Paweł Bury. 5728 #6551 Napisano 19 Listopada 2014 (edytowane) "tam jest taki mały cienki drucik który dotyka balansu zatrzymując go - coś na zasadzie kija w szprychach" Paweł , chciałeś nam napisać, że zegarek ma stop sekundę ? Haha Dokładnie Kij w szprychach = Stop sekundaNapisałem tak bo ja prosty chłop cały tydzień chodzę w gumofilcach a w niedziele też tylko spodnie daję na wierch Edytowane 19 Listopada 2014 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #6552 Napisano 19 Listopada 2014 O, widzę, że zrobił nam się tutaj wieczorek pod hasłem "no jewels" i wychwyt kołkowy. Jestem wzruszony @zasadasTarcza bardzo ładna! To co tam tyka, to Baumgartner? Pokaż go jeszcze w ubranku (kopercie, znaczy się) @Rybak1979GSLKiedyś mnie kusiło, żeby coś takiego nabyć. Świetne tarcze mają te wynalazki. Mój ulubiony zegarek na werku "z najniższej półki" to ten:Choć trzeba przyznać, że siedzi w nim "wypasiona" 17-kamyczkowa wersja Baumgartnera 582... A jeśli chodzi o cykanie...To te trupy nie mają sobie równych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #6553 Napisano 20 Listopada 2014 Piękny kosteczka Mi bardzo przypadło do gustu to charakterystyczne metaliczne cykanie :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #6554 Napisano 20 Listopada 2014 Mechanizm z tej kostki to ten ze zdęcia poniżej ??? Jesli tak to on ma jeden kamień 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #6555 Napisano 20 Listopada 2014 To dwa rożne zegarki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #6556 Napisano 20 Listopada 2014 Tak jest, ten pod spodem to wisiorkowy Sheffield. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dacik 3 #6557 Napisano 20 Listopada 2014 Panowie,Jako przerywnik miedzy Omegami, Zenithami i Rolexami, wrzucam cos taniego, bom biedny czlowiek:)Odratowany Etanche:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #6558 Napisano 20 Listopada 2014 Świetny gratuluje :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dacik 3 #6559 Napisano 20 Listopada 2014 Dziekuje:)Kocham zegarki z ringiem i subsekunda a z racji ze tutaj wiekszosc prezentowanych to albo luksus albo cos bardziej popularnego, to taki przerywnik wstawilem:D ale na poprzedniej stronie byl temat stoperowych buksiakow i zaczynam miec potrzebe na cos tak prostego! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #6560 Napisano 20 Listopada 2014 Ja nabyłem mojego ostatnio przypadkowo. Był to totalny złom. Brudny, poklejony, z odpadnięta wskazówąa sekundową. Urzeklł mnie jego wygląd i ta tarcza dlatego tez postanowiłem spróbować go naprawić i doprowadzić do ludzkiego stanu. Udało się w 100 % co widać w postach wyżej. Tyka sobie miło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #6561 Napisano 20 Listopada 2014 Bardzo fajna tarcza.Co mnie jednak denerwuje , to nie wstawiacie zdjęć werku .Myślę , że każdy zegaromaniak chętnie zobaczy serducho które tyka w środku.Choć to nie rolnix to i tak warto pokazać wnętrze.Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #6562 Napisano 20 Listopada 2014 (edytowane) O, widzę, że zrobił nam się tutaj wieczorek pod hasłem "no jewels" i wychwyt kołkowy. Jestem wzruszony @zasadasTarcza bardzo ładna! To co tam tyka, to Baumgartner? Pokaż go jeszcze w ubranku (kopercie, znaczy się) Sądzę, że też Baumgartner ale jakiś "mieszaniec" i trudno mi zidentyfikować dokładnie który. Podobny bardzo do 670 w wersji zubożonej.Koperta "znacznie" podnosi wartość zegarka sentymentalną. Edytowane 20 Listopada 2014 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #6563 Napisano 20 Listopada 2014 Koperta przepiękna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #6564 Napisano 20 Listopada 2014 Sądzę, że też Baumgartner ale jakiś "mieszaniec" i trudno mi zidentyfikować dokładnie który. Podobny bardzo do 670 w wersji zubożonej.Koperta "znacznie" podnosi wartość zegarka sentymentalną. Damski?Koperta chyba przez jubilera robiona ,ładna. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #6565 Napisano 20 Listopada 2014 Damski. Koperta raczej tłoczona w kuźni przez kowala niż przez jubilera . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #6566 Napisano 20 Listopada 2014 Fajnie to wygląda . A spodziewałem się prostej chromowanki .Dacikowe Etanche takie do oporu klasyczne, z kolei. Przewala się u mnie podobnej klasy trupek, na Cupillardzie, zdaje się, czekając na ożywienie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dacik 3 #6567 Napisano 20 Listopada 2014 (edytowane) Kocham wlasnie te klasyki!Nie stac mnie na Omego to zbieram pospolitki:) i w moim siedzi ten Cupillard wiec zapewne tez masz francuza:) Edytowane 20 Listopada 2014 przez dacik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #6568 Napisano 20 Listopada 2014 No ja na pewno mam Francuza, na pewno.A co do Omeg, to Dynamica sobie kiedyś sprawię, ale na razie bardziej mnie cieszy kilka "pospolitych" niż jeden "z wyższej półki"... Choć np. takie Zenithy akurat lubię 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mashun 10 #6569 Napisano 21 Listopada 2014 No to ja pochwalę się tym razem w tym miejscu kolejną omegą z wymiany forumowej . Co prawda wymagała kilku godzin spędzonych z lupą ,ściągnięcia częsci za oceanu ,ale teraz cieszy podwójnie ,sprawna i jak nowa . W środku cal.1022 C.D.N Ps: Dzięki Grzegorz za dobrą radę . Wiedziałem, że ją dopieścisz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #6570 Napisano 22 Listopada 2014 Taki to Topaz w automacie się trafił, to mój pierwszy zegarek ze strefami 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #6571 Napisano 22 Listopada 2014 Co to za mechanizm? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #6572 Napisano 22 Listopada 2014 (edytowane) Co to za mechanizm? Bodajże Ronda 1239-21 czyli Sicurahttp://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&0&2uswk&Ronda_1239_21 jak na swoje około 40 lat zegarek jest w zadziwiająco dobrym stanie !A najciekawsze jest szkiełko które ma chyba z 3 mm grubości ! Edytowane 22 Listopada 2014 przez Rekiniasty 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #6573 Napisano 22 Listopada 2014 Jaki ten świat mały :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #6574 Napisano 22 Listopada 2014 Chyba jaka ta szFajcaria mała 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #6575 Napisano 22 Listopada 2014 Dokładnie :-)Bardzo ładne te mechanizmy są 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach