Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ricardo216

Policzmy SUMO

Rekomendowane odpowiedzi

Ile teraz kosztuje przyjemność posiadania Sumo, taknz wszystkimi opłatami?

Od 450$ + opląty  :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Dzięki Piotrze ;-) Choć ja z Sumo już się wyleczyłem - za duży, a pomijając już IMO fantastyczną kopertę, to znam microbrandy, które w podobnej kasie oferują jednak trochę więcej :-) Choć oczywiście nadal uważam, że Sumo to zacna propozycja i na pewno warto go poznać :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mogę mieć nówkę z PL(sklep) za 2500 zł.

Ps. Ten micro z Singapuru, Zelos tak?

Edytowane przez Andrzej78

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Ps. Ten micro z Singapuru, Zelos tak?

Tak, Zelos ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez wielkość nadgarstka omija Cię wiele fajnych zegarków i nic na razi z tym się nie zrobi :(  Co do Sumo to kupiłem go na doklejkę  (sprzedawca wisiał kasę i coś musiałem kupić), ale teraz cieszę się z tego że tak wyszło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Przez wielkość nadgarstka omija Cię wiele fajnych zegarków i nic na razi z tym się nie zrobi :(  Co do Sumo to kupiłem go na doklejkę  (sprzedawca wisiał kasę i coś musiałem kupić), ale teraz cieszę się z tego że tak wyszło :)

Piotrze, pracuję nad tym :-) Przez Święta przytyłem 4 kilogramy. Niestety, nadgarstek bez zmian, ale może, kiedyś, jak tak dalej pójdzie ;-) A tak na poważnie, to nawet w moim przypadku Sumo nosiło się bardzo przyjemnie, co pewnie jest zasługą fajnie wyprofilowanej koperty w tym zegarku :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz zamówić pasek na brzuch, wtedy wszystko będzie się zgadzać :D

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrze, pracuję nad tym :-) Przez Święta przytyłem 4 kilogramy. Niestety, nadgarstek bez zmian, ale może, kiedyś, jak tak dalej pójdzie ;-) A tak na poważnie, to nawet w moim przypadku Sumo nosiło się bardzo przyjemnie, co pewnie jest zasługą fajnie wyprofilowanej koperty w tym zegarku :-)

He, he przytyła pewnie zadnia część ciała :) Wracając do Sumo, to profil koperty jest ekstra i uszy już też, zrobiłem się fanem Sumo, hm  ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SoloJapan na eBayu ma za 395 Euro już ze wszystkimi opłatami i z oficjalną gwarancją, zagadując na fejsie wyjdzie jeszcze taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SoloJapan na eBayu ma za 395 Euro już ze wszystkimi opłatami i z oficjalną gwarancją, zagadując na fejsie wyjdzie jeszcze taniej.

Bardzo fajnie jak można znaleźć taniej, skąd wysyłka? Prześlij mi link proszę  :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysyłka z Hiszpanii, wyszukaj po prostu SBDC031 w ofertach międzynarodowych na eBayu lub SoloJapan na fejsie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysyłka z Hiszpanii, wyszukaj po prostu SBDC031 w ofertach międzynarodowych na eBayu lub SoloJapan na fejsie.

Dzięki :) Tylko brać  :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ten stempel na gwarancji outlet niepokojący...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w Sumio Pepsi mam rozmazane krzaczki :) Może i outlet oznaczające.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwna sprawa ogólnie, taka cena jest podejrzana, poza tym do jutra problem rozwiąże się bo została jedna stuka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Potwierdzam, bralem z Solojapan z Ebaya I wszystko w porzadku. 395 Jewriejskich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czym spowodowana jest taka cena? Coś musi być narzeczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeliczając pierwszym z brzegu kalkulatorem walutowym 395 EURO dało 452 USD czyli cenę np. ze Skywatches, więc chyba OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeliczając pierwszym z brzegu kalkulatorem walutowym 395 EURO dało 452 USD czyli cenę np. ze Skywatches, więc chyba OK

Tak tylko w tym przypadku musisz doliczyć wszystkie opłat (cło+podatek+shipp) :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ma się ta bransoleta w Sumo? Wygląda śmiesznie w stosunku do koperty?

Szerokość bransolety docenia się w duże upały, po prostu mniej grzeje w nadgarstek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko w tym przypadku musisz doliczyć wszystkie opłat (cło+podatek+shipp) :(

Nie upierałbym się aż tak na 100 % przy tym imperatywie. W tamtym roku zamówiłem u nich z wysyłką przez SG i udało się bez dopłat. Ale oczywiście jest jakieś ryzyko - tam na e-bay z UE nie ma. 

Ciekawe czym spowodowana jest taka cena? Coś musi być narzeczy ;)

Porównałem ceny, żeby pokazać, że jednak są porównywalne bez podejrzeń  ;) (abstrahując od ewentualnych kosztów dodatkowych) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie upierałbym się aż tak na 100 % przy tym imperatywie. W tamtym roku zamówiłem u nich z wysyłką przez SG i udało się bez dopłat. Ale oczywiście jest jakieś ryzyko - tam na e-bay z UE nie ma. 

Porównałem ceny, żeby pokazać, że jednak są porównywalne bez podejrzeń  ;) (abstrahując od ewentualnych kosztów dodatkowych) 

Nie są porównywalne, z poza UE jak by nie patrzył musisz doliczyć 25% wartości i nie będzie to 452, a 565$ x 3.7 = 2090 w najlepszym układzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie są porównywalne, z poza UE jak by nie patrzył musisz doliczyć 25% wartości i nie będzie to 452, a 565$ x 3.7 = 2090 w najlepszym układzie :)

Nie do końca się zrozumieliśmy ale czasem tak bywa  :) .

Najbardziej chodziło mi o to żeby rozwiać "podejrzenia" kolegi, oczywiście wiem, że były one z  ;)  oka - że cena 395 EUR, co wynosi circa 450 USD jest ceną podejrzaną. 

Potraktowałem tę cenę jako swoiste "netto", czyli bez oglądania się na potencjalne   koszty dopłat.

W seiyajapan np. pamiętam cenę 413 USD. Oczywiście tam opłaty na 99 %.

Bez zbytniego chwalenia (bo oczywiście nie ma czym) jeszcze raz nadmienię, ja zapłaciłem około 440 USD na Skywatches, gdyż wybrałem wysyłkę SingPost, czekałem cierpliwie pewnie ze 2 tyg. albo lepiej i dopisało mi szczęście. Nie dotknęły mnie skutki ww. równania matematycznego  :)   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To miałeś fuksa, ja za każdym razem jestem clony  :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To miałeś fuksa, ja za każdym razem jestem clony  :(

To już tylko krótko, bo temat jak gorący kartofel.

Zawsze w sklepach naszych azjatyckich przyjaciół  (CW, DTF, Watcheszon/Mywatcheshubb, Skywatches) wybierałem pocztę SG/HK. Czasem nawet odkręcałem na cito pomyłkową wysyłkę kurierem. 

Czeka się w napięciu i czasem kilka tygodni ale warto było . 

Tylko na CW były dodatkowe formalności, ale w jakichś 20 % zamawianej populacji.

Zdaję sobie sprawę, że obecnie może być ciaśniej.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi