Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

45 minut temu, logann napisał(-a):

Mokro. Zatem mimo wtorku dalej dajwer 🖤❤️🌧️

IMG_2760.jpeg

Nieprawidlowo go nosisz. Szkoda paska, koncowke nie wciskasz w ten sam metal przez ktory go przelozyles, tylko w nastepny. 

Pasek sie nie gnie przesadnie, trzymany jest tak jak to przewidziano no i elegancko to wyglada.

Ludzie robia to co Ty tutaj bo chinskie paski sa za krotkie i nie mozliwym jest prawidlowe go przelozenie jak opisalem. Dlugosc Omega NATO jest perfekcyjna.

PS

Piekny sikor

Edytowane przez Spirygator5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, Spirygator5 said:

Nieprawidlowo go nosisz

Mam nadzieję, że zgłosiłeś sprawę tam gdzie się zgłasza i już po mnie jadą 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Dirty Harry napisał(-a):

Okolicznościowy pasek szwedzkiej marki REM Scandinavian Watch Straps z Malmö :) 

Fratello-x-REM-Straps-March-2023-Watermark-6.jpg

Kapitalny ten zestaw 😀 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Dirty Harry napisał(-a):

Okolicznościowy pasek szwedzkiej marki REM Scandinavian Watch Straps z Malmö :) 

Fratello-x-REM-Straps-March-2023-Watermark-6.jpg

Zegarek z tym paskiem prezentuje się na tyle wyjątkowo, że powinieneś dokupić do niego karton najlepszych kubańskich cygar w tym samym kolorze, a także silnik wahadłowca NASA by następnie godnie te cygara odpalać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, ArtR napisał(-a):

Zegarek z tym paskiem prezentuje się na tyle wyjątkowo, że powinieneś dokupić do niego karton najlepszych kubańskich cygar w tym samym kolorze, a także silnik wahadłowca NASA by następnie godnie te cygara odpalać :)

Nie mój pasek i nie mój zegarek - fotki z internetów. W prawie paska REM dla mnie dopiero dziś do nich napisałem - jak już będzie, to się pochwalę :) 

Fratello-x-REM-Straps-March-2023-Watermark-5.jpg

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Laco Stuttgart Pro 43 mm | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, ArtR napisał(-a):

Constellation z 1968 roku

Zegarek jest tak piękny i ponadczasowy, że mógłby mieć premierę w tym roku. Cudna sztuka, niech się nosi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, Marcusfff napisał(-a):

Zegarek jest tak piękny i ponadczasowy, że mógłby mieć premierę w tym roku. Cudna sztuka, niech się nosi!

Bardzo dziękuję - jestem tego samego zdania :)

Najbardziej "zbliżony do niego" odpowiednik który miał premierę w tym roku to chyba ref.  140.13.39.21.02.001

https://www.omegawatches.com/watch-omega-constellation-observatory-co-axial-master-chronometer-39-4-mm-14013392102001

aczkolwiek jakoś tak niczym szczególnym mnie nie przekonuje. Wg mnie nie ma "tego czegoś" co powoduje - biorę go :)

Jednak jest jeszcze rzecz której wg mnie bardzo brakuje nie tylko zegarkom Omega - zbyt mała ilość ciekawych propozycji z tarczami z....arabskimi cyframi.

Cyfry arabskie to wg mnie coś co bardzo "ożywia" każdy zegarek, i powoduje że jest nie tylko dużo bardziej czytelny ale też taki bardziej "swojski".

Z aktualnej oferty to chyba tylko modele Chronoscope np. ref. 329.33.43.51.02.001 mają "prawie kompletny" niezły arabski cyferblat

https://www.omegawatches.com/watch-omega-speedmaster-chronoscope-co-axial-master-chronometer-chronograph-43-mm-32933435102001

natomiast ja poszukam raczej coś epokowego w stylu Seamaster 600 lub Seamaster 30 np.

https://www.chrono24.pl/omega/omega-seamaster-30--id44740679.htm?searchHash=29a6f82e_3AURve&pos=19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 lat ze mną.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.05.2026 o 15:18, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Lazy sunday 😉

IMG_2442.jpeg

Bardzo ciekawy i raczej rzadko spotykany model. Detale tarczy i wskazówki są ogólnie spójne co sprawia, że jest na czym zawiesić oko. Na deser świetna detaliczna bransoleta która bardzo uatrakcyjnia ten zegarek - pozdrawiam i gratuluję dobrego gustu 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.05.2026 o 13:24, logann napisał(-a):

Mam nadzieję, że zgłosiłeś sprawę tam gdzie się zgłasza i już po mnie jadą 😉

Wystarczylo dziekuje. Powinienem sie spodziewac jednak bedac tutaj juz chwile.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bardzo ciekawy i raczej rzadko spotykany model. Detale tarczy i wskazówki są ogólnie spójne co sprawia, że jest na czym zawiesić oko. Na deser świetna detaliczna bransoleta która bardzo uatrakcyjnia ten zegarek - pozdrawiam i gratuluję dobrego gustu 

Dziękuję. Chyba jedyny model w tej wersji na forum a to była Omega, ktora mnie przekonała na tyle, że jak na razie jest jedyną Omegą w kolekcji. Pierwotnie miała być wersja z niebieską tarczą, ale skończyło się na srebrnej. Nie żałuję 354fa36e8cac0b3f13b46f1ee3c68f0e.jpg&key=d95a4682dfed947727982d21251b250dff401594d104efe6c101018964ef3f00

P. S. Zapomniałem dodać, że świetny efekt robią boczne wstawki w kopercie ze szkła szafirowego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.05.2026 o 20:59, MocnyFull napisał(-a):

W tej mojej masz bezel ceramiczny ale matowy i nie jest blink. Jest stonowana. Jest wygodna…

Za to koperta i bransoleta cała się świeci.  😒

W dniu 10.05.2026 o 21:06, Wostok111 napisał(-a):

Ty nie masz przypadkiem Pepsi na jubille 😎🤣?

Nie. 😝

Oyster. A i tak na szmacie noszę.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi