Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

SIRLUKE1

STEINHART NAV-B CHRONO I NIE TYLKO TEN

Rekomendowane odpowiedzi

Functions

ETA 2893-2 Swiss Made, automatic

Jewels: 21 jewels

Hour and minute hands with superluminova

white / blue luminescent

second time zone adjustable over the 4th hand.

Case: stainless steel, brushed

Back: stainless steel screwed (engraved)

Diameter: 44 x 44 mm

height: 14,8 mm

Weight: 137 g

Dial: black, matt

Crystal: sapphire, domed, with double anti-reflecting coating on the interior side

Bezel: stainless steel

Indices and Hands: superluminova, white / blue luminescent

Lug width: 24 mm screwed-in

WaterRes: limited water resistant, no swimming or shower

Strap: leather calf brown, 22 mm

Buckle: stainless steel pin buckle PRE-V screwed-in 24 mm

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie jestem zainteresowany tym stenkiem :

post-23483-0-98734800-1331597542.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Jestem zainteresowany również tym modelem. Jeżeli będzie dobra cena lub jakiś fajny gratis możecie na mnie liczyć.

Jeżeli zbierze się odpowiednia liczba chętnych na STEINHART "Nav B-Chrono II mit Lederband" to też jestem chętny.

Wszystko zależy od rabatu i dalszych informacji.

Tak więc mam nadzieję, minimum 1 będzie mój :(

Jaki będzie czas realizacji jak się zbierze odpowiednia grupa osób?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do realizacji, to poczekajmy jeszcze trochę na ewentualnych chętnych. Zadam dziś pytanie o realizację Gunterowi (choć nie odpowiedział jeszcze na ostatnie zapytanie :( ).

Myślę, że zamowienie powinniśmy złożyć w tym samym czasie, żeby sprzedający wiedział, że jest to poważny zakup. Pewnie dostaniemy kody do sklepu on-line :)

Póki co podsumowanie listy:

carlito1

pawel007

jlw

trebor444

Ja + 2 osoby z poza forum

czyli razem już 7 :) Rośniemy w siłę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...rozmawiałem już z p. anią nt...

Pawel czy ona mówi po Polsku? ułatwiło by to nam kontakt z Nimi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pani Ania jest polką :(

Zresztą jest na naszym forum pod nikomu nic nie mówiącym nickiem: Doradca Steinhart Watches :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli o mnie chodzi to jestem jedynie zainteresowany zmodyfikowanym modelem nav b chrono 2 - D44mm.

Modyfikacja ma polegac na:

1) wymianie bezela i push-button'ow z polerowanych/blyszczacych na satynowane/matowe.

Wedlug mnie dzisiejsza wersja zegarka wyglada za elegancko - a niepowinna:

NBChrII+WL1.jpg

Ten typ zegarka powinien byc nieco nieociosany - bez zbednych upiekszen - a ze wzgledow historycznych jak najmniej "odblaskowy".

Nie jestem tez pewien czy jakiekolwiek akcenty kolorystyczne (np czerwony kolor tu i tam) temu typowi zegarka wyjda na + czy na -.

2) wymianie standardowego werku elabore na co najmniej top-grade.

Ta modyfikacja to tez jakby nawiazanie do historii tego typu zegarkow, gdzie do lotnikow wybierano najlepsze technicznie werki tamtych lat i regulowano je pod wymogi COSC.

http://www.watchlounge.com/wbb3/wl/watch-lounge/deutsche-uhrenmarken/steinhart/69487-meine-ganz-persönliche-edition-nav-b-chrono-ii/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok jlw, czyli ty wchodzisz jak bedziemy mieli ponad 20 chętnych na konkretny model :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pani mówi i pisze po polsku:)- jest konkretna w odpowiedziach;

też chętnie bym wziął ze dwa dodatkowe uhr-y ale....święta, budowa domu i wiele innych rzeczy; taże nadal jestem za mariną chrono II. pytanie tylko czy jakość montażu już się poprawiła- czytając na forum wypowiedzi i proces rekalmacyjny trochę entuzjazm opada. mariny będą dodtępne dopiero w połowie pażdziernika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ok jlw, czyli ty wchodzisz jak bedziemy mieli ponad 20 chętnych na konkretny model

Mam nadzieje, ze na taka prosta modyfikacje nie bedzie trzeba zebrac az 20 osob.

Wydaje mi sie, ze wystarczyloby jedynie nieco dobrej woli ze strony pana Guntera.

