Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 00110010000010011001

Podrobki Casio

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj się bawiłem w szeryfa na Olx : około 25 podróbek zniknęło(szczególnie tych najdroższych i dobrze zrobionych) i do dużej ilości dodano adnotacje typu "replika" bądź "rep". Chociaż replika to i tak za duże słowo jak patrze na niektóre kreatury.

To i tak kropla w morzu , ale może udało mi się ocalić kilka nadgarstków.

G-Life

Edytowane przez GeRmAnOs

Mistrz edycji :lol:7FnFWZl.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj się bawiłem w szeryfa na Olx : około 25 podróbek zniknęło(szczególnie tych najdroższych i dobrze zrobionych) i do dużej ilości dodano adnotacje typu "replika" bądź "rep". Chociaż replika to i tak za duże słowo jak patrze na niektóre kreatury.

G-Life

Wykonałeś kawał dobrej roboty, należy Ci się duże, chłodne piwo! Niestety to walka z wiatrakami...

Któregoś dnia, jak przejrzałem nowe oferty z ostatnich 24h na Alledrogo, to było więcej podróbek, niż oryginałów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie myślałem że to zda egzamin ale większość po przeczytaniu pierwszej wiadomości od razu usuwała ogłoszenie. Trzy osoby nawet konto usunęły ;-)

G-Life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siejesz postrach, nie ma co! Jack Reacher wśród zegarkowej społeczności. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadłem na jeszcze bardziej perfidny plan. Będę zamawiał na fikcyjne adresy te buraki, niech ślą w Polskę całą Hej ^_^

G-Life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam od razu na fikcyjne. Zamawiaj np. na adres UOKiK, Zibi S.A., jeszcze kilka ciekawych adresów by się znalazło. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadłem na jeszcze bardziej perfidny plan. Będę zamawiał na fikcyjne adresy te buraki, niech ślą w Polskę całą Hej ^_^

Heheh,  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z adresem Zibi to niezła myśl jest. Napewno spróbuję.

ZIBI SMOLAREK

ul. Wirażowa 119

02-145 Warszawa

Edytowane przez GeRmAnOs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obczajcie co już chińskie rączki potrafiły zrobić :'( i nawet termometr działa. post-95535-1497612247,5615_thumb.jpgpost-95535-1497612254,9964_thumb.jpg

Mam jeszcze video z działającym kompasem tak że ładnie można się teraz naciąć. Na olx są juz 2 sztuki ,no może jedna bo jednego kolesia uświadomiłem co ma na prawdę, co dziwne okazało się że on sam został zrobiony w bambuko.

G-Life

Edytowane przez GeRmAnOs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No faktycznie, coraz wierniejsze te "repliki". To akurat są ostre, wyraźne zdjęcia, ale większość tego typu ofert opatrzonych jest tak marnej jakości zdjęciami, że to poezja, a przodują w tej dziedzinie wszelkiej maści lombardy. I wówczas naprawdę nietrudno się naciąć mniej doświadczonemu nabywcy. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jestem na forum nowy. Zamierzam zakupić na allegro jeden z egzemplarzy Casio G-Shock. czy ktoś z forum może zweryfikować te egzemplarze?

http://allegro.pl/zegarek-casio-g-shock-g-2900f-8v-nowy-gwarancja-3l-i6818357710.html

http://allegro.pl/meski-casio-dw-5600-g-shock-promocja-sklep-gw-i6750245583.html

Z góry wielkie dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jestem na forum nowy. Zamierzam zakupić na allegro jeden z egzemplarzy Casio G-Shock. czy ktoś z forum może zweryfikować te egzemplarze?

http://allegro.pl/zegarek-casio-g-shock-g-2900f-8v-nowy-gwarancja-3l-i6818357710.html

http://allegro.pl/meski-casio-dw-5600-g-shock-promocja-sklep-gw-i6750245583.html

Z góry wielkie dzięki

Oba to oryginały. Pamiętaj tylko, że G-2900 jest dość małym zegarkiem na wąskie nadgarstki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba to oryginały. Pamiętaj tylko, że G-2900 jest dość małym zegarkiem na wąskie nadgarstki.

Chodzi mi właśnie o mały rozmiar G-Shocka. A mógłbyś mi doradzić najmniejszy rozmiar G-Shocka ze wskazówkami i najmniejszy z elektronicznym wyświetlaczem (chodzi mi o wielkość tarczy)?

