Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

publisher

Ankieta nr 2 - wybór zegarka rosyjskiego

Wybieram zegarek podforumowy  

76 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że lepiej będzie stworzyć kolejny etap pozbawiony projektów, które uzyskały zero głosów (Projekt 10-15,Nowy2). W ten sposób do tego najlepszego egzemplarza będziemy dochodzić nieco wolniej ale dokładniej i myślę, że tak będzie uczciwiej.Co o tym wszystkim myślicie?

to chyba nie jest dobry pomysł. Skoro te projekty nikomu się nie spodobały, to oczywiście odrzucamy je, ale pozostawienie wszystkich, które uzyskały choć jeden głos może spowodować, że ludzie znów zagłosują na to samo, co wcześniej. Mielibyśmy wówczas taki sam rozkład głosów, jak teraz. I co wtedy? Robić kolejne etapy, w których odrzucać będziemy projekty z tylko jednym głosem?

Wydaje mi się, że lepiej zostawić do następnego etapu te, które otrzymało najwięcej głosów (3-5 projektów).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to chyba nie jest dobry pomysł. Skoro te projekty nikomu się nie spodobały, to oczywiście odrzucamy je, ale pozostawienie wszystkich, które uzyskały choć jeden głos może spowodować, że ludzie znów zagłosują na to samo, co wcześniej.

Jeżeli tak się stanie a frekwencja się nie zwiększy to w następnym etapie odrzuci się projekty z pojedynczymi głosami.

Zauważ, że wybór będzie mniejszy. Wybierając spośród mniejszej puli ludzie nie będą głosować na wszystkie projekty, które przeszły bo to nie ma sensu (tzn. jedna osoba głosująca na wszystko).

Liczę na to, że wybór zostanie dokonany rozważniej.

Wydaje mi się, że lepiej zostawić do następnego etapu te, które otrzymało najwięcej głosów (3-5 projektów).

Normalnie tak by się zrobiło. Problem polega jednak na tym, że przy liczbie głosujących równej 7 i tylu projektów pojedynczy głos ma bardzo dużą wagę. Stąd pomysł wybrania każdego projektu, który otrzymałby choć jeden głos. Aktualne etapy będą ograniczone czasowo do tygodnia więc nawet przy tej opcji powinniśmy w miarę szybko wybrać ten najciekawszy projekt.

Tak naprawdę przy takim podejściu w najgorszym wypadku wybór potrwa o tydzień dłużej i będziemy mieć o jedną ankietę więcej więc może jednak zaryzykujmy i umieśćmy w kolejnym etapie wszystkie, które wzbudziły jakieś zainteresowanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, ale czy kolejne ankiety nadal będą mieć opcję wielokrotnego wyboru?

Można tak zrobić faktycznie, że każda kolejna ankieta będzie założona bez projektów, które wcześniej nie otrzymały głosów...

Wydaje mi się, że w ten sposób znajdziemy ten jeden jedyny "święty" projekt B)

Tylko zastanawia mnie taka sytuacja:

A jak w następnej ankiecie każdy projekt będzie miał od 1 do kilku głosów, co wtedy? W następnej ankiecie będzie problem, które odrzucić...

Może chorwat ma rację?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinniśmy odrzucić projekty które otrzymały o i 1 głos.

W ten sposób zostaną nam 4 projekty do głosowania.

W następnym etapie odrzućmy jeden

lub 2 najsłabsze jeżeli w sumie zbiorą mniej niż 30% głosów.

i mamy finał B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, ale czy kolejne ankiety nadal będą mieć opcję wielokrotnego wyboru?

Można tak zrobić faktycznie, że każda kolejna ankieta będzie założona bez projektów, które wcześniej nie otrzymały głosów...

Wydaje mi się, że w ten sposób znajdziemy ten jeden jedyny "święty" projekt B)

Tylko zastanawia mnie taka sytuacja:

A jak w następnej ankiecie każdy projekt będzie miał od 1 do kilku głosów, co wtedy? W następnej ankiecie będzie problem, które odrzucić...

Może chorwat ma rację?

W najgorszym wypadku cofnęlibyśmy się do punktu wyjścia. Skoro jednak wszystkie osoby wypowiadające się tutaj są za tym by odrzucić projekty z 1 głosem to... niech tak będzie B)

Dodano nieco później...

Ankieta została utworzona: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/53897-wybor-podforumowego-zegarka-rosyjskiego-etap-iii/

Przewidywany czas zakończenia: 30 stycznia godzina 00:00, z możliwością ewentualnego przedłużenia lecz nie dłużej niż do 1 lutego do godziny 00:00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszę się, że działamy dalej. Głosy oddane :D Oby, po wybraniu ostatecznego projektu, pojawiło się więcej chętnych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostaje jeszcze jedna kwestia - czy modyfikacje będą dotyczyć tylko tarczy czy również dekla?

