Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

onifer

Ktory zegarek wodoszczelność min.20ATM

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Pragnę sprawić sobie prezent w postaci zegareczka z którym mogę spokojnie popływać zatem 20atm.

Poniżej podaję kilka modeli...wiem że są różne stylistycznie ale wszystkie mi się mniej więcej jednakowo podobają. Proszę o opinie na który byście się zdecydowali. Kwarc czy automat dla mnie bez różnicy.

1. Casio G-Shock GA-100 ok. 400 zł

casio-gshock-three-eye-watches-2.jpg

2. Orient Mako ok. 420 zł

6ye7wz.jpg

3. JVD J1030 ok. 270 zł

J1030_1redbracel.jpg

4. Vostok Amfibia 230 zł

01.jpg

5. Uzi Protector 230 zł

34565872_2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie G albo JVD....

Te JVD charakteryzuje się świetną jakością wykonania co prawda to kwarc ale pod względem materiałów oraz spasowania bije te Mako na głowę.

"Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisałeś, czy to ma być Twój jedyny zegarek, a więc uniwersalny - na każdą okazję, czy też jeden z kilku?

Jeżeli ma to być zegarek do wszystkiego, to też brałbym JVD, chociaż Mako to też porządny zegarek.

Zobacz sobie Orienta Big Mako - bardzo fajny, tyle, że gabaryty większe.

Natomiast, jeżeli ma to być jeden z Kilku Twoich zegarków, do celów powiedzmy rekreacyjno - sportowych, to wybrałbym zdecydowanie Casio G-Shocka GA-100.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ambasador

A budżet jaki?

Ja standardowo polecam Orange Monstera :) i niech się dzieje wola nieba ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monster odpada....miałem co prawda czarny..ale nie podeszedł mi zupełnie....jednak nie jest tak masywny jak myslałem, szkiełko nie tak dużej średnicy i wg mnie przeładowana tarcza..... poprostu nie mój typ.....

codo zegarka ma być jednym z wielu...jedyny wymóg to by miał te 20atm a cena do 400 zł z niewielką nadwyżką no góra te 430 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie orient odpada. Zegarki Casio pokazały,że można na nich polegać,w szczególności na G-shockach,wiec polecam GA-100.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok Amfibia, Orient i Uzi odpadają.

Wybór zawęża się do dwóch:

Casio G-Shock GA-100

JVD J1030

Który z nich wybralibyście?

JVD chyba bardziej uniwersalny prawda? Choc do stroju wizytowego i tak nie pasuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popływać i to swobodnie możesz już przy 10atm.

Uważam, że akurat najbardziej uniwersalny z tych, które pokazałeś jest Blue Mako...

Osobiście wybierałbym między nim a gieszokiem - w zależności czego szukasz...

aaa... teraz doczytałem, że Ty "masywnego" szukasz.. a to nie - jeśli już to Big Mako.

Gieszoka bierz - będzie Pan zadowolony... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GA-100, bardzo fajny zegarek. Wprawdzie, jeżeli chodzi o funkcje, to Riseman to nie jest, ale to, co ma na pokładzie IMO spokojnie wystarczy do celów rekreacyjno-sportowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak GA-100 są fajne ale jak na tą ubogość funkcji dość drogie (ok. 400 zł), pewnie dlatego że są dość nowym modelem.....ja czekam aż potanieją przynajmniej do tych 350 zł.

Co do JVD J1030 miałem i polecam jak najbardziej....jakość/cena rewelacyjny stosunek. Jakość wykonania na poziomie Zodiaca, bransoleta akurat w tym modelu bije te w Orientach czy tańszych Seiko na głowę. I do tego 30atm praktycznie bez obaw można go topić:)

Lorus, Omega Seamaster, Orange Monster, Orient Big Mako,Stolicznyje[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.