Podejrzewam, ze wszystkie potrzebne czesci do przeprowadzenia takiej operacji odpiekniajacej pan Gunter ma na skladzie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczymy :( Zapytać można, to nic nie kosztuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje, ze sie uda pana Guntera przekonac.. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie,

:( Z tego co sie dowiedzialam po przeczytaniu postow, chcecie zakupic okolo 7 zegarkow nie koniecznie tego samgo typu. Nie bedzie w tym zadnego problemu wystarczy zlozyc zamowienie. Jezeli chodzi o jakiekolwiek przebudowania typu: zmiana spodu w Chrono na szklane ze zlotym rotorem, zamiana paska standardowego itp. to oczywiscie nie ma problemu przy zamowieniu nawet jednego zegarka.

Jezeli chodzi o przebudowania typu inna tarcza, inne wskazowki, inny bezel, to powinnno znalezc sie wiecej chetnych.

pozdrawiam i czekam na wiadomosc,

[email protected]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie,

:( Z tego co sie dowiedzialam po przeczytaniu postow, chcecie zakupic okolo 7 zegarkow nie koniecznie tego samgo typu....

Mam nadzieję, że będzie nas więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli bedzie jakas fajna limitacja to moge wziac nawet 2 zegarki.

Chcialbym jeszcze dodac ze jak ma byc taka limitacja o jakiej pisze jlw (matowa) to jesli chodzi o mnie to mozesz mnie skreslic z listy - poprostu taka wersja mi sie wogole nie podoba. Moim zdaniem moja jest o stokroc ładniejsza no ale kazdy z nas ma inny gust i dobrze.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widac na zdjeciu powyzej koperta zegarka jest satynowana a guziki chrono i bezel polerowane.

Wolalbym satynowany bezel i guziki. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlito rozumiem, że tego GMT to chcesz, pomimo ewentualnej limitacji ?

jlw - jeśli zbierzemy około 20 chętnych na jeden model to możemy kombinowac :(

Podsumowując i trochę to wszystko porządkując:

1. zbieramy chętnych na dowolne modele Steinharat, aby uzyskac wspólny rabat
  2. w przypadku zebrania się około 20 chętnych na ten sam model możemy powprowadzac w nim powazniejsze zmiany (limitacja specjalna dla nas
  3. zmiany delikatne, takie o których pisała Pani Ania są możliwe przy każdym zakupie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i czekam na informację ze strony Steinharta co do nowej limitacji NAV-B Chrono 47 mm szykowanej na święta :(

Tak jak pisałem ma byc tylko 55 szt. może parę trafi do nas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SIRLUKE1 moze zrobmy tak ze zobacze jak sie potoczy ten temat... poki co wstepnie jestem chetny na gmt choc tez nie na 100% bo na uwadze mam tez inne zegarki. Ale jesli sie pokusze na gmt i "nasza" limitacja tez mi sie spodoba to moge kupic dwa Steinharty nie ma problemu czyli w sumie mialbym ich 4 - na glowe upadlem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a może coś takiego

1295573590vinchro_1.jpg

koperta i przyciski z limitowanego NAV-B (zdjęcie powyżej), a tarcza ze "standardowej" wersji ze zdjęcia poniżej

2122266701uhr10420c1.JPG

I mały szczegół, który wpadł mi w oko teraz - szczególnie dla jlw - ten ze zdjęcia powyżej ma przyciski i kopertę satynową, czy źle widzę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze widzę, na stronie Steinharta w galerii tego zegarka jest fotka ze zbliżeniem koperty i przycisków i są satynowe :(

carlito ok :) Ja sam nie wiem jak temat się potoczy, ale wiem, że Steinka miec chce i t w chrono :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-27475-0-90762100-1331597755.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wersja 47 mm :) i ma satynę :)

jlw co myślisz ? podoba Ci się ?

Moim zdaniem piękny i właśnie jego zakupię, no chyba, że nowa limitacja będzie jakaś ładna ;)

carlito kusisz chłopie tymi zdjęciami ;):P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

47 i uwaga ! tak naprawde ten zegar ma 48mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bydle jest naprawde wielkie tak wiec jak ktos ma nadgarstek ponizej 20cm to nawet niech sie nie wyglupia - jest to zegar tylko na duze lapki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SIRLUKE z tym ze moja wersja sie jlw nie podoba. On nie chce polerowanego bezela ani przyciskow. Woli caly w satynie to taki jak wkleiles wczesniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.