chyba nie będziemy mogli użyć nazwiska współcześnie żyjących :lol:

OK ale zastanówcie się czy jakieś symbole czy znaczki, ordery czy inne sprawy nie są zastrzeżone jak np szachownica lotnicza ? Pozwolenie wydaje osobiście Minister Obrony Narodowej. nie wiem jak z innymi kosmosami.

Co do ruskich i kosmosu ... trochę mi się to źle kojarzy... zawsze mam przed oczami Komarova co ładuje w pole buraków, biedna łajka, i klekocząca przy starcie Energia <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Co do ruskich i kosmosu ... trochę mi się to źle kojarzy... zawsze mam przed oczami Komarova...

A samochody się źle nie kojarzą? Przez nie ginie więcej ludzi, i nie tylko bochaterów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł fajny ale chyba nie będziemy mogli użyć nazwiska współcześnie żyjących :lol:

...to może zarys konturów twarzy p.Mirka , albo - rysunek postaci w skafandrze z hełmem i pod spodem data?

...skoro nie chcecie medalu <_<

Ma ktoś zdolności plastyczno-graficzne? bo ja nie mam - a wizualizacja by pomogła na tym etapie.

Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chce ładny zegarek, jak będzie napaćkane, to ładnie nie będzie... nie widzę umieszczenia szachownicy na Streli... no, może ew pod 12... Z innych zmian ew. polska wersja opisów na tarczy.

Ale poza tym, na tej tarczy nic ciekawego się nie zrobi, chyba, ze coś zupełnie nowego.

Co do Strieły to raczej wszyscy jesteśmy zgodni żeby nie ruszać tarczy - dosłownie.

Napisy grażdanką dodają swoistego smaczku i zmiana na polski alfabet IMO zdecydowanie nie wskazana. Przecież to ma być "rusek".

Ze wzgl. na małe pole manewru na Streli i wyższe koszty zakupu proponuję jednak dokonać zabiegów na MC.

Jeszcze jedno. MC można łatwo samemu wyczyścić, nasmarować i złożyć.

Za chronografy to ja już się raczej nie wezmę. A u zegarmistrza koszt czyszczenia i smarowania na pewno będzie większy niż prostego mechanizmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK ale zastanówcie się czy jakieś symbole czy znaczki, ordery czy inne sprawy nie są zastrzeżone jak np szachownica lotnicza ? Pozwolenie wydaje osobiście Minister Obrony Narodowej. nie wiem jak z innymi kosmosami.

Co do ruskich i kosmosu ... trochę mi się to źle kojarzy... zawsze mam przed oczami Komarova co ładuje w pole buraków, biedna łajka, i klekocząca przy starcie Energia <_<

Jeśli MC wykona tarczę z szachownicą, to my nie będziemy się MON-em przejmować. Nikt nas ścigać nie będzie. Minister ma obecnie większe problemy.

A tych kosmonautów to bym zostawił w spokoju, niech ich uczczą na znaczkach Poczty Polskiej etc. Zresztą gdy po raz pierwszy ktoś wspomniał o kosmonautach to wyraźnie wyczułem że żartuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że bez ozdupek, rysunków i zbytecznych napisów zegarek wygląda lepiej. Wolałbym bez cepelii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Strieły to raczej wszyscy jesteśmy zgodni żeby nie ruszać tarczy - dosłownie.Napisy grażdanką dodają swoistego smaczku i zmiana na polski alfabet IMO zdecydowanie nie wskazana. Przecież to ma być "rusek".Ze wzgl. na małe pole manewru na Streli i wyższe koszty zakupu proponuję jednak dokonać zabiegów na MC.Jeszcze jedno. MC można łatwo samemu wyczyścić, nasmarować i złożyć.Za chronografy to ja już się raczej nie wezmę. A u zegarmistrza koszt czyszczenia i smarowania na pewno będzie większy niż prostego mechanizmu.

zgadzam się w 100%. Argument cenowy jest dla mnie decydujący, ale bardzo ważne jest dla mnie również to, że MC możemy zrobić "po swojemu", a wydaje mi się, że chyba głównie o to chodzi. Strieła natomiast praktycznie nie daje pola do manewru (oprócz dekla).

Oczywiście chętnie popatrzę na jakiś projekt Strieły, tylko najpierw musi się pojawić ktoś z odpowiednimi umiejętnościami graficznymi <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że bez ozdupek, rysunków i zbytecznych napisów zegarek wygląda lepiej. Wolałbym bez cepelii.

Bierz ze sklepu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz ze sklepu.

...jak wszyscy będą brali ze sklepu to ciężko będzie uzbierać 50 osób :lol:

też bym nie chciał cepelii.....chyba, że za darmo <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz ze sklepu.

Mam sporo różnych. Chętnie bym wziął i MC, tym bardziej, że w sklepie często da się więcej utargować niż z fabryki, ale wszystie MC w sklepach cepeliowate - z głupimi rysunkami samolocików, UFO lub z reklamą British Broadcasting Corporation. Normalnych pilotów brak. Chcę wersję no logo. Przeciw mini szachownicy nic nie mam. Tylko w wersji współczesnej biało-czerwonej. Bo stara - czerwono biała wg Międzynarodowego kodu sygnałowego czyta się jak "uniform" i znaczy: "Kierujecie się ku niebezpieczęstwu!" Dekelek może być jakikolwiek, i tak go nie widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)Dekelek może być jakikolwiek, i tak go nie widać.

Coś nas jednak łączy <_<

A jeśli może być jakikolwiek, to po co płacić za modyfikacje (oczywiście oznaczenie limitacji pozostaje).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.