Edytowane przez roo83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mała tarcza cyfrówki to właśnie G-2900, zaś analog-cyfra w małym rozmiarze to albo AW-590/AW-591 (podstawowy model), albo AWG-M100 (wersja znacznie lepiej wyposażona, ma Tough Solar oraz Wave Ceptor. Ten ostatni polecałbym Ci najbardziej - bardzo solidna konstrukcja z najnowszymi technologiami, ale bez zbędnych bajerów. Na moim kanale znajdziesz recenzję tego modelu (po kliknięciu w moje zdjęcie pojawi Ci się adres kanału).

Uff to kamień z serca, że jest ori. Cena wyjątkowo zachęcała do zakupu.

Mam potwierdzenie zakupu z Amazon lecz czy będzie to respektowane jako gwarancja w Polsce?

Odnośnie gwarancji: Jeśli posiadasz dowód zakupu z Amazon (domyślam się, że kupiony w Stanach) oraz fabryczną kartę gwarancyjną w formacie karty kredytowej (nawet, jeśli nie jest wypełniona), to polski dystrybutor Casio, firma Zibi S.A. powinna zaoferować Ci rok gwarancji w swoim serwisie centralnym w Sochaczewie, a jeśli zegarek był kupiony w Europie, to wówczas będzie to dwa lata gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam AWG-kupiłem żonie i nie chce innego

Tapnięte z MI 5s Plus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam AWG-kupiłem żonie i nie chce innego

Tapnięte z MI 5s Plus.

A którą wersję kolorystyczną wziąłeś? Mi podoba się dla kobiety najbardziej AWG-M100SWB-7AER, tylko pewnie pasek i bezel długo nieskazitelnie białe to nie pobędą...d35258a81dd266aebc4d98a1205db5d8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Chodzi mi właśnie o mały rozmiar G-Shocka. A mógłbyś mi doradzić najmniejszy rozmiar G-Shocka ze wskazówkami i najmniejszy z elektronicznym wyświetlaczem (chodzi mi o wielkość tarczy)?

G-100 tez jest bardzo male i wskazowkowe.... . . .  Tylko ze to bardzo prosty model i nie kazdemu sie podoba.No i na dobra sprawe ma tez maly wyswietlacz

A jezeli chodzi o maly G tylko z cyfrowym wyswietlaczem to seria DW-5000/DW-5600 lub jego zawansowany odpowiednik GW-m5610.Wspominam o tym,bo zauwazylem ze chyba nikt o nim nie wspomnial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie znawcy tematu ,mam pytanie i prosbe.Powiedzcie jasno orginal czy podrobka?Niby z UK

Ale ta biała mala tarcza u gory,nigdzie takiej kolorystyki nie widziałem

post-96616-0-61331000-1499719070_thumb.jpg

post-96616-0-13548300-1499719083_thumb.jpg

Edytowane przez rafal7933

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie znawcy tematu ,mam pytanie i prosbe.Powiedzcie jasno orginal czy podrobka?Niby z UK

Ale ta biała mala tarcza u gory,nigdzie takiej kolorystyki nie widziałem

Zapomnij, to podróbka.

Niestety Edifice'y są często podrabiane i tu właśnie mamy przykład. Dobrze, że zdjęcia tej podróbki sprzedawca udostępnił we względnie dobrej jakości, to można lepiej ocenić detale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co wskazuje ze podróbdzie ?Pytam z ciekawosci,ale tez zeby na przyszłosc wiedziec gdzie patrzec  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co wskazuje ze podróbdzie ?Pytam z ciekawosci,ale tez zeby na przyszłosc wiedziec gdzie patrzec :)

Pierwszą cechę sam znalazłeś - inny kolor górnej tarczy. Ponadto innego koloru są kreseczki pomiędzy indeksami sekund w oryginale, niż same indeksy sekund, a w podróbce oba te detale są białe. No i naklejka na deklu z czerwonym paskiem - to aż bije po oczach. W oryginałach nie ma takich naklejek. I jak się dobrze przyjrzysz tarczy i nadrukom na niej, to zobaczysz, że nie są do końca precyzyjnie wykonane. To trudny detal do wychwycenia, ale jak się ma zdjęcie porównawcze oryginału, to zaczyna być widać różnice, jak na dłoni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny nadgarstek uratowany przed podróbką. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi