Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Apan

omega seamaster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Moja Omega uległa wypadkowi a mianowicie ma zbitą szybkę oraz jak powiedział zegarmistrz "dostał centralnie i ma pogięty mechanizm wskazówkowy". Niestety jego kompetencje nie sięgają tak daleko i nie zdołał mi go naprawić. Stąd moje pytanie czy będzie opłacała mi się naprawa w autoryzowanym serwisie Omegi? Spróbuję przesłać zdjęcie sprzed wypadku. yx2fqi.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:huh:

Ja bym do Szwajcarii wysłał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest dosć popularny kwarc kal.1342.Ja proponuje kupić taki sam tylko zepsuty . Znajdziesz cos na ebayu .

Dasz zegarmistrzowi dwa i będziesz miał zrobione.

Wysyłka do serwisu kompletnie nie opłacalna, nawet jesli twój zegarek jest w złotej oprawie to wydaje mi sie że taniej będzie kupić kompletny i wymienić werki (mechanizmy).

Lub jest jeszcze jedna możliwość poszukaj innego zegarmistrza ale radze z jakąś renomą. :huh:

Zapytaj w dziale zegarmistrzowskim moze tam jakiś Pan zegarmistrz podejmie sie naprawy.

http://cgi.ebay.co.uk/1979-Omega-DeVille-Date-Quartz-Cal-1342-Spare-Repair-/170534979716?pt=UK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL&hash=item27b4ad4884#ht_1435wt_1137

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za wyczerpującą informację. Poszukałem w internecie i znalazłem zegarmistrza w Poznaniu. Wysłałem do niego maila i w odpowiedzi wysłał mi informacje, że nie będzie problemu z naprawą gdyż ma wszystkie części potrzebne do niego. Teraz nie wiem co robić... Czy postąpić tak jak mówisz i kupić drugi na wymianę części czy po prostu oddać go do naprawy? Co do renomy zegarmistrza to zegarek chcę oddać Panu Jacekowi Skapskiemu. Jak zauważyłem na stronie internetowej, specjalizuje się w naprawie takich zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym przypadku sprawa jest prosta oddaj fachowcowi skoro ma do niego częsci .

Dogadaj sie co do ceny , on naprawi bo wbrew pozorom to nie jest skąplikowane uszkodzenie.

-mechanizm działa.

Ja osobiście bardzo lubie ten zegarek moj jest z tarczą w styli pie pan.

naforumf.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na szczęście mechanizm działa. Poprzednia moja Omega miała mechanizm automatyczny, ale niestety coś się gorszego w niej stało i naprawa kosztowała by tyle samo, co zegarek więc postanowiłem dać sobie spokój. Też bardzo ładny. Właśnie podobają mi się zegarki proste i skromne. Według mnie mają to coś, co brakuje innym... Teraz na dniach będę w Poznaniu to pod jadę do zakładu niech zobaczy, co się da zrobić. Jeszcze raz dziękuje za wskazówki gdyż osobiści nie jestem zaznajomiony tak głęboko w tematyce napraw zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pan Skąpski ma autoryzowany serwis Omegi. Zaznajom się najpierw z kosztami bo te mogą przewyższyć wartość tego zegarka :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pan Skąpski ma autoryzowany serwis Omegi. Zaznajom się najpierw z kosztami bo te mogą przewyższyć wartość tego zegarka :blink:

uuuuuuuuu słono to widze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pan Skąpski ma dość wygórowane ceny :blink:

"Lepiej częściowo mieć rację, niż całkowicie się mylić"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz mnie pocieszyliście :blink: Mianowicie mogę się spodziewać większego wydatku? A nie orientujecie się ile mniej więcej wyjdzie wymiana mechanizmu wskazówkowego i szkiełka? Żebym czasem nie zemdlał jak powie mi cenę ;) Nie no spoko myślę, że będzie dobrze najwyżej tak jak mówiłeś kupię sam mechanizm i przełożę gdyż najbardziej zależy mi na tej złotej kopercie i bransolecie. Jakoś się bardzo przyzwyczaiłem do nich a czas może wskazywać byle co :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musisz widzieć sie osobiscie z serwisantem zeby znać cene ,mozesz prośić o wstepną wycene na podstawie opisu uszkodzenia.

Moze nie bedzie tak zle. Sam jestem Ciekaw ile to pln.

Nie mam pojecia ile by to kosztowało w serwisie , wiem ze gdyby mnie to spodkało to bym zrobił tak jak Ci radziłem wczesniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pan Jacek wycenił naprawę i konserwację na około 400 zł. Jeżeli natomiast sprawa z mechanizmem wskazówkowym będzie poważniejsza to skontaktuje się ze mną telefonicznie. Dzisiaj natomiast oddałem do renowacji mój złoty zegarek. Jest to rosyjska marka i jak zostanie zrobiony to wrzucę zdjęcie gdyż chciałbym aby ktoś mi pomógł z rozszyfrowaniem jego nazwy ponieważ ja nie znam rosyjskiego... Prędzej niż za 3 tygodnie nie da rady. Jednak nie mogę się doczekać efektu końcowego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pan Jacek wycenił naprawę i konserwację na około 400 zł. Jeżeli natomiast sprawa z mechanizmem wskazówkowym będzie poważniejsza to skontaktuje się ze mną telefonicznie. Dzisiaj natomiast oddałem do renowacji mój złoty zegarek. Jest to rosyjska marka i jak zostanie zrobiony to wrzucę zdjęcie gdyż chciałbym aby ktoś mi pomógł z rozszyfrowaniem jego nazwy ponieważ ja nie znam rosyjskiego... Prędzej niż za 3 tygodnie nie da rady. Jednak nie mogę się doczekać efektu końcowego ;)

wymieni szkiełko, zrobi serwis za 4 stówki

ja mówie brac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.