Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

agrest123

Czy to podrobka?

Rekomendowane odpowiedzi

Ale wyglada to mniej wiecej tak, ze kupujesz tanie chinskie auto i na superglue na maske naklejasz logotyp Mercedes Benz

Albo:

Podróbka zegarka jest jak kobieta, która udaje orgazm. Ja bym z taką nie chciał ;)

P.s. Sorry za porównanie, tak mi się jakoś nasunęło, jeśli kogoś będzie kłuło w oczy to wykasuję ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Presitz to prestiz. Jak chcesz go miec to nie kupisz go za 300 na Alle.

Ciach...

Nos go dzielnie i modl sie bys nie trafil na kogos kto wie... Bo wstyd.

Kurcze. Znalazlem zegarek. Spytalem się: co i jak ;) A tu wywód jaki to ja jestem niedobry i burak bo podoba mi się wizualnie to co znalazlem ;) Z tych wypowiedzi wynika bym sie poszedł powiesić na gałęzi albo przez rok z domu nie wychodził bo to wielka siara nosić takie coś na ręku. Chyba nie w tym kierunku szło moje zapytanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedzi masz takie:

Czy zegarek jest oryginalny?- nie

Czemu nie działa?- Jest popsuty

Jak go naprawić?- Oddaj go do zegarmistrza, on go naprawi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze. Znalazlem zegarek. Spytalem się: co i jak ;) A tu wywód jaki to ja jestem niedobry i burak bo podoba mi się wizualnie to co znalazlem ;)

Nie denerwuj się. Taka jest misja forum. Edukacja i uświadamianie.

Podrabianie towarów jest formą kradzieży. Nosząc podróbkę również uczestniczysz w procederze kradzieży. Oczywiście uczestniczysz nie w formie bezpośredniej, tylko w formie pośredniej, często nieświadomie. Do momentu kiedy jesteś nieświadomy, można powiedzieć że jesteś bogu ducha winny. Ale w pewnym momencie, zostajesz uświadomiony, a mimo wszystko nadal domagasz się odpowiedzi, jak toto uruchomić, bo toto Ci się podoba. I w tym momencie ktoś Cię nazywa burakiem. I nie dziw się temu! Ja bym się wcale nie zdziwił gdyby ktoś mnie nazwał burakiem, gdybym np wszedł na forum motoryzacyjne, i domagał się od kierowców odpowiedzi jak rozkodować kradzione radio samochodowe.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze. Znalazlem zegarek. Spytalem się: co i jak ;) A tu wywód jaki to ja jestem niedobry i burak bo podoba mi się wizualnie to co znalazlem :) Z tych wypowiedzi wynika bym sie poszedł powiesić na gałęzi albo przez rok z domu nie wychodził bo to wielka siara nosić takie coś na ręku. Chyba nie w tym kierunku szło moje zapytanie.

Otrzymałeś takie odpowiedzi z jednego powodu - generalnie Forum jest bardzo przeciwne wszelkim formom podrabiania zegarków. Nie popieramy chińskich fałszerzy, uczestniczymy w akcjach przeciw podróbkom, propagujemy wiedzę o oryginalnych zegarkach i sztuce zegarmistrzowskiej :) Ogólnie można powiedzieć, że stanowisko większości użytkowników Forum jest takie: podrabianie to kradzież a świadome kupowanie lub noszenie takiego "zegarka" to uczestniczenie w tym procederze. Stąd te głosy krytyki ;)

A tak poza tym, w mojej opinii to naprawdę wstyd nosić tego typu marną podróbkę, bo jeśli się spotka kogoś kto cokolwiek więcej wie na temat zegarków to natychmiast rozpozna, że to nie jest oryginał :) Poza tym wg mnie noszenie nawet najtańszych chińskich zegarków, które nie udają czegoś innego nie jest w złym guście, a noszenie podróby już tak. Ale to tylko moje zdanie :)

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze ja powiem bez edukacji, ktora i tak nie zmieni Twojego nastawienia.Chcesz nosic podrobe?Twoja sprawa.

W srodku siedzi mechanizm automatyczny.Wez go do reki i normalnie nim potrzasaj (z 10 sekund wystarczy), potem zaloz na reke i od noszenia sam sie bedzie nakrecal. Jesli dalej nie ruszy to zanies go do zegarmistrza na smarowanie (SeaGull/DG/Shanghai to nie ETA, naprawa bedzie tania, bo te mechanizmy, nawet najtansze raczej sie nie psuja no i zegarmistrz nie wyczuje zapachu pieniedzy nad dumnym napisem "Swiss made", wyciagajac z Ciebie chore kwoty).

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie troche smieszy natomiast to:

post-27195-0-25931600-1331644045.jpg

Jak Longines dumnie w oryginale prezentuje kosmiczny mechanizm 2836 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciek,to przeciez dobre werki sa!To wcale nie drogi sredniaczek!

I nie wazne, ze sa uzywane praktycznie w kazdym zegarku szwajcarskim od niskiej do sredniej klasy cenowej.Wazne jest to,ze to ETA."Prestiz". :)

Trzeba pokazywac przez dekielek,trzeba!Jestem pewien,ze posiadajac zegarek na tym werku tylko przez pare tygodni i widzac go tyle razy na forum jestem w stanie narysowac go z pamieci.To samo z unitasem i valjoux 7750.

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.