Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

piotrkrakow

Projektujemy dekiel zegarka klubowego 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Eeee no ja ostatnimi czasy nie śledzę forum bo nie za bardzo miałem czas - TIK TAK posłał mi PW w tej sprawie więc zajrzałem i miałem na dniach coś poskrobać ale widzę, że już niestety jest pozamiatane bo głosowanie jest już, a terminu "do kiedy" można było proponować nie było...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz jak masz chwilę wolnego czasu i wolną kartkę <_< to naskrob coś, najwyżej jakoś dorzuci się do głosowania :lol:

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja poprosiłem koleżankę po ASP żeby nam coś zaprojektowała ale skoro już pozamiatane to odwołam akcje

A tak na marginesie nie wiem po co ten pośpiech..

Wszystkie te projekty to zwykłe bohomazy (nie obrażając autorów) i żaden IMO nie nadaje się jako grawer na dekiel.

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale skad ktoś miał wiedzieć, że poprosiłeś kogoś o pomoc w wykonaniu projektów. Nie napisałeś o tym słowa. Nie było, żadnych propozycji więc powstało głosowanie. Kiedy koleżanka miałaby te projekty zrobione.

Trzeba mieć na uwadze, ze wykonanie to 5 miesiecy, a fajnie byłoby diverki zabrać na wakacje.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro są jeszcze nowe pomysły proponuję wstrzymać głosowanie. Czas na zgłaszanie projektów do końca przyszłego tygodnia.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale skad ktoś miał wiedzieć, że poprosiłeś kogoś o pomoc w wykonaniu projektów. Nie napisałeś o tym słowa. Nie było, żadnych propozycji więc powstało głosowanie. Kiedy koleżanka miałaby te projekty zrobione.

Trzeba mieć na uwadze, ze wykonanie to 5 miesiecy, a fajnie byłoby diverki zabrać na wakacje.

Paweł chodzi o to żeby się tak nie spieszyć, co nagle to po diable. Niech powstanie coś wyjątkowego.

Mam nadzieję że moja znajoma uwinie się z tym do końca tygodnia.

Ja osobiście uważam że grawer nie może być przeładowany. W prostocie siła.

Dla mnie najfajniejszym rozwiązaniem byłoby wykorzystanie naszywki nurka Marynarki Wojennej

1356816649.jpg

Mielibyśmy polski akcent tylko nie wiem co na to MW

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie najfajniejszym rozwiązaniem byłoby wykorzystanie naszywki nurka Marynarki Wojennej

1356816649.jpg

Mielibyśmy polski akcent tylko nie wiem co na to MW

Napisz do ministerstwa, w wątku o rosyjskim pilocie była wysyłana prośba o mozliwość użycia lotniczej szachownicy. Przyszło pisemko ze zgodą bez problemu.

Myślę, zę taka zgoda, to też dodatkowy atut dla zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja myślę, że bez sensu - to ma być zegarek klubowy a nie zegarek marynarki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dalej pociągnę temat skoro się nie zgadzasz - pytanie: "czy to jest zegarek klubowy czy zegarek nurków MW?" <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dalej pociągnę temat skoro się nie zgadzasz - pytanie: "czy to jest zegarek klubowy czy zegarek nurków MW?" :)

<_< To ja też pociągnę

Świetny ten dekiel, gdyby tylko żaglówkę podmienić na jakiś niszczyciel, np. ORP Burza

Albo ORP Orzeł. Jakby ktoś dał radę ... :lol:

No to ma być zegarek klubowy czy dedykowany jakiemuś okrętowi?

Idąc dalej po cholerę nam jakiś motyw nurkowy na deklu czy my jesteśmy jakimś klubem płetwonurkowym? :)

Najlepiej umieścić na deklu nasze "piękne" logo i po kłopocie

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi przecież o dedykację, a jedynie marynistyczny lub militarny motyw. A lepiej chyba niech to będzie symbol lub okręt naszej Marynarki Wojennej niż jakiś amerykański lotniskowiec czy komandos, choć z innej strony ten drugi świetnie do charakteru zegarka pasuje, ale w sumie to nasi nie gorsi:

GROM_big.jpg

Niemniej jednak wszystkie projekty są ciekawe i sądzę że na deklu każdy z nich wyglądałby świetnie

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto musi wydać zgodę, żeby była syrenka w ładnym ujęciu ? To ja juz tam napiszę :rolleyes: .

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto musi wydać zgodę, żeby była syrenka w ładnym ujęciu ? To ja juz tam napiszę :rolleyes: .

Wal do Neptuna :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja nie mówię że nie może być motyw statku czy nurka tylko, uważam że nie powinno to być konkretne logo, które jest/ było w użyciu - tak samo okręt też dawałbym wymyślony a nie skopiowany bo automatycznie robi się z tego wg mnie zegarek poświęcony danemu okrętowi. Za to sam motyw jak najbardziej ok :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast gadać rysunki dawajcie :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja jestem w trakcie szkicowania więc do końca tygodnia to na pewno podeślę kilka propozycji z tym że wrzucę wszystko na raz żeby 10x nie skanować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podbijam bo jest czym :rolleyes: a może jeszcze coś dorzucę jak mi się uda jeszcze coś zrobić :P

1

post-19315-0-39551600-1331643527.jpg

2

post-19315-0-21030700-1331643529.jpg

3

post-19315-0-73340500-1331643530.jpg

4

post-19315-0-65496500-1331643532.jpg

5

post-19315-0-24402000-1331643534.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm...bo ja wiem...pomysły Szefa jak dla mnie dużo fajniejsze :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z innej beczki... czy "Limited edition" jest czymś lepsze od swojskiej "edycja limitowana"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie się podobają, 3 i 5 super,

dawajcie chłopaki ,

żeby było w czym wybierać.

Fakt, że skoro już dla polskiego klubu,

to mozna by było "edycja limitowana"

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam informację od koleżanki że na poniedziałek powinna nam coś naszkicować.

Mariusz świetne projekty IMO

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm...bo ja wiem...pomysły Szefa jak dla mnie dużo fajniejsze :P

Ale ja nie napisałem że moje są najlepsze hehe :rolleyes: niech każdy wybierze to co mu się podoba - btw tyle że proponuję, zauważyć, że wiele pomysłów Szefa jest do odrzucenia bo po prostu nie mieszczą się w kole... :) kompas/ róża wiatrów (logo wystaje, litery też), smok wody to już w ogóle z góry półkole, a dół wystający, ośmiornicy trzymającej łódź podwodną też wystaje jedna macka - więc uważam, że to jest do modyfikacji - po prostu trzeba brać pod uwagę od razu pewne ograniczenia wykonawcze takie jak właśnie kształt pola roboczego, minimalną grubość linii itd :) w każdym bądź razie fajnie, że coś się dzieje i ja sam też postaram się jeszcze coś dorzucić :)

Ale zamiana limited ed. na ed. limitowana to przecież jest żaden problem... z drugiej strony okaże się np że na tarczy Glycine będzie SWISS MADE i wyjdzie nam coś takiego jak swego czasu Polporze, że pisali "Polskie zegarki" a przez okienko w deklu było widać wahnik z napisem swiss made :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.