Walter_87 7606 #14376 Napisano 16 Marca (edytowane) Prawie nic nie widzę na tym zdjęciu. Ale widzę, że to malowany składak. Pierwotnie był to zegarek Kirovski, ale jakiś "ekspert" chcąc zarobić na nostalgii jakiegoś naiwniaka przerobił go na Błonie i wystawił za 3.800 zł... O zgrozo! Edytowane 16 Marca przez Walter_87 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 29206 #14377 Napisano 17 Marca 21 godzin temu, ekskalibur napisał(-a): Nie sądzę,żeby ktoś tarczę do niego dorabiał. dorabiał. to jest typowa rzemieślnicza tarcza. tzw. warszawska. zamiennik. u mnie z nowych rzeczy Glicner. Damka. Skatowana. Bez szkła. Balans padnięty (werk z tych lepszych). Nie zbieram Poloników, ale jak się coś trafi tanio, to wezmę. Niech leży u mnie, a nie idzie na części. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz_13 104 #14378 Napisano 19 Marca U mnie taka nowość,czekoladowa Yema Automatic w super stanie 😀 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 969 #14379 Napisano Niedziela o 20:33 Witam.Wpadła mi taka Doxa.Brakuje wałka i koronki.Czy warto ją reaktywować?Wielkość 44 mm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7606 #14380 Napisano Niedziela o 21:33 58 minut temu, ekskalibur napisał(-a): Witam.Wpadła mi taka Doxa.Brakuje wałka i koronki.Czy warto ją reaktywować?Wielkość 44 mm. To pasówka, czyli przeróbka zegarka kieszonkowego na naręczny. Czy warto? Jak Ci się bardzo podoba... Odpowiedz sobie sam. 1 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 969 #14381 Napisano Poniedziałek o 14:44 17 godzin temu, Walter_87 napisał(-a): To pasówka, czyli przeróbka zegarka kieszonkowego na naręczny. Czy warto? Jak Ci się bardzo podoba... Odpowiedz sobie sam. No właśnie to chyba nie jest pasówka.U mnie słaby stan tarczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkoch 880 #14382 Napisano Poniedziałek o 17:46 3 godziny temu, ekskalibur napisał(-a): No właśnie to chyba nie jest pasówka.U mnie słaby stan tarczy. Pasówka. I w dodatku żadna doxa 3 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7606 #14383 Napisano Poniedziałek o 17:49 Koperta wygląda na sporo nowszą od werku. Nie wiadomo też, czy mechanizm jest na pewno firmy Doxa. 1 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 26650 #14384 Napisano Poniedziałek o 17:55 3 godziny temu, ekskalibur napisał(-a): No właśnie to chyba nie jest pasówka.U mnie słaby stan tarczy. No offence - Po co się upierasz jak się na tym nie znasz? Klasyczna koperta z pasówek, których pełno było po wojnie. 2 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 969 #14385 Napisano Poniedziałek o 18:01 5 minut temu, eye_lip napisał(-a): No offence - Po co się upierasz jak się na tym nie znasz? Klasyczna koperta z pasówek, których pełno było po wojnie. Nie upieram się.nalazłem podobne,więc zapodałem fotki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 26650 #14386 Napisano Poniedziałek o 18:11 9 minut temu, ekskalibur napisał(-a): Nie upieram się.nalazłem podobne,więc zapodałem fotki. Ok, te z linków zauważ mają kompletnie inne koperty, o tarczach nie wspominając, nie są podobne. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7606 #14387 Napisano Poniedziałek o 18:14 Też nie potrafię dostrzec podobieństw 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 969 #14388 Napisano Poniedziałek o 19:22 Chodziło o napis na tarczy Doxa Le locle suisse 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach