kaer 2 #1 Napisano 28 Sierpnia 2010 Mój pierwszy "nowy" Rusek nabyty od kolegi DUBHEAD. Nigdy wcześniej nie podobały mi się divery, ale to akurat była miłość od pierwszego wejrzenia Maszyna zbudowana na werku 2416B, na którym to wieszane są psy na podforum radzieckim. Na szczęście jak na razie (odpukać) działa doskonale, może trafił się akurat dopracowany egzemplarz. Odchyłki są na poziomie kilkunastu sekund na dobę co uważam za wynik mocno zadowalający jak na Ruska.Dość gadania, przechodzimy do meritum czyli zdjęcia. Może nie są na tak wysokim poziomie jak większość w tej galerii, ale obiecałem koledze DUBHEAD pokazać Amfibię w nowej odsłonie tj. na skórzanym Horido Long Calf i waniliowym kauczuku Bonetto Cinturini, oba 22mm. Zaczynamy Na oryginalnej bransolecie z zestawu. Dla twardzieli bo taki zestaw waży i wydaje się, że masz na ręce 5 kg Horido Long Calf, obecnie najczęściej noszony ze względu na złagodzenie wyglądu. Może niektórym to nieodpowiada, ale w takim zestawieniu noszę go do garnituru w pracy. Bonetto Cinturini wanilia. 100 % -towy Diver. Nic dodać nic ująć. W nocy też daje radę Podsumowując Amfibia rządzi W tej chwili nie schodzi z mojego nadgarstka i pewno jeszcze długo tam zostanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DUBHEAD 36 #2 Napisano 28 Sierpnia 2010 No no Chyba zaczynam żałować sprzedaży... Na gumie wygląda kozacko - rasowy diver. Są takie gumy 20mm? Ciesze się, że zegareczek się podoba, a na tej skórce też wygląda OK. 0 ile by nie było to i tak jest za mało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Degustatorr Noir 12 #3 Napisano 28 Sierpnia 2010 Bardzo fajny diver, ciekawe tylko jak z tym werkiem w dłuższej perspektywie... Najbardziej podoba mi się na bransolecie, wygląda mocarnie... Waży więcej, niż 200 gr? I z Bonetto też Amfibii do twarzy. No i świeci całkiem całkiem...Na tym zdjęciu tak świeci po normalnym noszeniu, czy po naświetleniu pod lampką? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaer 2 #4 Napisano 28 Sierpnia 2010 Paski kupiłem na 60sekund.pl i Bonetto, przynajmniej tam, nie ma mniejszych niż 22mm. Co do wagi to nie mam jak zważyć dokładnie, ale pierwsze założenie z bransoletą to był szok Świecenie oczywiście po małym naświetlaniu lampką. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yargoth 1 #5 Napisano 28 Sierpnia 2010 Fajny sikorek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirfak 4048 #6 Napisano 28 Sierpnia 2010 Gdzie można kupić taką amfibię? 0 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaer 2 #7 Napisano 28 Sierpnia 2010 Allegro, no i na forum kilka jest. Może się ktoś będzie pozbywał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirfak 4048 #8 Napisano 29 Sierpnia 2010 Niestety, na A. nie ma 0 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4659 #9 Napisano 31 Sierpnia 2010 Z nowych "amf" - ten model jest moim zdaniem najładniejszy. Świecenie chyba jednak nie jest jego mocną stroną. Na fotce swieci "tak sobie" a czas migawki to 15 s. Powinien lampić jak latarnia Skórzany pasek bym sobie odpuścił (chyba że jakiś "grubas", najlepiej custom). Do garniaka tez jak wół do karety, ale na bransolecie i gumie porzadny tool/diver.Niech się nosi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaer 2 #10 Napisano 1 Września 2010 Na fotce swieci "tak sobie" a czas migawki to 15 s. Zgadzam się po naświetlaniu pod lampką powinien swiecić dużo mocniej i przede wszystkim dłużej. Ale i tak jest nieźle. Inna sprawa to że musiałem się mooocno nagimnastykować żeby udało mi się zrobić wyraźne zdjęcie moją 4mpx małpką Skórzany pasek bym sobie odpuścił (chyba że jakiś "grubas", najlepiej custom). Też bym widział jakiegoś customa, ale ten też mi odpowiada. Do garniaka tez jak wół do karety Temat rzeka. Jednym nie pasuje, innym tak. Niech się nosi. Dzięki. A nosi się naprwdę zacnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaer 2 #11 Napisano 5 Września 2010 Mała sesyjka nad Bałtykiem. Pewno ostatnia tego lata, ale kto wie, może sprawdzę jak Amfibia sprawuje się zimą nad morzem. Zapraszam do oglądania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Degustatorr Noir 12 #12 Napisano 5 Września 2010 Bardzo przyjemny diverek i prezencję też ma ładną...Na tych ostatnich fotkach wygląda potężnie. Nadal podtrzymuję, że najbardziej podoba mi się na bransolecie, choć rękę pewnie urywa... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emet 0 #13 Napisano 25 Października 2011 Pozwolę sobie odkopać dinozaura-jak się sikor sprawuje? Jak werk, nadal dość poprawnie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach