Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

pawel007

ARCHIMEDE

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mathu

Jak padnie 3,95 zł za EUR, to raczej radziłbym się wstrzymać z zakupami, bo będzie dużo taniej :) Jutro się wiele wyjaśni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslisz z dalej bedzie słabnac?

Mysle ze tak bo nie ma powodów do optymizmu.....obecnie złotówka dosłownie pikuje....myślę że dobije do 4,6 za euro. Bezrobocie rośnie, pensje stoją w miejscu...lawinowo rosną podatki i ceny dosłownie wszystkiego. ''By żyło się lepiej'' :) ....Rząd RP siedzi w szafie....z resztą od 3 lat :)...jedyną ustawą jaką mogą się poszczycić jest ustawa o dopalaczach :)

Nic nie robienie dotychczas uchodziło płazem...Tusk jeździł pouczać Merkel jak należy wychodzić z kryzysu. Dzisiaj u nas wszystko się wali a Niemcy mają najmniejsze bezrobocie od 18 lat :) I kto miał rację? Jak zwykle Niemcy heh :)

Obym się mylił. Najgorszy będzie styczeń....to będzie miesiąc prawdy o stanie kraju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

FX nie ma nic wspólnego z poczynaniami rządu...

Zerknij sobie może na EUR/USD.

Za to dziś mieliśmy silną cofkę na złotówce, pytanie jak się zachowa w okolicy 4 zł za EUR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze Marcin ze siedzisz gleboko w polityce. Tutaj gdzie mieszkam tez nie jest wesoło dla tych co dopiero startują...

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka jest w polsce najmniejsza srednia krajowa?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najmniejsza srednia krajowa?

Taka jak i największa biggrin.gif

Słyszałem kiedyś wypowiedź muzyka w radiu: "średnia wieku na koncercie była bardzo zróżnicowana". Tak mi się przypomniało wink.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

średnia:

Zgodnie z obwieszczeniem Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego z dnia 18 października 2010 r. przeciętne miesięczne wynagrodzenie w sektorze przedsiębiorstw, włącznie z wypłatami z zysku w III kwartale 2010 r. wyniosło 3385,23 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poważnie pytam. Ile młody człowiek idąc pierwszy raz do pracy dostanie za godz - najmniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3385 zł dla zwykłego "Kowalskiego" to są juz przyzwoite pieniążki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlito, ja poważnie (no trochę złośliwie) napisałem - nie ma czegoś takiego jak "najniższa średnia", to sprzeczność. Więc nie pytasz o średnią, tylko najniższe ustawowe wynagrodzenie (chyba), to jest 1317 zł brutto na miesiąc, czyli niewiele ponad 1000zł. Ale to nie znaczy, że każdy dostanie właśnie tyle. Prawda leży gdzieś pewnie między tym najniższym a podaną wyżej średnią 3300zł. Zależy to od miasta, zawodu itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chrystusie :) troche ponad 1000 zł - przeciez życ nie idzie :)

Sorry ale dla młodych ludzi zaczynających dorosłe życie to w pl dalej jest "murzynowo"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

3385 zł dla zwykłego "Kowalskiego" to są juz przyzwoite pieniążki :)

Ale to jest brutto. Odejmij 40% składek i podatków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Utwierdzam się w przekonaniu że moja decyzja o ruszeniu w świat była słuszna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do ręki to jest dokładnie 2425zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Utwierdzam się w przekonaniu że moja decyzja o ruszeniu w świat była słuszna.

Pytanie, czy za parę lat IRL mie zmieni się w podobne piekiełko.

Czytałem ostatni takie zdanie, że mało kto się buntuje z powodu cięć, bo większość starszych Irlandczyków pamięta czasy, kiedy na obiad jadło się wyłącznie ziemniaki.

Easy come, easy go.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za pare lat to ja znów pewnie bede gdzieś w świecie :)

Pozatym myśle że dla tych co potrafią sie tu zrealizowac nigdy nie bedzie zle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pozatym myśle że dla tych co potrafią sie tu zrealizowac nigdy nie bedzie zle.

To tak jak w Polsce tongue.gif A Irlandia jest bodajże najdroższym krajem UE, więc wszelkie porównania zarobków trzeba odnosić do kosztów życia. To nie jest prosty przelicznik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Niestety jest.

Jeśli w Polsce na utrzymanie wydajesz 40% pensji, a w IRL 60%, to i tak nominalnie pozostanie dużo więcej kasy na przyjemności. A elektronika, samochody, zegarki itd. kosztują tyle samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, cos wam powiem, jeżeli znasz sie na czyms i umiesz na tym zarobic to zycie w irlandii to istna bajka - raj w dosłownym tego słowa znaczeniu. 4 lata = 2 mieszkania + spora działka blisko dużego miasta. Nie wliczajac w to przyjemnosci na które sobie nie zaluje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

A co konkretnie robisz, jeśli można spytać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gastronomia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

A ja jak głupi polazłem na studia techniczne i robię soft za kilka baniek, ale g... z tego widzę na koncie :)

Trzeba było robić kotlety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jak głupi polazłem na studia techniczne i robię soft za kilka baniek, ale g... z tego widzę na koncie :)

Trzeba było robić kotlety.

Sorry ale w 100% sie z Toba zgodze :)

Ktos mi kiedys powiedział : masz fach masz pieniadze, masz papier masz gowno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modow proszę o usunięcie postów nie na temat. Dziekuje i przepraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Sorry ale w 100% sie z Toba zgodze :)

Ktos mi kiedys powiedział : masz fach masz pieniadze, masz papier masz gowno.

Ale ja mam fach :)

Myślisz że w PL robiąc kotlety zarobiłbym więcej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.