Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

Muhle Glashutte - Opinie o marce

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie chciałbym powiększyć swoją wiedzę zegarkową. Poszukuję informacji o zegarkach pewnej mało znanej firmy Muhle Glashutte. Mają bardzo fajne zegarki, podobają mi się niemal wszystkie :). Proszę o opinie zarówno o samej firmie jak i opinie o ich zegarkach, jakości, jakimś wyróżniku ich wyrobów itd.

oficjalna strona:

http://www.muehle-glashuette.de/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem,czy tak "mało znana". Mi znanalaugh.gif Powiem ci,że Germanika dwójka nawet leżała kiedyś w kręgu moich zainteresowań...Uważam,że to całkiem zacne sikory. Niestety nic bliżej nie mogę powiedzieć.

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..Uważam,że to całkiem zacne sikory.

Oj zacne, zacne. Wystarczy, że się jakiś pojawi na Alledrogo... i jakie mają ceny :) .

Właśnie poluję na takiego jednego przedstawiciela marki..

Tempus fugit - ... zegarek manet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to też pomoże:

http://forums.watchu...ad.php?t=242208

Jak już tam ktoś napisał: "Google to twój przyjaciel"...laugh.gif

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcomartin - Mam zupełnie jak ty. Prawie wszystko Mühle mi się podoba. W ogóle mam słabość do niemieckich  zegarków  :P .

Ale do rzeczy. Jakieś trzy lata temu byłem w Wiedniu. Tam w bocznej uliczce znalazłem zegarmistrza, który miał Nomosy i właśnie Mühle Glashütte.Nie było za dużo czasu (wycieczka ma swoje prawa), ale pamiętam, że i Nomosy, i Mühle widziane pierwszy raz w rzeczywistości (a nie tylko w necie czy na zdjęciach) zrobiły na mnie BAARDZO duże wrażenie. Trochę wcześniej zainteresowałem się Nautische Instrumente Mühle Glashütte S.A. ze względu na nazwę. Bardzo mi się spodobała. Ponadto firma która, robi instrumenty pokładowe dla statków musi robić dobre zegarki. Na początku dość naiwnie myślałem, że to tylko taka nazwa handlowa ?Instrumenty morskie??. No i ten Młyn też mi się podobał. Ale jak zobaczyłem co potrafią no to ho-ho. Jeszcze bardziej ich polubiłem.  Moim zdaniem dużo lepsze wrażenie robią ?na żywo?. 

Omnia mea mecum porto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jest przypadkiem jakiś przedstawiciel w Polsce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jest przypadkiem jakiś przedstawiciel w Polsce?

Nie.

One raczej nie najlepiej by się u nas sprzedawały.....słaba znajomość marki a zegarki nie najtańsze.

Mam katalog od nich :)...kiedys zamówiłem z ciekawości.

W Niemczech mają swoich fanów....i lokalny rynek zbytu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie po długim okresie poszukiwań zegarka idealnego zdecydowałem sie na M-G 29 ER i mam troche problemów ze znalezieniem przedstawiciela na wyspach. W Polsce też jakoś chyba mi szczęście nie dopisze :) , więc przyjdzie kupować w Niemczech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to sam sobie odpowiem po prawie roku :(. Nadarzyła się okazja i postanowiłem zakupić Muhle ....jakość według mnie satysfakcjonująca....powiem więcej nawet bardzo satysfakcjonująca....sporo smaczków....wzbudzające zaufanie mechanizmy z odczuwalną wysoką kulturą pracy. Gdyby nie to, że model który zamówiłem ( city 99) niestety nie ma możliwości zmiany pasków ( tzn ma ale tylko na oryginalne od Muhle :D) i ma czarną tarczę która ostatnio nie jest moim faworytem w zegarkach :P to chyba bym sobie zostawił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:P ---> Rasmus - od dawna o nim myślę :(

Schaumburg Aquamatic II chrono , Citizen EcoZilla , Glycine Lcc 3k Le , Citizen Skyhawk , Temption CGK 204   ( sprzedam ew. zamiana ) , Oris ProDiver date ( zam. na chrono ) . Pam sub 243 , Fortis square chrono , Citizen Aqualand Depthmeter , OMEGA plo - prof 

i inne ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) ---> Rasmus - od dawna o nim myślę :lol:

2 miesiące temu kupiłem Muehle Teutonia II Kleine Sekunde. Miał nieco zarysowaną sprzączkę "motylka" którą wymieniłem u producenta. Trwało to trochę, bo "młyny mielą powoli" ale skutecznie, sprzączkę wymienili.

W jednym z postów obiecałem zdjęcia, a ponieważ mam już nowego motylka, w najbliższym czasie je zamieszczę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem M.G. Rasmusa z czerwona tarcza, pancerny zegarek, szkoda ze sie go pozbylem........

ROBERT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podbijam temat, strasznie mi się podoba Marinus.

Jakieś opinie?

Da sie kupic online czy czeka mnie wycieczka do Glashutte? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

O Muhle z Glashutte nie mam za wiele do powiedzenia. Gdybyś natomiast potrzebował opinii na temat Muhle z Stutzengrun, to firmę i jakość produktów oceniam w samych superlatywach. Tyle, że to nie jest branża zegarkowa :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Muhle z Glashutte nie mam za wiele do powiedzenia. Gdybyś natomiast potrzebował opinii na temat Muhle z Stutzengrun, to firmę i jakość produktów oceniam w samych superlatywach. Tyle, że to nie jest branża zegarkowa :).

Dla odświeżenia tematu moja opinia: Od ponad roku noszę 29er Big, czarny. Zegarek na codzień, nosi się dobrze i prezentuje ciekawie. Co mnie do niego przekonało to prostota, czytelność i nie jest nudny, no i marka nie tak popularna, coś oryginalnego. Mechanizm jak dla mnie bardzo dokładny, czasem po tygodniu noszenia (w dzień noszę, w nocy ceferblatem do góry) wcześni się 5-10 sekund. Dziennych odchyłek nie badam... do dokładnego odmierzania mam Junghansa radiowego. Glashute jest porządnie wykonany i polecam każdemu kto szuka coś innego i nie popularnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Undziak

Wrzuciłbyś swoje zdjęcia 29er Big? Od kilku dni/tygodni chodzi mi ten zegarek po głowie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.