KrzysztofMD68 70 #14401 Napisano 5 Maja 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mst 609 #14402 Napisano 20 Maja Dziś taki stalowy.... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 32086 #14403 Napisano 20 Maja 1990. 36 lat. Vintage jak nic 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 32086 #14404 Napisano 24 Maja Cała paczka różnych kwarców, sprzedawane jako trupy. Ten odpalił. Dość uroczy, choć zmęczone szkło mi przeszkadza. Jeszcze 3 szwajcary na pewno dobre, ale muszę to pomyć i ogarnąć szkła. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 32086 #14405 Napisano 4 Czerwca W dniu 24.05.2026 o 14:24, hrabia napisał(-a): Cała paczka różnych kwarców, sprzedawane jako trupy. Ten odpalił. Dość uroczy, choć zmęczone szkło mi przeszkadza. Jeszcze 3 szwajcary na pewno dobre, ale muszę to pomyć i ogarnąć szkła. 2 szwajcary pomyte. nie mogłem w gratach znaleźć dobrych szkiełek, więc dostały mniej złe, niż miały . dorzucam zdjęcie z aukcji niebieskiego - nadal jest średnio, ale postęp spory 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 32086 #14406 Napisano 27 Czerwca rysiek. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1664 #14407 Napisano 29 Czerwca Nie specjalnie zbieram ale... 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 10192 #14408 Napisano 12 Lipca (edytowane) Dostałem właśnie w prezencie. Nie ma to jak miło dzień zacząć. Edytowane 12 Lipca przez beniowski 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 32086 #14409 Napisano Poniedziałek o 18:53 W dniu 12.07.2026 o 15:10, beniowski napisał(-a): Dostałem właśnie w prezencie. Nie ma to jak miło dzień zacząć. mam podobnego ;). wspaniała sztuka. nosiłbym. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 10137 #14410 Napisano Wtorek o 11:19 (edytowane) Dawno już niczego nie kupiłem. Kilka złomów w poszukiwaniu rzadkości - zresztą bez celnego trafienia, same "popularesy" zasilające moje pudło że złomem.... To tym razem kupiłem w końcu nie-złoma. [EDIT} podmieniłem fotki Tył wytarty. Za to wewnętrzny dekiel nie... Cylinder, ale ładny i z wilczymi zębami. Nic wielkiego, ale ładnie zachowany zegarek. Dodam, że oprócz dobrego cylindra kupiłem też kolejnego ktoś w worku, licząc że może w końcu upoluję coś interesującego (inaczej nie bylbym sobą, choć z takich zakupów w ciemno to do tej pory udał mi się tylko jeden - stary Lange i od tej pory już nic, a myślę, że wydałem już łącznie tyle, że i tak bym sobie takiego Lange kupił nawet bez łutu szczęścia ) . Choć jak znam życie będzie tylko stary, do tego nie do końca kompletny (brak osłony p/kurzowej). Ale zobaczymy. Może trafię w koncu coś ciekawszego niż zwykle szpindlaki, liczę na stary angielski cylinder... Edytowane Wtorek o 18:28 przez pmwas 2 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 10137 #14411 Napisano Środa o 10:36 Uzupełniając - mechanizm to prawdopodobnie LeCoultre. Info z dobrego źródła. Zatem całkiem celny strzał 😃 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach