Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
SIRLUKE1

Klub Miłośników Zegarków Steinhart

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj zamówiłem i jest już w drodze do mnie OVM :)

mam nadzieję, że szybko do paczkomatu trafii :)

w ofercie brakuje mi jeszcze NAV B-UHR 44 B-Type w wersji nakręcanej, jak będzie to biorę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ładnie mu spod tego mankietu, jest gwiazdka, tylko ta lupka... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ładnie mu spod tego mankietu, jest gwiazdka, tylko ta lupka... ;)

Nie będę Cię przekonywał do lupki jest bardzo wygodna choć na zdjęciu faktycznie zabiera nieco uroku, na żywo nie przeszkadza miałeś już zegarek z lupką czy póki co opinia oparta na zdjęciach ?

.

Edytowane przez gąssi_gąsqi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kilka zegarków z lupką. Ba! Przy moim pogarszającym się wzroku lupka jest bardzo praktyczna. Ale po prostu mnie odrzuca... No nie mogę patrzeć. Nawet trafiło mi się kiedyś mieć jakieś ustrojstwo (QQ, czy coś takiego) z lupką wewnętrzną, ale też nie potrafiłem się przekonać, drażniła mnie. Taki mój fetysz, więc sobie ponarzekam :) A i jeszcze lubię zegareczek pogłasiać po szkiełku, tak pieszczotliwie i wtedy lupka jawi mi się jako pryszcz, wręcz wągier ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i jeszcze lubię zegareczek pogłasiać po szkiełku, tak pieszczotliwie i wtedy lupka jawi mi się jako pryszcz, wręcz wągier ;)

No patrz, a sądziłem, że faceci instynktownie lubią wszelakie wypukłości. Ja głaskasz kobietę, to też jej piersi pryszczami nazywasz?

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś czytałem że tą lupkę można odkleic - próbował ktoś z Was?

Mozna. Na youtube sa filmiki.

Wg mnie nie warto ryzykować.

O ile pamiętam, to w zasadzie jest jeden szybki sposób - mocne podgrzanie kleju (nie wystarczy gorąca woda, trzeba grubo powyżej 100*C).

Można zastosować np. lutownicę na gorące powietrze.

Tyle, że ja bym się bał, że nie mając wprawy przy okazji usmażę uszczelkę w okolicy szkła i pożegnam się z wodoszczelnością, a przy okazji i z gwarancją...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No patrz, a sądziłem, że faceci instynktownie lubią wszelakie wypukłości. Ja głaskasz kobietę, to też jej piersi pryszczami nazywasz?

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

Są PIERSI Piersi piersi i pryszcze ;)

A to lupka nie jest szlifowana z całości??!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano nie, jest przyklejana. Szlifowanie szkła tak, żeby miało lupkę kosztowałoby pewnie więcej, niż reszta zegarka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz już tym bardziej mi się to nie podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc też nie przepadam za lupkami, chociaż w Stenkach na żywo nie wyglądają tak niekorzystnie, jak to czasami zdjęcia przedstawiają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do lupy na szkle też mi się nie podobała... nawet w Victorinox'ie Master Diverze mnie drażniła - a tam jest lupka w okienku daty pod szkłem, czyli żadnej wypukłości nie da się "głaskać" :)
No i... się przyzwyczaiłem... :D

102wcd5.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paczkomat zapchany był :( mam nadzieję, że jutro w ostatni dzień przed świetami dojdzie do mnie moj OVM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz już premium :D

Indeks z metalową obwódką to szczegół, który mi się również podoba. Coraz mniej nurków stenka go posiada.

paczkomat zapchany był :( mam nadzieję, że jutro w ostatni dzień przed świetami dojdzie do mnie moj OVM

Jeszcze w rezerwie piątek ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i niestety paczkomat znów zapchany :( ale na pocieszenie przyszly zwyklym listem paski z cheapestnatostraps. Co ciekawe zwyklym listem ze szwecji doszlo szybciej niz paczkomatem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc też nie przepadam za lupkami, chociaż w Stenkach na żywo nie wyglądają tak niekorzystnie, jak to czasami zdjęcia przedstawiają.

No i jednak widać przez nie lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i niestety paczkomat znów zapchany :( ale na pocieszenie przyszly zwyklym listem paski z cheapestnatostraps. Co ciekawe zwyklym listem ze szwecji doszlo szybciej niz paczkomatem :(

A nie możesz skontaktować się z Inpost ? Co to znaczy paczkomat zapchany ? Pierwszy raz mam taki przypadek :(

Ja bym dzwonił do Inpost i prosił o dostawę na adres domowy, myślę, że jest to do wykonania.

Słoniu - jak dla mnie najfajniejsze chrono od Steinhart Timepieces :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak też robilem, po 15 minutach słuchania muzyczki odpuściłem. Ale jest sukces, paczka juz czeka i wieczorem przymierze moje OVM :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie możesz skontaktować się z Inpost ? Co to znaczy paczkomat zapchany ? Pierwszy raz mam taki przypadek :(

Ja bym dzwonił do Inpost i prosił o dostawę na adres domowy, myślę, że jest to do wykonania.

Słoniu - jak dla mnie najfajniejsze chrono od Steinhart Timepieces :)

no niestety, inpost tym razem zawiod na calego, dodzwonic sie nie szlo a na maile odpowiadali zdawkowo

cale szczescie zegarek wreszcie odebralem, jest ekstra :) aczkolwiek caly czas mialem obawy czy nie bedzie za duzy, a po zalozeniu mam wręcz przeciwne doznania, ze spokojnie moglby byc wiekszy, ale przy moich 18cm chyba idealnie się wpasowuje

jak bede mial wiecej czasu to pykne kilka fotek z roznymi paskami

teraz juz mysle o kolejnym, chyba wpadlem  :D  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi