Master Yoda 2171 #5901 Napisano 24 Sierpnia 2014 "Ukoronowanie" kolekcji Chodz Ci o bezel ?:-) :-) :-) Fajny zegarek,gratuluje zakupu. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #5902 Napisano 24 Sierpnia 2014 a ja se taki kazałem i nie powiem całkiem mi się widzi. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #5903 Napisano 24 Sierpnia 2014 Ciekawym pozostaje dolny napis "Fab. Suisse"???? 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #5904 Napisano 24 Sierpnia 2014 Bardzo przyjemny! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #5905 Napisano 24 Sierpnia 2014 Ale Lechu kieszone sobie kazałeś,gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #5906 Napisano 24 Sierpnia 2014 Niezła cebula 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #5907 Napisano 26 Sierpnia 2014 No i dotarła. Nie mogłem się powstrzymać przed założeniem starego paska, należał jeszcze do mojego dziadka. Po wypraniu okazał się całkiem ciekawy. Raczej nie łudzę się, że moja żona będzie tę Favre na tym pasku nosiła, ale musiałem zobaczyć jak to działa Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #5908 Napisano 26 Sierpnia 2014 Kolejny ciekawy zegarek, gratulacje. Nie zbadane są wyroki Boskie, a co dopiero upodobania naszych Pań. Pasek oryginalny, może się spodoba. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin 2 #5909 Napisano 28 Sierpnia 2014 Taki Langel mi się trafił. Nie siedzę w Szwajcarach a i w necie wcale tak dużo na jego temat nie odnalazłem; więc zanim pójdzie do czyszczenia chciałbym zapytać o zdanie mądrzejszych. Czy oryginalnie ten zegarek miał tak wizualnie masywną kopertę (36 średnica bez koronki, 19 w uszach)? No i co ze wskazówkami? Były czarne? Czy była na nich jakaś luma która tak po latach wygląda? 0 Zegarki radzieckie - dobre i tanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #5910 Napisano 28 Sierpnia 2014 Jedyne co mi tu wizualnie nie pasuje to koronka, widać że świeższa. Koperty w tym stylu są częste w podobnych zegarkach. A wskazówki raczej miały lumę. Albo tak się zestarzała, albo ktoś coś kombinował.Ładny zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziggistardust 3 #5911 Napisano 28 Sierpnia 2014 W mojej ocenie wizualnie jest ok, oprócz tak jak napisał hrabia koronki. Ciekawe oczywiście co siedzi w środku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #5912 Napisano 28 Sierpnia 2014 Bardzo ładny zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5913 Napisano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) Koronka wymieniona,w srodku Felsa 465N... ,luma odpadła..... Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #5914 Napisano 28 Sierpnia 2014 Jaka jest średnica koperty bez koronki? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #5915 Napisano 28 Sierpnia 2014 "36 średnica bez koronki, 19 w uszach" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #5916 Napisano 29 Sierpnia 2014 Taki stylistyczny misz-masz. Ring na tarczy to podobieństwo miedzy innymi do atlantic`ów, kształt koperty Delbana z lat sześćdziesiątych, choć ona miała koperty 34mm, a 36 to juz wielkość zbliżona raczej właśnie do atlantica (Milano Speedway). Jeśli w środku Felsa 465N, to też klimaty Delbany, a może Eta. Natomiast stan zegarka jest superowski. @rekinpokazałbyś mechanizm. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #5917 Napisano 29 Sierpnia 2014 Jaka jest średnica koperty bez koronki? "36 średnica bez koronki, 19 w uszach" Ze 40 lat interesuję się zegarkami, ale widocznie uczy się człowiek przez całe życie, więc może ktoś mi wytłumaczy co to jest ta "średnica" z koronką: czy toczy to Poza tym interesuje mnie również do czego komuś potrzebny jest wymiar takiej "średnicy"? Pewnie musi być bardzo istotny, skoro tak często jest przytaczany. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #5918 Napisano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) Edit: nie zauważyłem, że chodzi o średnicę Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez MateuszDabrowski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #5919 Napisano 29 Sierpnia 2014 Po co komuś wymiar z koronką - nie wiem. Handlarze na Allegro potrafili taki podawać, żeby stary zegarek "wydawał się na piśmie" większy... Tak mi się przynajmniej wydaje. A że chodziło o średnicę zegarka + "szerokość" koronki, to chyba jasne... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #5920 Napisano 29 Sierpnia 2014 Po co komuś wymiar z koronką - nie wiem. Handlarze na Allegro potrafili taki podawać, żeby stary zegarek "wydawał się na piśmie" większy... Tak mi się przynajmniej wydaje. A że chodziło o średnicę zegarka + "szerokość" koronki, to chyba jasne...Pytanie było retoryczne, a obrazki miały tylko pokazać, jakie to jest bez sensu. Może przestańmy już chociaż tutaj na forum mówić o średnicy z koronką, to może ten "nowotwór" allegrowy umrze śmiercią naturalną. Chociaż obecnie jest moda na coraz większe zegarki, więc Allegroidzi pewnie już niedługo będę podawać średnicę zegarka z paskiem, a kieszonki z dewizką. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5921 Napisano 29 Sierpnia 2014 Z tą koronką to jest jak z pensją brutto....lub jak z dlugościa ........wraz z kręgosłupem:-) :-) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #5922 Napisano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) Jak ktoś ma kupić zegarek o średnicy 33mm to kręci nosem ale jak jest 36mm to spoko.To tak jak podawanie wagi złotego zegarka z paskiem, mechanizmem i szkłem. Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez CIESLUT 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #5923 Napisano 29 Sierpnia 2014 @Piotr Ratyńsk... masz rację, powielamy błędne sformułowania, przyjmujemy niedbały styl wypowiedzi i zaczynamy przyjmować to jako potoczne i właściwe. Dobrze, że są forumowicze, którzy wiedzą co to jest kolokwializm. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #5924 Napisano 29 Sierpnia 2014 @Piotr Ratyńsk... masz rację, powielamy błędne sformułowania, przyjmujemy niedbały styl wypowiedzi i zaczynamy przyjmować to jako potoczne i właściwe. Dobrze, że są forumowicze, którzy wiedzą co to jest kolokwializm.Potoczne i kolokwialne, jest dobre na spotkaniu przy piwie, natomiast publiczne wypowiedzi na forum powinny być przede wszystkim rzeczowe i fachowe, bo czytają je również ludzie, dla których ten kolokwializm z allegro może być nieznany, a tym samym wypowiedź jest bez sensu. Mam tu na myśli szczególnie wypowiedzi forumowiczów, którzy nie korzystają z forum od wczoraj i powinno im zależeć na tym, żeby nasze forum było postrzegane jako poważnie, a nie jako kolokwialnie tak jak np. onet. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5925 Napisano 29 Sierpnia 2014 Potoczne i kolokwialne, jest dobre na spotkaniu przy piwie, natomiast publiczne wypowiedzi na forum powinny być przede wszystkim rzeczowe i fachowe, bo czytają je również ludzie, dla których ten kolokwializm z allegro może być nieznany, a tym samym wypowiedź jest bez sensu. Mam tu na myśli szczególnie wypowiedzi forumowiczów, którzy nie korzystają z forum od wczoraj i powinno im zależeć na tym, żeby nasze forum było postrzegane jako poważnie, a nie jako kolokwialnie tak jak np. onet.Co racja to racja,te zegarki "w automacie" itp powinny zniknąć z forum.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach