Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Vinni

Czas najwyższy się przedstawić...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Vinni

Witam wszystkich.

Do klubu dołączyłem jakiś czas temu, ale dopiero dziś chciałbym powiedzieć o sobie ze dwa zdania. Przygodę z zegarkami, a zwłaszcza zegarami zacząłem od kolekcjonowania, a następnie obrotu (głównie na Allegro) zegarami wiszącymi, kominkowymi, jednym słowem antycznymi. Jednak nie wszystko złoto... To znaczy nie wszystko antyk, co starym jest. Proszę mi wierzyć, ale równie wielkie wzruszenie co osiemnastowieczny "Junghans", wzbudza we mnie nie tak bardzo stary wiszący "Metron", który w każdej polskiej szkole był obecny, zwłaszcza wtedy gdy ja do szkoły podstawowej jeszcze chodziłem.

Bardzo też chciałbym zapoznać się z zegarkami kukułkowymi, które nasi górale wyrabialli jeszcze przed pierwszą wojną św. Każdy wie o zegarach "szwardzwaldzkich", ale o "tatrzańskich" już mniej. Czy już powiedziałem co mnie najbardziej "kręci"? Chyba tak. Historia polskiego zegara i rodzimego zegarmistrzostwa. A historię mamy bogatą i ciekawą. Postaram się kiedyś na ten temat "pomądrzyć"

Tymczasem witam na dobre, i pozdrawiam wszystkich. Pomogliście mi niejednokrotnie, za co dziękuję i chyba... pomału zaczynam się tu czuć, jak w domu. Vinni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj, zapraszam do dyskusji! :lol:

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema...!!! :lol:

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

WITAJ :!:

POZDR

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Cześć !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcin99

cześć :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi!

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość walczy

cześć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.