Jeżeli dekla to może w między czasie rozpocznijmy planowanie również tej części zegarka, równolegle z wybieraniem projektu tarczy. Dzięki temu szybciej dojdziemy do finału i mam nadzieję, że to ożywi trochę osób i znajdzie się więcej chętnych na ten projekt :D

Dodano nieco później... ;)

W tym momencie w ankiecie wzięło udział już 11 osób co budzi pewne nadzieje bo to o 4 więcej niż w poprzedniej a ankieta się jeszcze nie skończyła :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i zagłosowane, konsekwentnie na jeden projekt - choć wszystkie cztery projekty mają plusy i minusy.

Nie jestem grafikiem i nie będę się sadził na wymysły nt dekla. Domek to ja wam mogę zaprojektować ;) .

Uważam jednak ,że ingerencja (usuwanie elementów oryginalnych) powinna być minimalna, tylko taka aby zmieściła się limitacja, rok 2011, no i "coś" o nas (logo, skrót nazwy itp.)W końcu jest to rosyjski czasomierz (- czy na deklu jest napis cyrylicą ?).

PS.

Tyle czasu czekaliśmy, to może upłynąć jeszcze trochę - finał już widzę ...

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stworzyłem temat dotyczący dekla:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/54155-dekiel-podforumowego-zegarka-rosyjskiego-burza-mozgow/

Zachęcam do udziału w dyskusji ;)

Przy okazji zastanawiam mnie jeszcze jedna rzecz - czy lista osób na klubowy zegarek rosyjski jest nadal aktualna w szczególności, że była tworzona gdy jeszcze nie wiadomo było czy do projektu zostanie wybrany MC czy Strela.

Może warto byłoby utworzyć nową by to zweryfikować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stworzyłem temat dotyczący dekla:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/54155-dekiel-podforumowego-zegarka-rosyjskiego-burza-mozgow/

Zachęcam do udziału w dyskusji ;)

Przy okazji zastanawiam mnie jeszcze jedna rzecz - czy lista osób na klubowy zegarek rosyjski jest nadal aktualna w szczególności, że była tworzona gdy jeszcze nie wiadomo było czy do projektu zostanie wybrany MC czy Strela.

Może warto byłoby utworzyć nową by to zweryfikować?

Po co? Będzie projekt cały (z deklem), będzie cena i wtedy będzie można robic listę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co? Będzie projekt cały (z deklem), będzie cena i wtedy będzie można robic listę.

Właśnie taki miałem zamiar - zrobić listę po ustaleniu wszystkiego jeżeli podobnie jak ja uważacie, że ta może być nieaktualna. Nigdzie nie napisałem, że miałbym ją tworzyć od razu. Zapytałem po prostu wcześniej o wasze zdanie by zebrać opinie i po ustaleniu wszystkiego nie zastanawiać się tylko zrobić listę lub nie :)

Tymczasem ponownie zachęcam do udziału w dyskusji na temat dekla i głosowania. Im szybciej się z tym uporamy tym szybciej dojdziemy do finału :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)Tymczasem ponownie zachęcam do udziału w dyskusji na temat dekla i głosowania. Im szybciej się z tym uporamy tym szybciej dojdziemy do finału :)

Może byłoby dobrze, by osoba mająca kontakt z przedstawicielem MC poprosiła o zdjęcie standardowego dekla. Będzie łatwiej go "popsuć" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może byłoby dobrze, by osoba mająca kontakt z przedstawicielem MC poprosiła o zdjęcie standardowego dekla. Będzie łatwiej go "popsuć" :)

Owszem, dobrze byłoby mieć zdjęcie dekla. Myślałem, że uda mi się je w sieci znaleźć. Niestety okazuje się, że nie jest to takie proste. Na stronie producenta jak i na pozostałych z tym zegarkiem są robione zdjęcia od strony tarczy.

Na razie mam tylko filmik (który już zresztą ktoś kiedyś na Forum wrzucić) na którym widać jak wygląda dekiel pełny:

Dodano nieco później:

To jest jakaś modyfikowana wersja. Czy ktoś ma rozeznanie na temat tego jak dekiel w powyższej (o ile w ogóle) różni się od fabrycznego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gadałem z MC ...

Więc dekiel pełny ... zdjęcie mają mi przesłać.

Pytali się czy robimy coś czy umarło to ?!

Mówię że po malutku i do przodu ...

MC mówi że spoko ale ... musi być 50 luda na to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, no ... 50 luda. Mało nas troszkę, kruca fiks :)

Ale damy radę chyba.

pozdrawiam pracowitych i tych asystujących :rolleyes:

ws

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.