Krzysiek_W 380 #101 Napisano 23 Maja 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #102 Napisano 23 Maja 2010 No to musze Cie zranic. Dalem za niego cale 20kr szwedzkich, czyli 8zl. Nie jest to tajemnica, biegam po pchlich targach, szukam i czasem cos sie wylapie tyleze, nie jestem sam i nie jest latwo 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek Sarnowski 6 #103 Napisano 24 Maja 2010 Szwed,8 zeta za Zenitha?Pobiles Glashutte Tomirka i moje seiko za 20 0 Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku? - czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #104 Napisano 24 Maja 2010 No to musze Cie zranic. Dalem za niego cale 20kr szwedzkich, czyli 8zl. Nie jest to tajemnica, biegam po pchlich targach, szukam i czasem cos sie wylapie tyleze, nie jestem sam i nie jest latwo oooooooosiem złotych !!!! dam za niego 50 i stawiam flaszkę i już zarobiłeś na nim !!!!!A tak poważnie przebiłeś glashutte i to o sporo. Tym bardziej Ci gratuluję . Nawet gdyby był w głębokim śnie ...... to interes życia 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #105 Napisano 24 Maja 2010 (edytowane) Strasznie dlugo naciskalem znajomego na odsprzedanie - po 3 dniach pracy, kilku paczkach welny stalowej i wkierwionych sasiadach (tona starej farby i lakieru byla do usuniecia - smrod i halas) efekty prawie koncowe:) Edytowane 24 Maja 2010 przez cytochrom 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #106 Napisano 24 Maja 2010 (edytowane) He he cytochrom widzę że borykałeś się z tym samym problemem co ja ale podobnie jak Ty ja również znalazłem nowy domek dla moich cykadełek oto dwa poglądowe zdjęcia przed renowacją: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us A to efekt końcowy zrobiona w piwnicy żeby sąsiadów nie denerwować no i wtapia się w całość Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Co prawda twoja jest pojemniejsza i spełnia tez funkcję biurka czy tez koncika do majsterkowania to ja swoje biurko niedługo zamieniam na sekretarzyk z podobna ilością schowków to wtedy obfocę i pokażę Pozdrawiam!!!!! Edytowane 24 Maja 2010 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #107 Napisano 24 Maja 2010 sliczny mebelek, i piekna renowacja - sam robiles czy zlecales???To co pokazalem to biurko zegarmistrzowskie (orzech ) z konca 19 poczatku 20 wieku, przeszlo przez wielu zegeramistrzow w miescie gdzie mieszkam - sporo przezylo - generelanie nie chcialem robic pelnej restauracji - ma miec dusze i sluzyc dalej do pracy - wiec uzupelnialem tylko najgorsze ubytki i wady w koncu pomieszcze sprzet i sporo skarbow:) pozdrawiamRafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #108 Napisano 24 Maja 2010 (edytowane) Wszystko robiłem sam usunąłem warstwę starego lakieru tak aby nie uszkodzić intransji (tego jasnego wzoru z drzewa w drzewie o ciemniejszej barwie) i naniosłem nowa powłokę lakierobejcą orzechową aby pasowała do kompletu salonowego. I tam właśnie teraz śpią moje zegareczki do tego sporządziłem im skrzyneczkę z przegródkami, podobne sprzedają na allegro po 500zł ja zrobiłem sobie taką (10 szt w nią wchodzi) za 8zł kupiłem na giełdzie skrzyneczkę wyciąłem otwór wyrzynarką dociąłem pleksi, kobieta uszyła poduszeczki i gra muzyka widać ja na trzecim zdjęciu w dolnej szufladzie, w górnej jest podobna ale bez przezroczystego wieczka. A twoje biureczko pierwsza klasa na 1 rzut oka widać że to zabytek, dlatego wkleiłem swoja komódkę , ale Twoja jest mega funkcjonalna raz jeszcze gratuluje umiejętności i wytrwałości w naciskaniu sąsiada Edytowane 24 Maja 2010 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #109 Napisano 24 Maja 2010 (edytowane) Efekty Twojej pracy sa powalajace - rewelacyjna komoda!!! w tym tygodniu zaloze szklo na blat i zamotuje lampe zegarmistrzowska (tez wymaga niestety sporo pracy - mocno skorodowana i kable do wymiany) to podladuje zdjatko- pozdrawiam serdecznie i dziekuje Edytowane 24 Maja 2010 przez cytochrom 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #110 Napisano 24 Maja 2010 Efekty Twojej pracy sa powalajace - rewelacyjna komoda!!! w tym tygodniu zaloze szklo na blat i zamotuje lampe zegarmistrzowska (tez wymaga niestety sporo pracy - mocno skorodowana i kable do wymiany) to podladuje zdjatko- pozdrawiam serdecznie i dziekujeDzięki Pozdrawiam również 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek_W 380 #111 Napisano 24 Maja 2010 (edytowane) Rafał, nie dość że dobijasz zegarkami to jeszcze tym biurkiem a u mnie nowy nabytek, LIP'ek dla żonki - przyszedł z listem od francuza z ładnymi podziękowaniami za transakcję dzisiaj będzie małe szuru buru i polerowanie szkiełka a prosto z malezji leci do mnie drugi moonlander Edytowane 24 Maja 2010 przez Krzysiek_W 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IBIZA04 7 #112 Napisano 24 Maja 2010 Oj widzę że mi tu ktoś monopol na Mondię odbiera :D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #113 Napisano 24 Maja 2010 fajne i Lip i Mondia - zaczynasz byc fanem tej firmy - aczkolwiek trzymam kciucki za v72 - mam nadzieje ze sie uda bo piekna sztuka:) 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiejo3 40 #114 Napisano 24 Maja 2010 (edytowane) http://fotoo.pl/host...302503.jpg.html proszę o przeniesienie do działu nabytki vintagedziękuję Edytowane 24 Maja 2010 przez wiejo3 0 Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #115 Napisano 24 Maja 2010 (edytowane) cytochromza***iste miejsce pracy!!!Gratuluje mebelka naprawde piekna rzecz.Sam poluje na cos takiego ale nie moge trafic. A co do ceny to mam nie jeden nabytek za 8zl np. longines flagship pozlacany w super stanie i jeszcze by pare wymienial w podobnych cenach znajomy trafil 18k lemanie za 20zl.Naprawde mozna tu trafic piekne okazy bardzo tanio.Jak ma sie szczescie. Ladny ten lip i mondia. Edytowane 24 Maja 2010 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #116 Napisano 24 Maja 2010 szwed, wielkie dzieki - zona to mnie nie poznala - w Piatek odrazu po pracy siadlem i siedzialem do 2 nad ranem (byloby dluzej ale zamalo kupilem sprzetu wiec musialem przestac), potem w sobote od rana i w niedziele finalne poprawki:) coz ja szukalem dlugo - prawie 2 latka od pomyslu do realizacji - i w zasadzie to raczej niespodzianie - znajomy aplikuje o certyfikacje rolka i musi wstawic 2 nowe biurka - a ze w domu juz tez ma 2 to z zalem ale odstapil gratuluje swietnych umiejetnosci zakupowych - pozdrawiam serdecznie Rafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #117 Napisano 24 Maja 2010 Naprawde duzo szczescia miales!Gratuluje jeszcze raz.Moze i ja cos takiego znajde ! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #118 Napisano 25 Maja 2010 No nie biurko jest super; nie za duze, takie kompaktowe, duzo szuflad, fajny blat do pracy.Takie na kolekcje i do pracy - jak dla mnie - nie robie duzo - mozna zostawic rozpoczete projekty na widoku, i z do skoku cos zrobic.(Obsewujac ebaya w USA widzialem cos podobnego -wyprzedaz zakladu zegarmistrzowskiego - calosc z jakimis skrzyniami i innymi gratami za 1kUSD.Zachowam zdjecie i popytam stolarzy ile by kosztowalo zrobienie czegos podobnego.Z drugiej strony mozna zaadoptowac jakas sekretere - z taka drewniana zaluzja/roleta - i zamykasz i zona nie gledzi za balagan.Choc jest najczesciej jest wyzsza i szuflady sa powyzej blatu. U mnie mogloby stac tylko pod oknem - wiec raczej odpada.. Dzieki Cytochrom - dales nastepny temat do przemyslen. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #119 Napisano 25 Maja 2010 oooooooosiem złotych !!!! dam za niego 50 i stawiam flaszkę i już zarobiłeś na nim !!!!!A tak poważnie przebiłeś glashutte i to o sporo. Tym bardziej Ci gratuluję . Nawet gdyby był w głębokim śnie ...... to interes życia Zarobilem jak zarobilem sprzedac i tak nie mam zamiaru tylko dolozyc by byl znowu piekny jak za czasow jego swietnosci.A co do flaszki to i tak mozemy ja wypic 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #120 Napisano 25 Maja 2010 Zarobilem jak zarobilem sprzedac i tak nie mam zamiaru tylko dolozyc by byl znowu piekny jak za czasow jego swietnosci.A co do flaszki to i tak mozemy ja wypic 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yargoth 1 #121 Napisano 25 Maja 2010 Polowałem na niego od łądnych paru lat (raz był już o włos),nadwyrężyłem budżet domowy... ale co tam jest rewelacyjny! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekK 20 #122 Napisano 25 Maja 2010 Kurka Wodna! Rewelacja ta Omega 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Voli 22 #123 Napisano 25 Maja 2010 Yargoth - rewelacyjna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #124 Napisano 25 Maja 2010 to fakt ten model Omegi jest naprawde ladny.Gratuluje! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #125 Napisano 25 Maja 2010 Yargoth - piekna perelka do kolekcji !!!!Serdecznie gratuluje. 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach