Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

JoannaM

Zegarek o śr. max. 38 mm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

marzy mi się od dłuższego czasu automat. Wybór dla kobiet jest marny, raz: że dużo mniej mechanicznych niż kwarców, a dwa: jak "lady", to niemal zawsze brylanty czy cyrkonie. Poza tym jak w temacie - max. do 38 mm (obwód nadgarstka 14 cm).

Oto "wzorzec" może nawet z fazami księżyca, cenowo niedostępny, zresztą chyba żal byłoby nosić :)

post-31480-0-72410800-1331582236.jpg

Uploaded with ImageShack.us

A co możecie powiedzieć o poniższych (jakość, ceny, dostępność w Polsce) ?

post-31480-0-09944200-1331582238.jpg

post-31480-0-46689100-1331582239.jpg

Mój odnośnik

Mój odnośnik

Dziękuję, Asia

post-31480-0-69540900-1331582240.jpg

post-31480-0-53037500-1331582314.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o te Epos'y to ceny mniej więcej takie

Ceny Epos 1

Ceny Epos 2

Jeśli chodzi o Eposy to w sprawie kupna warto porozmawiać z forumowym kolegą,o ile dobrze pamiętam nick to TIK TAK,jeśli pomyliłem nick to koledzy sprostują :)

Jeśli chodzi o Orisa to u nas we Wrocławiu można pooglądać np. u Dolińskich.

Doliński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, drogie te Eposy :)

A co z Aerowatch albo jeszcze Auguste Reymond, gdzie można obejrzeć, kupić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj w galeriach i dobrych sklepach internetowych z markowymi zegarkami. Ten ostatni model Eposa jest drogi,ale za to bardzo fajny,w sam raz dla kobiety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ambasador

Wszystkie 3 świetne ale i nie tanie B) A do jakiej kwoty to ma być zegarek? Bo można rzucać dziesiątki propozycji ale może bez sensu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chciałabym nie przekroczyć 4500 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LE w Aparcie niewiele drożej, mimo 40 mm nieźle wygląda na ręku - mieści się nieco powyżej nadgarstka, ale ja tak właśnie noszę zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apart

Negocjowałaś już cenę?Jak nie to spróbuj,powinno się udać zbić cenę 10%-15%.

B&M imho najładniejszy ale dwa razy droższy,Epos na zdjęciu wygląda najgorzej.

Nie spiesz się z wyborem,lepiej dłużej poszukać i poprzymierzać niż później żałować pochopnej decyzji.Chyba że kupić kolejny B)

Edytka:

Tak mi się przypomniało odnośnie propozycji.Kiedyś poleciłem koleżance która również szukała na forum zegarka-Omega Constellation,używana.W innym stylu niż te o których w wątku mowa,ale świetne zegarki dla kobiety,i mówię tu o męskich modelach które moim zdaniem do mężczyzny w ogóle nie pasują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apart

Negocjowałaś już cenę?Jak nie to spróbuj,powinno się udać zbić cenę 10%-15%.

B&M imho najładniejszy ale dwa razy droższy,Epos na zdjęciu wygląda najgorzej.

Nie spiesz się z wyborem,lepiej dłużej poszukać i poprzymierzać niż później żałować pochopnej decyzji.Chyba że kupić kolejny :)

Edytka:

Tak mi się przypomniało odnośnie propozycji.Kiedyś poleciłem koleżance która również szukała na forum zegarka-Omega Constellation,używana.W innym stylu niż te o których w wątku mowa,ale świetne zegarki dla kobiety,i mówię tu o męskich modelach które moim zdaniem do mężczyzny w ogóle nie pasują.

Dzięki, nie spieszę się, właściwie mimo mętliku we łbie to wyszukiwanie, oglądanie sprawia mi przyjemność B) - taka pogoń za króliczkiem, żałuję tylko że we Wrocku nie ma nigdzie Eposów, bo taki stary design podoba mi się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściwie to wszystkie są piękne i diametralnie różne..choć przychylałbym się delikatnie ku B&M choć każdy trzeba zobaczyć na żywca. A może jak będziesz je oglądać zrobisz jakieś zdj nadgarstkowe? Będzie wtedy łatwiej coś doradzić B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może pytanie wyda się głupie, ale jak z czytelnością takiego rozwiązania? Czy tez zegarek ma pełnic jedynie funkcje estetyczne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ te zegarki są bardzo czytelne.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytelność w sensie wyłapania aktualnego czasu po spojrzeniu trwającym ułamek sekundy i bez zastanawiania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam duużo czasu B)

a tak poważnie, to kwestia przyzwyczajenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JoannaM, zupełnie inny styl, ale zegarek mi się ogromnie spodobał, więc nie mogę nie pokazać.

Nie "szwajcar", ale japoński Citizen, model limitowany: FB1200-00A

w9398b.jpg

w9398_1b.jpg

tarcza: 33,6mm

z koronką: 37,1mm

grubość: 9,2mm

• Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem ;)
  • Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&Promaster
  • Aktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana):
  • Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no, no, całkiem ładny,

ale ja koniecznie mechanika B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no, no, całkiem ładny,

ale ja koniecznie mechanika :)

No niestety, Citizen jest zasilany ekologiczną energią ze światła. Rozumiem, że Ty szukasz innej ekologicznej energii, z ruchu ręki B)

• Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem ;)
  • Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&Promaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytelność w sensie wyłapania aktualnego czasu po spojrzeniu trwającym ułamek sekundy i bez zastanawiania.

Po 2-3 dniach odczytywałbyś czas równie szybko jak w zegarku z tradycyjnym układem. Poza tym - kto z nas kupuje zegarki aby sprawdzić czas?

Kiedyś pasjonowałem sie sekundowymi odchyleniami. Zaawansowani w chorobie zakładali zegarek nieraz nawet nie ustawaijac go po długim leżakowaniu. Teraz sam łapie się na tym, że miewam datę ciut inna niż aktualna B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym - kto z nas kupuje zegarki aby sprawdzić czas?

Ja osobiście, myślę, że nie jestem też w tym samotny.

Kiedyś pasjonowałem sie sekundowymi odchyleniami.

Miałeś Adi kajecik i robiłeś zapiski? B)

Po 2-3 dniach odczytywałbyś czas równie szybko jak w zegarku z tradycyjnym układem.

A to na pewno. O ile tylko zegarek jest odpowiednio kontrastowy, czytelny na słońcu, wyraźnie opisany indeksami, to sam układ i odczyt czasu - to kwestia przyzwyczajenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałeś Adi kajecik i robiłeś zapiski? B)

Nie. Ale wystarczyło codzień o podobnej porze spojrzeć na atomowca i widzieć ile jest odchyłki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Ale wystarczyło codzień o podobnej porze spojrzeć na atomowca i widzieć ile jest odchyłki.

To w tym nie ma nic pasjonującego (a przynajmniej ja nic takiego nie widzę). Ja Twoje słowa odebrałem tak, że codziennie spisywałeś odchyłkę zegarka mechanicznego i na tym polegała pasja. Kojarzę kilka postów, gdzie ktoś tak robił, dzień w dzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.