Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Sylvain

TISSOT - Le Locle

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie sprawa jest jasna. Podróba. Zapłaciłeś już?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9. nieprawidłowy kolor wskazówki sekundowej, podróby mają takim sam kolor wskazówki sekundowej jak minutowa i godzinowa.

Oryginał wskazówkę sekundową ma ciemniejszego koloru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te podróbki od jakiegos czasu są już na allegro, sprzedawane za pół ceny salonowej, więc nawet dla laika sprawa powinna być podejrzana

Poza tym jest jeszcze inny kształt uszu, co lepiej widać od spodu, a za szybką zamiast mechanizmu ETA, jest jakaś chińska blaszanka... tandetne wykonanie, tarcza jakby kiepski odlew z plastiku... Były też wersje z rezerwą chodu, gdzie ta "rezerwa" jest zwykłą atrapą. Sprzedający tłumaczył się że sprzedaje taniej bo wskaźnik rezerwy "się zepsuł"

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak dobrze, że wysłał to zdjęcie przed wpłatą. Oczywiście podróba i to nie najlepsza. Nie płać, a gdyby się rzucał, to zgłoś na Allegro.

Pozdrawiam!

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak dobrze, że wysłał to zdjęcie przed wpłatą. Oczywiście podróba i to nie najlepsza. Nie płać, a gdyby się rzucał, to zgłoś na Allegro.

Pozdrawiam!

Na allegro rzuć w kazdym przypadku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedawca był mocno podejrzany, ale byłem po kilku piwkach i chciałem skorzystać z okazji :)

Nie wpłaciłem pieniędzy i bym nie wpłacił przed wysłaniem zdjęć, jeszcze trochę oleju pozostało mi w głowie ;)

Sprzedawca dodatkowo puścił jeszcze czarnego za 700zł, ciekawe czy nowy nabywca sie skapnie ?

Osobiście mam nadzieję że będzie się cieszył nieświadom, że ma podróbkę, lepiej chyba tak bo można się pochlastać :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze nic, byli tutaj i tacy co placili po dobrych kilka tys zl za zegarek ktory okazywal sie podroba - to dopiero idzie sie pochlastac ;)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.