Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

publisher

Ankieta nr 2 - wybór zegarka rosyjskiego

Wybieram zegarek podforumowy  

76 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Na razie nie ma projektu, który by się spodobał. Na co głosować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie nie ma projektu, który by się spodobał. Na co głosować?

Miły kolego, wypowiadasz się za innych (rozciągasz własne upodobania na innych, będąc przekonanym, że są takie same).

Projekt, który by się spodobał jest i na niego zagłosowałem.

Ale to nie znaczy, że musi się innym podobać ani że innym się podoba.

Ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać do takiej formy zegarka, natomiast z założenia ma to być współczesny zegarek rosyjski z wprowadzonymi modyfikacjami. On nie ma udawć Glasshutte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej mi się podoba tarcza na bazie chronografa w stonowanych kolorach niż pstrokata na bazie Nav.B.Uhr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miły kolego, wypowiadasz się za innych (rozciągasz własne upodobania na innych, będąc przekonanym, że są takie same).

Projekt, który by się spodobał jest i na niego zagłosowałem.

Ale to nie znaczy, że musi się innym podobać ani że innym się podoba.

Ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać do takiej formy zegarka, natomiast z założenia ma to być współczesny zegarek rosyjski z wprowadzonymi modyfikacjami. On nie ma udawć Glasshutte.

Witam Panów

Święte słowa kolego whb.

Jeszcze się nie zniechęciłem do naszego projektu, no więc sobie czekam - zagłosowałem i jestem zainteresowany zakupem

"I to by było na tyle"

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tej pory w ankiecie zagłosowały 4 osoby... a gdzie reszta deklarujących chęć zakupu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwidoczniej reszta okazała się niezainteresowana. Rożnych rzeczy próbowaliśmy, żeby zainteresować ludzi tematem (vide sygnatury) i nie przyniosło to efektu. Ja nadal jestem zainteresowany, ale w oczekiwaniu na ewentualny (szczęśliwy, mam nadzieję) finał tego przedsięwzięcia, rozglądam się za innymi możliwościami zaspokojenia mojego głodu zegarkowego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwidoczniej większości nie odpowiada zaproponowany design. Śledzę kilka równoległych podobnych projektów specjalnych edycji Steinharta na różnych forach i uczestniczę w wersji rosyjskiej. Gdzie pomysł chwyta, dezyzje zapadają w kilka dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chorwat, problem polega na tym, że w tym momencie nawet ludzie, którzy zadeklarowali chęć zakupu wydają się nie być zainteresowani. Trudno w takiej sytuacji przechodzić do kolejnego etapu głosowania.

Nie wiem czy coś z tego wyjdzie. Jakby ktoś miał czas to mógłby sprawdzić listę osób, które deklarowały chęć zakupu i przypomnieć im o tym projekcie poprzez PW. Może to by coś dało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śliczny, ale chyba do forum zegarków rosyjskich i radzieckich zawitał z odwiedzinami, bo to szwajcar. :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śliczny, ale chyba do forum zegarków rosyjskich i radzieckich zawitał z odwiedzinami, bo to szwajcar. :blink:

Odrzuć napisy, licznik minut i centralną sekundę chronografu, dodaj wg życzeń szachownicę, i to będzie projekt zegarka podforumowego, jaki bym chciał mieć na molnii. Skala dookoła tarczy oczewiście do uproszczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odrzuć napisy, licznik minut i centralną sekundę chronografu, dodaj wg życzeń szachownicę, (...)

Nie będę tego zegarka modyfikował bo jest śliczny. :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możno zamówić chronograf w takim stylu na 3133. Osobnie lub w komplecie z pilotem na 3603. Edycja polska z wizerunkiem samolotów "Łoś" i "Wilk" na deklach. Plus drugi dekielek przezroczysty dla każdego.

Z możliwością rozwinięcia serii w podobnym stylu w przyszłości diverkiem na napędzie automatycznym z wodnosamolotem na deklu, budzikiem 2612.1, z dedykacją wyczynowcam i t.p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-29183-0-57983100-1331636421.jpg

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O i to jest cudowny projekt! Przy czym zamiast kropek dałbym klasyczne pilotowe pogrubione kreski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DUBHEAD, to nie jest podobny projekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będę miał więcej czasu to spróbuje zrobić coś bardziej podobnego, chociaż nie wiem czy pozwoli mi na to moja znajomość photoshopa, która jest praktycznie żadna, póki co niech każdy wrzuca tutaj swoje "wizje", zawsze będzie większy wybór :blink:

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

nie pisałem ale cały czas śledzę wątek.

Bardzo zależało mi na szachownicy ale jakoś żaden z projektów mnie nie przekonał.

Może trochę zamieszam ale co sądzicie o tym żeby szachownice dać na dekiel??

albo szachownice dać w odcieniach szarości (odejść od biało-czerwonego)?? - i tu pewnie pojechałem i posypią się gromy :blink:

Widziałem projekt zegarka z z forum chińskiego i u nich dekiel wyszedł świetnie.

pozdrawiam

pomysł z minerwą świetny :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sama szachownica bez napisów na tarczy stanowi piękny polski akcent i podoba mi się bardziej, niż private label brand nie mający historii, zasług i dorobku. Problem w znalezieniu właściwych rozmiarów, proporcji, rozmieszczeniu. Zeby nie przekroczyć pewnych granic gustu i złapać duch czasów. Najlepsze piloty Stowa, Steinharta, Archimeda są z czystą tarczą bez napisów i logo. Jakoś tak bardziej autentycznie mi lotnik wygląda. Chyba,że ograniczyć się na tarczy tylko cyfrowym oznaczeniem mechanizma, ew. numerem limitacji? Resztę na dekiel?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Możno zamówić chronograf w takim stylu na 3133. Osobnie lub w komplecie z pilotem na 3603. Edycja polska z wizerunkiem samolotów "Łoś" i "Wilk" na deklach. Plus drugi dekielek przezroczysty dla każdego.

Z możliwością rozwinięcia serii w podobnym stylu w przyszłości diverkiem na napędzie automatycznym z wodnosamolotem na deklu, budzikiem 2612.1, z dedykacją wyczynowcam i t.p.

Można coś więcej, jakąś wizualizacje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

med_gallery_31659_279_240454.jpg

Ta Minerva mnie urzekła, bo jest pięknie zbalansowana. Im mniej ingerencji w zakończony design, tym lepiej. Im mniej napisów i rysunków, tym lepiej. Dla 3603/3105 wystarczy usunąć funkcji i podziałki chronografa. Dla 3133 różnica będzie w przyciskach i napisach. Takie IMHO. Inne zmiany mogą być wymuszone przez ograniczenia technologiczne producenta. Jak je poznamy, będzie co omawiać. Rysować i wizualizować powinni specjaliści.

http://www.google.pl/images?hl=pl&q=PZL-37+''%C5%81o%C5%9B''&rlz=1R2ADFA_ruRU350&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=Re_mTLXMAontOeyFxPcM&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CCYQsAQwAA&biw=1031&bih=433

http://www.google.pl/images?um=1&hl=pl&rlz=1R2ADFA_ruRU350&biw=1031&bih=433&tbs=isch%3A1&sa=1&q=PZL-38+%27%27Wilk%27%27&btnG=Szukaj&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie coś dostałem ... Było by wcześniej ... ale poczta zarąbała :)

Mam nadzieje że dokończymy to cośmy zaczęli co ? Wypadało by ?

Jesteśmy ekipa z jajami czy palanty i frajerzy ?

Ostrzegam ... że nie biorę już od pewnego czasu tabletek na nerwy ... więc ma być spokój bo mnie szlag trafi jak będziemy głosować na projekty ok ?

File0003.PDF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja potwierdzam chęć zakupu zegarka, mam nadzieję, że temat nabierze tempa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy coś się ruszy. Mam wrażenie, że większość osób spośród zapisanych na listę jako zainteresowani już tu nie zagląda. Ankieta wisi już bardzo długo, znacznie dłużej niż było zaplanowane, temat został usystematyzowany w moim zbiorczym wątku a głosów w ankiecie nadal jest tylko kilka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać projekt jest mało atrakcyjny dla zainteresowanych. Ewentualnych zainteresowanych.

BTW. Jeden z Twoich tematów z podpisu jest zamknięty... Juz dość długo :)

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.