Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 00110010000010011001

Podrobki Casio

Rekomendowane odpowiedzi

Najgorsze to, że podrób widuje więcej niż oryginałów..jest popyt to i podrób coraz więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie rozumiem ludzi którzy to kupują !!! przeca to je syf taki , że lekko klepniesz , zachlapiesz i nie działa !!!

Bo widocznie nie zaznales biedy bedac dziciakiem (nastolatkiem).

Chodzac do szkoly nie chcesz odstawac od reszty ,a nie wierze ze ktos z rówieśników odrazu rozpozna ze to podroba.

Ja chodzilem w "rybbokach" "abibasach" itp ,takze rozumiem dlaczego ludzie kupuja podróbki casio ,a i napewno czesc kupuje myslac ze trafili okazje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo widocznie nie zaznales biedy bedac dziciakiem (nastolatkiem).

Chodzac do szkoly nie chcesz odstawac od reszty ,a nie wierze ze ktos z rówieśników odrazu rozpozna ze to podroba.

Ja chodzilem w "rybbokach" "abibasach" itp ,takze rozumiem dlaczego ludzie kupuja podróbki casio ,a i napewno czesc kupuje myslac ze trafili okazje.

I tutaj sie mylisz gdyż też chodziłem w butach tego typu z targowiska , bo jak powiedziałem mamie ile kosztuja org to musiałem je sobie wybić z głowy !!! . nawet teraz nie jestem bogaczem bo zbieram na g-shocka gdyz nie stac mnie wybulic za zegarek tysiaca złotych . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie , niektórzy twierdzą po co przepłacać, mam takiego jednego typa w pracy , którego raczej stać powiedzmy na zegarek do tysiaka , ale po co jak można go kupić taniej .

No i takim oto sposobem ma swoją kolekcję fejków za całe 3 stów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tutaj sie mylisz gdyż też chodziłem w butach tego typu z targowiska , bo jak powiedziałem mamie ile kosztuja org to musiałem je sobie wybić z głowy !!! . nawet teraz nie jestem bogaczem bo zbieram na g-shocka gdyz nie stac mnie wybulic za zegarek tysiaca złotych .

No to tak jak my kiedys chodzilismy w rybokach tak teraz nastolatkowie chodza w caszokach ;).

Nie popieram ,ale rozumiem.

Natomiast jeslk ktos pracuje i z premedytacja kupuje podróbe, tego nie rozumiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda jest taka ze tani zegarek odmierza czas tak samo jak i ten drogi.

Sa ludzie którzy nie przykładają do tego uwagi co noszą na ręce , po prostu dla nich wydanie więcej niż nawet 100 zł za zegarek jest marnotrawstwem i np to jest mój ojciec .

Z drugiej strony są dzieciaki , które chcą być trendy mieć dobry look, ale najzwyklej w świecie nie stać ich na wydanie paru stów za zegarek .

Tym bardziej , że jeszcze nawet nie wiedzą , że istnieje coś takiego jak negocjacja ceny, a kupując w sklepie stacjonarnym sami wiemy jakie są ceny zwykły GA może kosztować i z 6 stów .

Nas to wkurza, że jest tyle fejków, jest dużo osób które nie do końca przekonane, że to podróba i ze trafili fajna okazję , takich ludzi mi szkoda z drugiej strony nauczą się na własnych błędach.

Ale Ci co wybierają fajki zamiast orginału dla mnie są po prostu chytrzy, a wiadomo chytry dwa razy traci .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

"Bateria zaczyna mu się kończyć i z tej okazji.. przygasają cyferki.." glupek.gif

"FROGMAN .ma fajne i nietypowe podświetlenie w zasadzie jest cały nietypowy . "   :lol:

http://allegro.pl/casio-gw-8200-g-shock-frogman-i6567120286.html#thumb/8

Marta Konieczna <[email protected]>
18:10 (7 godzin temu)
cleardot.gif

cleardot.gif
cleardot.gif
do mnie
cleardot.gif
witam serdecznie

przecież  ja nigdzie nie napisałem że zegarek jest oryginalny lub też nie, nie znam sie.ocene pozostawiam kupującym.ku Pana radości dodam że to drugi jaki sprzedaje a tamten poszedł za 480 zł i dostałem za niego pozytywa.myśle ze szybciej sie sprzeda niż Pana piekne 3egzemplarze.ale tego życze i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję. Nie znalazłem w polskiej dystrybucji tej wersji i stąd też zdziwienie. Poza tym jest to chyba nawiązanie do jakiegoś klasyka z '70-'80 lat. Sporo podobnie wyglądających Casio kosztuje na eBay ponad kilkaset zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marta Konieczna <[email protected]>
18:10 (7 godzin temu)
cleardot.gif

cleardot.gif
cleardot.gif
do mnie
cleardot.gif
witam serdecznie

przecież  ja nigdzie nie napisałem że zegarek jest oryginalny lub też nie, nie znam sie.ocene pozostawiam kupującym.ku Pana radości dodam że to drugi jaki sprzedaje a tamten poszedł za 480 zł i dostałem za niego pozytywa.myśle ze szybciej sie sprzeda niż Pana piekne 3egzemplarze.ale tego życze i pozdrawiam

A to jest po prostu parodia bo z jego opisu na alle wynika że to oryginał a on jest wielkim znawcą tej marki  :angry:  :angry:  :angry:

Na pohybel takim handlarzom  :angry:  :angry:  :angry:

Tu następne yntelygenty licytują...

http://allegro.pl/zegarek-meski-casio-g-shock-czarny-protection-nowy-i6556753570.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu następne yntelygenty licytują...

http://allegro.pl/ze...6556753570.html

Super bo ja mam praktycznie identyczny tylko oryginał w full komplecie z dodatkowo wymienioną baterią w autoryzowanym serwisie casio i szczelnością ( prawie 50pln ) w stanie sklep i nikt nie chciał widocznie podróba lepsza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Supra w oryginale tyle że droższa o 100 niż została kupiona :) Naturalnie o ile to ta sama....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Supra w oryginale tyle że droższa o 100 niż została kupiona :) Naturalnie o ile to ta sama....

Na olx kiedyś była w full komplecie z Zibi za 400 z 3letnią gwarancją ( miała kilka tygodni ) ta z aukcji fakt oryginalna ale na trochę zmęczoną wygląda i kompletu nie ma.

Edytowane przez Arthoor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Ktoś za te pieniądze ( ok 400) to z Niemiec szarpał nową prze Ebay :) W Warszawie jest za 500 coś GD-X limitka Red Ducati popatrz na allegro 

Edit sorry 599 zł 

http://allegro.pl/casio-g-shock-gd-x6900rd-unikat-jedyny-na-allego-i6554373764.html

Jak coś mam nr do gościa :) Chciałem ja brac ale kasy brak 

Edytowane przez miczel1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś za te pieniądze ( ok 400) to z Niemiec szarpał nową prze Ebay :) W Warszawie jest za 500 coś GD-X limitka Red Ducati popatrz na allegro 

Edit sorry 599 zł 

http://allegro.pl/casio-g-shock-gd-x6900rd-unikat-jedyny-na-allego-i6554373764.html

Jak coś mam nr do gościa :) Chciałem ja brac ale kasy brak 

no ale co to za okazja jak w sklepie jest taniej :

http://timezone.pl/zegarek-meski-casio-g-shock-gd-x6900rd-4er?ceneo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Myślę że ta z allegro jest do wzięcia za 500 zł. Sama prowizja prowizja to 60 zł długo wisi więc lekko można z nim rozmawiać a co do sklepu to nie znam i nie wiem jaką ma gwarancję :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że ta z allegro jest do wzięcia za 500 zł. Sama prowizja prowizja to 60 zł długo wisi więc lekko można z nim rozmawiać a co do sklepu to nie znam i nie wiem jaką ma gwarancję :(

Zamazał cenę bo pewnie też z rabatem kupił w zibi ( można czasem dobrą cenę wynegocjować ) , z tego co widzę to nie do końca jest kolabo z Ducati ( takie wpisy też są )  a z teamem Deepbmx :

https://www.zibi.pl/komunikaty-prasowe/g-shock-solid-red-czerwona-kolaboracja-teamem-deepbmx/

Za 500 może by oddał pewnie bez prowizji z odbiorem osobistym ( chociaż znam i takich co trzymają cenę na sztywno i nie puszczą nawet 10pln taniej a za wystawienia potem i prowizję przez pół roku płacą kilkadziesiąt pln ) Supre widziałem w Time Trend w jednej z galerii w Krakowie ( leży tam jakiś czas już za ok 800 do negocjacji czarny ) w happy time mają za 599 biały też do negocjacji .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi