Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, pisar napisał(-a):

Wiadomo, że mogli dać coś lepiej ale chyba w zegarku za 2150 euro chodzi o bajer z olejem i coś niepowtarzalnego na rynku a nie o wypimpowany werk kwarca

W kwarcu za 2150 euro oczekuję właśnie wypimpowanego werku, takiego jak choćby w tuńczyku za połowę tej kwoty :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

Całkiem fajnie zrobione. Fajnie się oglądało. Natomiast komentarze jak zwykle 

AIdro_mSQr8lF0UyIKSVCR-4-VgbAmo4Ixwh7STb
Sinn i Arach to gówno marki i przykro mi ale tak prawda. Już wole sobie casio albo Seiko kupić

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Całkiem fajnie zrobione. Fajnie się oglądało. Natomiast komentarze jak zwykle 

AIdro_mSQr8lF0UyIKSVCR-4-VgbAmo4Ixwh7STb
Sinn i Arach to gówno marki i przykro mi ale tak prawda. Już wole sobie casio albo Seiko kupić

Ludzie i narzekanie to jest zawsze problem. Pykam se w nowe Call of Duty Black Ops 6. Bawię się świetnie ale jak się wchodzi na forum Steama to ręce, ochota i lufa opadają 

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komentarze całkiem pozytywne. Jeden mądry wyskoczył, że Sinn to "gówno marka", ale dodał, że jest mu przykro :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.11.2024 o 20:42, PKS napisał(-a):

U50 hydro sam w sobie nie jest taki zły, ale jeśli zestawisz go z UX, to wygląda to już biednie.

obraz.thumb.png.14645783fe38b617ef5f3e953bd26e25.png

Te długie indeksy "robią" UX-a i wyróżniają go spośród całej serii U, podobnie jak poprzednika, czyli EZM2. U50 Hydro mógłby być równie dobrze wariantem kolorystycznym T50.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej no ej no, przecież semaforów nie na ma tylko “sword hands”. W przypadku Rolexa to różnica co najmniej dwóch generacji modelowych 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Kobuz napisał(-a):

Te długie indeksy "robią" UX-a i wyróżniają go spośród całej serii U, podobnie jak poprzednika, czyli EZM2. U50 Hydro mógłby być równie dobrze wariantem kolorystycznym T50.

Zgadza się, cała siła tkwi w indeksach minutowych. Dlatego UX jest genialny, a U212 już taki sobie. W EZM3/13 wydłużone indeksy też robią robotę. W U1 i U50 projekt dźwigają pogrubione indeksy godzinowe i wskazówki, a w T1 i T2 batony na godzinowych i rewelacyjne wskazówki, szczególnie minutowa. Na tle wymienionych T50 i U50 Hydro są po prostu nijakie. Zrobiono hybrydy, przy czym wykastrowano wszystkie te elementy, które nadawały charakteru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sinn 903 st też dostał kolejny pasek ale jeszcze nie docelowy do motylka Sinna. 

X4glsKP.jpeg

CPd8FSL.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Jorguś77 tutaj odpiszę od Konrada Mickiewicza wzięty w piątek na zlocie gdzie mogłeś z Leonem dojechać 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.10.2024 o 00:57, cordi7 napisał(-a):

356 - liczyłem na przymiarkę wersji St Sa, niestety była tylko limitka bicompax i tricompax w łososiu na bransolecie typu flieger. 

IMG_5515.thumb.jpeg.d866667e5c1479df602e48eff77ff1bd.jpeg

IMG_5518.thumb.jpeg.2d875865d07310aeca39278c35d2a638.jpeg

IMG_5517.thumb.jpeg.3d86844341a57be48e1b2e55498c5723.jpeg

IMG_5519.thumb.jpeg.68ffd6a06f314829a4a4363ab70eb200.jpeg

IMG_5520.thumb.jpeg.a6bf1f080cdb7114d9c825868c5c31c2.jpeg

IMG_5522.thumb.jpeg.b6e918bcc036212178badb35955a88d7.jpeg

Sama koperta świetna, mała i wygodna. Ale żadna z mierzonych wersji nie skradła mego serca.

Te modele to inspirowane Breguet i IWC, czy tylko przypadkiem tak im wyszły? 😏

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The original 356 PILOT is based on the 1996 Japanese market Sinn 256, which took a popular existing pilot’s chronograph and put it in a case with a fixed bezel. For two years, the popularity of the design continued to grow and form a cult following. Sinn finally issued the Sinn 356 PILOT as a standard production model in 1998. The 356 PILOT has remained largely unchanged over the past 25 years, receiving regular updates to movements, complications, colors, and materials, while maintaining its identity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniższe IWC i Sinna 356 miałem w ręku. Koperta jest kompletnie inna. Obydwa to 3-tarczkowe pilot chrono i tyle, IWC nie ma wyłączności :)

IMG_5877.thumb.jpeg.35cb8da73b1a4612d3b4d6e13c100d29.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, że nikt nie ma wyłączności w zegarkach. 🙂 I że wiele jest do siebie podobnych. 

Wpisałem sobie właśnie hasło w internecie i wygląda na to, że nie tylko ja widzę, nazwijmy to, duże podobieństwo w tym wypadku. Znaczy, że nie zwariowałem.  https://www.watchuseek.com/threads/sinn-356-a-homage-of-iwc-3706.5221616/

Ale nie każdy musi je widzieć - pewnie też kwestia kto na jakie zegarki wcześniej się więcej napatrzył. Jeden powie że ten podobny do tamtego, drugi odwrotnie, a inny jeszcze do trzeciego. Nie zamierzam, ani nikomu robić przykrości, ani się bezsensownie kłócić kto był pierwszy. Kompletnie nie o to mi chodzi. Po prostu jakoś tak rzuciło mi się w oczy, wg mnie, wielkie podobieństwo w tym przypadku i tyle. 
Nie kontynuuję już zatem wątku podobieństwa innych modeli Sinn do innych marek. 🙂

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie, forum jest po to aby dyskutowac. Ja podobienstwa wielkiego nie widze ale dla mnie tez TH Monaco i UG Averin sa dosc rozne :D

To chyba troche tak, ze forma podaza za funkcja i projektujac lotniczy chronograf o okreslonych wymogach konczysz w pewnych rejonach designerskich.

356 ma pieknie wyoblone szklo, czy to plekse czy szafir, natomiast IWC ma plaskie - podobnie koperty sa dosc inne patrzac na szczegoly.

Ale ogolny uklad z 3 totalizatorami i cyframi arabskimi jest ten sam, wiec na piewrszy rzut oka, bez zaglebiania sie w szczegoly, zegarki moga wydawac sie podobne.

IWC 3706

IWC Chronograph “Flieger” 3706 – Belmont Watches

Sinn 356

Erledigt] - Sinn 356 UTC mit Sinn Service (Sommer 2021)

Sinn 356 Review - Worn & Wound

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Największe podobieństwo widzę w numerach - oba się zaczynają na 3 i kończą na 6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Limitka Sinn U1 dla Juwelier Roller

IMG_5960.thumb.jpeg.2e7350ab3d4957dde1406227a21ce309.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.11.2024 o 09:30, kornel91 napisał(-a):

To wrzucę tego co jest na pewno podobny do zegarka na literę B :)

No, chyba tylko ślepy mógłby stwierdzić, że nie są do siebie podobne. 😉

Ale to nie zmienia faktu, że jest bombastyczny! 👌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, agremi napisał(-a):

No, chyba tylko ślepy mógłby stwierdzić, że nie są do siebie podobne. 😉

Ale to nie zmienia faktu, że jest bombastyczny! 👌

Dzięki bardzo. Też się nie spodziewałem, że i dla mnie tak podejdzie. Bardzo fajne i jednak dość kompaktowe chrono. Nie jest to przerośnięty zegarek. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Dzięki bardzo. Też się nie spodziewałem, że i dla mnie tak podejdzie. Bardzo fajne i jednak dość kompaktowe chrono. Nie jest to przerośnięty zegarek. 

Tak też wgląda, chyba na mniej masywny niż inne zegarki które tu u Ciebie widać. Ale te inne też masz pierwsza klasa. Gdyby nie mój niewielki nadgarstek, chętnie też bym takie ponosił. 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, agremi napisał(-a):

Tak też wgląda, chyba na mniej masywny niż inne zegarki które tu u Ciebie widać. Ale te inne też masz pierwsza klasa. Gdyby nie mój niewielki nadgarstek, chętnie też bym takie ponosił. 🙂

Nie wszystkie są takie masywne 😀 Jak ostatnio pisałem bardzo polubiłem Orisa Pointer date koperta 40mm a że trochę i nadgarstek spadł to musiałem po kilku latach niektóre bransolety skrócić dzisiaj mam Aquisa i też trzeba będzie chyba pół ogniwo wyjąć. Venezianico chyba też nie jest takie małe więc np. Christopher Ward też by dobrze leżał 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, agremi napisał(-a):

Przymierz sie do U50. Rewelacyjnie plaski, niewielki rozmiar, bedzie lezal super. Na moim 18-18,5 cm nadgarstku wyglada to tak:

image.thumb.png.01a893694e7aa402858b66de669d3e10.png

image.thumb.png.67e39a2ba2d42e2637de2cc69232dfb6.png

Wersja w tegimencie i bedziesz mial zegarek nie do zabicia na lata :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi