LESKOS 3470 #501 Napisano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) tym konstruktorem mnie ucieszyłeś. Ok . Pozdrawiam Ps. Świat nie jest taki zły ... Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #502 Napisano 21 Sierpnia 2017 Rozłażom siem, rozłażom... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #503 Napisano 21 Sierpnia 2017 W tym moim też w jednym rogu puścił. ale w moim w każdym połączeniu boków skrzyni z brodą czy górną koroną są kołki. Tu nawet widać delikatnie na zdjęciu. Wiem bo jeden też delikatnie wyszedł - jak mówiłem skrzynia jest lekko wypatrzona po przekątnej. Ścisnąłem delikatnie i szczelina znikła.Znaczy coś w tym jest ... być może to wtórna naprawa, ale z dość dawna i dobrze zamaskowana. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Forysiek 158 #504 Napisano 22 Sierpnia 2017 Czy kolega @lustyk zawiesił "działalność" bo go od jakiegoś czasu nie czytałem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #505 Napisano 22 Sierpnia 2017 Kolega lusyk odwiedza nas regularnie. Jest osobą przesympatyczną i skromną. Stara się zatem oszczędzać nasze oczy, umysły i serca 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #506 Napisano 23 Sierpnia 2017 Przynajmniej część kolegów po kolejnej prezentacji cudeniek "Lusykowych" doznała by zawału lub udaru mózgu z powodu braku "mocy przerobowych" do ogarnięcia tematu ...Pozostałe przymioty ducha potwierdzam zdecydowanie 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Forysiek 158 #507 Napisano 23 Sierpnia 2017 To ja postaram się nawiązć kontakt telefoniczny z @ lustyk'iem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Forysiek 158 #508 Napisano 24 Sierpnia 2017 Znalazłem a aledrogo taki zegar, sprzedąjacy jest z Poznania, czy to ktoś z forum? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #509 Napisano 24 Sierpnia 2017 Prywatny czy antykwariat? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Forysiek 158 #510 Napisano 24 Sierpnia 2017 (edytowane) Wygląda na prywatną.Zwróć uwagę na ściankę skrzynki po prawej stronie(m/w środek zdjęćia). Edytowane 24 Sierpnia 2017 przez Forysiek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #511 Napisano 24 Sierpnia 2017 Zegar pojawia się na allegro od marca ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #512 Napisano 2 Września 2017 Udało mi się zostać posiadaczem zegara kwadransowego, repetiera. Spodobała mi się skrzynia- serpentyna z długim wahadłem. Specjalnie nie był grzebany, wiedeńczyk tygodniowy, w sumie zegar w ładnym stanie. Właśnie go uruchomiłem na próbę. Przypomiało mi się jak mój ojciec mówił na 15:30 - że to "dwa kwadranse na czwartą" ... I tak bije ten zegar . To mój pierwszy kwadransowy wiedeńczyk. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #513 Napisano 2 Września 2017 Trumienka zgrabna (stare szkło?). Ale duszę pokaż! 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #514 Napisano 2 Września 2017 Nie robiłem zdjęcia , jutro się wezmę za doczyszczenie , niech sobie z dobę pochodzi to zrobię i wstawię . W miarę ok , jeden młotek dorobiony, szkło stare, lane. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 297 #515 Napisano 2 Września 2017 Śliczny, robi wrażenie, gratulacje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #516 Napisano 3 Września 2017 To nie są tanie zegary. Ładny chłopak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #517 Napisano 3 Września 2017 Ja dziś trafilem na coś takowego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #518 Napisano 3 Września 2017 Trumienka zgrabna (stare szkło?). Ale duszę pokaż! No to serce , nie wiem czy z duszą , ale coś w tym jest wiedeńskiego. Bardzo cichy chód, dokładność ...Tak jak pisałem prawy młotek z bicia dorabiany. Reszta bez serca też załączyłem.Ps.Patyk wahadła chyba wtórny choć nie na 100%. Ja dziś trafilem na coś takowego cacko 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #519 Napisano 3 Września 2017 (edytowane) Ciekawa zawieszka... IX garnison... trzeba by to sprawdzić. Gratulacje... widać, że nietknięty ręką hobbysty Edytowane 3 Września 2017 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #520 Napisano 3 Września 2017 Ciekawa zawieszka... IX garnison... trzeba by to sprawdzić. Gratulacje... widać, że nietknięty ręką hobbystytak stan fajny. skrzynia wymaga pracy i ta tarcza ale wszytko fajny stan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #521 Napisano 3 Września 2017 Zrób fotkę pleców skrzyni 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #522 Napisano 3 Września 2017 Proszę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #523 Napisano 3 Września 2017 Wyglądają OK... Gratulacje raz jeszcze... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #524 Napisano 3 Września 2017 Wyglądają OK... Gratulacje raz jeszcze...Dzięki waga nawet korbka wszystko jest ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #525 Napisano 3 Września 2017 Super staruch. Piękne wskazówki i tarcza!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach