Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

soppe

Automat do 2000 tys. RETRO KUPIĘ

Rekomendowane odpowiedzi

Może to i dziwne pytanie (w sumie propozycja). Jaki jest problem żeby kupić zegarek z pleksi, a po okresie gwarancyjnym wymienić na szafir? Ja tak zrobiłem już w kilku zegarkach. Koszt wymiany wyniósł mnie 120 złotych. Wtedy przynajmniej będziesz miał zegarek, który Ci się podoba, z szybką która Ci odpowiada :rolleyes:

Takie specyficzne wypukłe szkło? Kto takie dorobi i za ile?

To nie jest po prostu kółko wycięte z płaskiej tafli..

5c6c8b24e3d22130a69bd2c8dc4c7ed6c20b8f31_m.jpg

1253776286.jpg

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się, ze nikt, a jesli już, to skasuje ładnych parę stówek. I to jest pewno przyczyna, dla której producent zdecydował się na plexiglass.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...to skasuje ładnych parę stówek.

...tak więc koniec końcem, dochodzimy do wniosku, że już lepiej sobie kupić ze cztery plexiglassy na zapas. Wystarczy na całe życie :rolleyes: A drobne zarysowania czy zmatowienia możemy raz na jakiś czas przejechać pastą polerską. Po takim zabiegu szkło jest jak nowe... Byle by nie wpaść w rysofobię, i nie polerować co trzy dni :rolleyes:

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje niedopatrzenie... Myślałem, że szkiełko jest bardziej typowe. W takim przypadku wymiana rzeczywiście jest nieopłacalna. Przepraszam za błąd :rolleyes:

The Ringing of The Division Bell Had Begun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim odczuciu retro styl do 2000 w automacie w polskiej dystybucji to epos 3372:

post-7884-0-60892800-1331575689.jpg

i jeszcze szafir :rolleyes:

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...tak więc koniec końcem, dochodzimy do wniosku, że już lepiej sobie kupić ze cztery plexiglassy na zapas. Wystarczy na całe życie :rolleyes: A drobne zarysowania czy zmatowienia możemy raz na jakiś czas przejechać pastą polerską. Po takim zabiegu szkło jest jak nowe... Byle by nie wpaść w rysofobię, i nie polerować co trzy dni :rolleyes:

A wiecie może ile kosztuowołoby średnio szkiełko z plexx do tego maxa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecie może ile kosztuowołoby średnio szkiełko z plexx do tego maxa ?

No ba! Sam jestem ciekawy. Musiałbyś dopytać dystrybutora czy też autoryzowany serwis...

Nie sądzę żeby było droższe niż 10 euro, ale może się mylę.. thinking-021.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ba! Sam jestem ciekawy. Musiałbyś dopytać dystrybutora czy też autoryzowany serwis...

Nie sądzę żeby było droższe niż 10 euro, ale może się mylę.. thinking-021.gif

Witam Panowie

w lipcu przymierzam model - 027/3501.00, mam nadzieję że się zdecyduje :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panowie

w lipcu przymierzam model - 027/3501.00, mam nadzieję że się zdecyduje :)

jeden z forumowiczow podnosil ze koperta junghansa sie łatwo rysuje a i szkielko plexi zarysowal(jest zapis z tej rozmowy).

Moim zdaniem wybierz Stowę Antea. To naprawdę fajny design i wygląd.

Junghans Max bill jest raczej tylko na oficjalne okazje. Stowa i Junghans sa do siebie stylem podobne, ale moim zdaniem Antea wywiera silniejsze wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.