Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

zbyszek

wybór dwóch firm rolex .breitling

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam dylemat w wyborze dwóch modeli 1. rolex deepsea 2. breitling super avenger black steel proszę o opinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Będę nieobiektywny, bo Deepsea to mój ulubiony zegarek, a za Breitlingami nie przepadam. Ciężko mi porównać dwa zegarki, które moim zdaniem są innej klasy. Rolex to Rolex. Wykonanie, mechanizm...Ja bym nie miał problemu i nawet bym się nie zastanawiał. Pytanie - który bardziej Ci się podoba ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 2 i pół sekundach namysłu:ROLEX!Ta wodoszczelność i czaderski kolor luminowejblink.gif A nie zniósł bym 48,40 mm średnicy na swej ręce i uważam chronografy za poroniony pomysł w dajwerze. Zatem brajtek odpada.

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Po 2 i pół sekundach namysłu:ROLEX!Ta wodoszczelność i czaderski kolor luminowejblink.gif A nie zniósł bym 48,40 mm średnicy na swej ręce i uważam chronografy za poroniony pomysł w dajwerze. Zatem brajtek odpada.

Deepsea ma za to prawie 18mm wysokości !!! Też lekka masakra. Dlatego pomimo, że to mój zegarkowy "mistrz" wybrałbym nowego Submarinera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deepsea ma za to prawie 18mm wysokości !!! Też lekka masakra. Dlatego pomimo, że to mój zegarkowy "mistrz" wybrałbym nowego Submarinera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za opinie tak myślałem że jednak Rolex deepsea to też mój faworyt tylko cena 29.560 cena Breitlinga 14-16 tyś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym miał wybór między akurat tymi dwoma, to rolek byłby zdecydowanym zwycięzcą. Nie przepadam za tą marką, ale klasy im odmówić nie można i niektóre modele(w tym deepsea) nawet mi anty-fanowi bardzo podchodzą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deepsea! Bez 2 zdań.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za opinie tak myślałem że jednak Rolex deepsea to też mój faworyt tylko cena 29.560 cena Breitlinga 14-16 tyś

wiesz, zawsze możesz kupić marinemastera, nówkę za jakieś 8 tysi, tyle, że to "tylko seiko". Myślę, że znalazłoby się kilku klubowiczów, którzy DUŻO BARDZIEJ bardziej by Ci go zazdrościli(w tym oczywiście ja) niż wymienionych wyżej dwóch kandydatów, ale na nie-klubowiczach już takiego wrażenia może nie zrobić, bo to "tylko japoniec"

a ten brajtek jest po prostu brzydki(jak dla mnie)- ale to oczywiście kwestia gustu, a kojarzy mi się z zodiakami kosztującymi 10-20 razy mniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Pod każdym względem Rolex, pomijając oczywiście względy estetyczne, bo to rzecz indywidualne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę nieobiektywny, bo Deepsea to mój ulubiony zegarek, a za Breitlingami nie przepadam. Ciężko mi porównać dwa zegarki, które moim zdaniem są innej klasy. Rolex to Rolex. Wykonanie, mechanizm...Ja bym nie miał problemu i nawet bym się nie zastanawiał. Pytanie - który bardziej Ci się podoba ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście Rolex jednak to moja ulubiona marka sam poluje na submarinera zielonego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie wszystkich i dziękuje za poradę na temat wyboru zegarka Rolex deepsea .Zastanawiam się czy w Europie ten zegarek nie jest tańszy u nas kosztuje bardzo dużo z rabatem też jest ciężko i czy ktoś może mnie poinformowac na temat serwisu chodzi o koszty bo ceny są rozbieżne 500-2000 zł .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Co do serwisu - zadzwoń najlepiej do Pana Pieśkiewicza i zapytaj, a zegarek za naszą granicą jest na pewno tańszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam rozmyślam jeszcze nad modelem firmy Panerai PAM 305 ale niestety nie ma go gdzie obejrzyć mam na myśli salon też nie jest tani ok 6400 euro

Ale o tej firmie mało słyszałem .Posiadałem zegarek firmy Fortis B-42 i Breitling avenger seawolf titan ale jak to się mówi ciągnie wilka do lasu chyba czas się zrujnować i myślec o zakupie Rolexa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich chciałbym zapytać o nowy Rolex Submariner czytałem że jest zbliżony do Rolexa Deepsea jeśli chodzi o wykonanie chodzi mi głownie o róznice w cenie do Deepsea i gdzie można go zobaczyć w firmie Kruk go nie mna .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Breitling ma się niestety nijak do Rolexa.

Zdecydowanie Rolex.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich niestety Rolex zbyt drogi chociaż ciągle się zastanawiam może ktoś podpowie jakiś inny model do 15 tyś. Podobają mie się duże min 43mm oczywiscie zegrki nurkowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orient New Mako? I wcale nie zartuje - ma sie fajnego taniego nurka i mozna zbierac na docelowego Rolka...

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Perrelet

Witam wszystkich niestety Rolex zbyt drogi chociaż ciągle się zastanawiam może ktoś podpowie jakiś inny model do 15 tyś. Podobają mie się duże min 43mm oczywiscie zegrki nurkowe

Zdecydowanie Zenith Defy Classic Chrono Aero, fantastyczne wykonanie, wodo..... do 300m no i manufakturowy El Primero, a do tego średnica powyżej 46 mm. Na bransolecie ciężkie bydle ale na prawdziwym kauczuku to jakby inny zegarek, polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie Zenith Defy Classic Chrono Aero, fantastyczne wykonanie, wodo..... do 300m no i manufakturowy El Primero, a do tego średnica powyżej 46 mm. Na bransolecie ciężkie bydle ale na prawdziwym kauczuku to jakby inny zegarek, polecam!

Bardzo ciekawy model ale cena też jest wysoka no. w Aparcie na stronach Amerykańskich ok 5000$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia piękne świetnie ujęty ten submariner szkoda że to 40mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Perrelet

Bardzo ciekawy model ale cena też jest wysoka no. w Aparcie na stronach Amerykańskich ok 5000$

W Aparcie ten zegarek kosztuje z tego co pamiętam ok 35000 PLN, cena jest tak kuriozalna że nawet nie zasługuje na komentarz. Ale przeszukaj polskie portale aukcyjne, e-bay i chrono24 a zobaczysz że ten zegarek jest absolutnie w twoim zasięgu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.