sanka 0 #576 Napisano 28 Listopada 2010 Zbyszek, godzine patrze na ta Omege i dalej oczom nie wierze Niesamowite .. Gratuluje! 0 Transport lotniczy (in study process).Zodiac ZO2040 on brancelet. Election Grand Prix Berne 1914 from 1945 on Hirsch Calf. Election Grand Prix - in repair. Marzenie i cel: IWC Mark XVI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #577 Napisano 28 Listopada 2010 M. in. nie starczylo na takiego Brajtka: Myślę, Zbyszke, że powinienes się cieszyć, że nie starczyło Masz piękną omegę, zamiast tego paskudztwa, nawet jeśli miał ciekawy werk.Gratulacje!!! 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biernyl 1 #578 Napisano 29 Listopada 2010 Pocieszenie pocieszeniu nierówne Ja bym chętniej przygarnął Omegę, choć Breitling też by znalazł godne miejsce w "kolekcji" Anyway - gratulacje, Zbyszke 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanka 0 #579 Napisano 4 Grudnia 2010 (edytowane) Chcialem sie podzielic moja kolekcja, pare jest nowych pare starszych, taka vintage kolekcja ktora rosnie wciaz W koncu udalo mi sie wlozyc do etui, wszystkie po przegladzie u zegarmistrza,swiezo chodza nasmarowane, wyczyszczone, az cieszy mnie ten widok W drodze jeszcze 3 vintage firmy Election..A potem jak sie trafi to jeszcze pare.Jak oceniacie? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us I Taki o nabylem pare dni temu, wlasnie idzie do mnie. Uploaded with ImageShack.us Edytowane 4 Grudnia 2010 przez sanka 0 Transport lotniczy (in study process).Zodiac ZO2040 on brancelet. Election Grand Prix Berne 1914 from 1945 on Hirsch Calf. Election Grand Prix - in repair. Marzenie i cel: IWC Mark XVI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yenjay 660 #580 Napisano 4 Grudnia 2010 (edytowane) Nowy nabytek, kopertę muszę wypolerowac i będzie cacy Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us Edytowane 4 Grudnia 2010 przez Yenjay 0 Pozdrawiam. Jedrzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #581 Napisano 5 Grudnia 2010 Jak oceniacie? Wiedziałem Sanka,że utoniesz w vintage ...... Bardzo fajne, tylko uważaj bo to uzależnia z każdym dniem co raz to bardziej , w końcu będzie tak że dzień przed kompem w poszukiwaniu zegarka to dzień stracony. Ja obecnie siedzę nad pasówką Omegi, 3 tygodnie szukałem mechanizmu i koperty. Kopertę aluminiową wypolerowałem dziś 3 godzinki z głowy, mechanizm na czyszczeniu u zegarmistrza ale pozostaje problem tarczy..... Ale jego też się rozwiąże....Powodzonka 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #582 Napisano 5 Grudnia 2010 Uploaded with ImageShack.us Tissocik niczego sobie bardzo ładnie zachowana tarcza, fajny egzemplarz do kolekcji, sam bym nie pogardził 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enicar_rr 0 #583 Napisano 5 Grudnia 2010 < 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #584 Napisano 5 Grudnia 2010 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #585 Napisano 6 Grudnia 2010 A ja dorwalem dzisiaj na bazarku tanio ZELUS chyba na Landeronie 48.Koperta pozlacana 20 micronow.Wymaga czyszczenia bo mi sie co chwile zatrzymuje no chyba ze cos z wlosem lub balansem.Nie wiem czy dekielek stalowy jest oryginalny od niego. Janek Piękny Ci on choć siedzę ostatnio w pasówkach to następny będzie właśnie chronograf...... Wpierw trzeba jednak skończyć dwa projekty co niestety jest pracochłonne i wymaga czasu ale już Ci zazdroszczę, koperta krabik dopełnia szczęścia, wymaga nieco pracy ale na to zawsze znajdziesz czas.... Dla mnie bomba dlatego zawsze powtarzam nie tylko allegro i allegro w teren też trzeba ruszać!!!! 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9030 #586 Napisano 7 Grudnia 2010 Trafił sie taki Atlantic. Zwykły, chromowany, na FHF 96-4, ale tarcza jest IMO boska. Szkoda, ze trochę jakby krzywo przykręcona. Póki co nie ruszam, bo jeszcze zepsuję Uploaded with ImageShack.us 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enicar_rr 0 #587 Napisano 7 Grudnia 2010 Witam. Dzisiaj do mnie doszedł. Uploaded with ImageShack.us Nikt biedactwa nie chcial a w sumie to nawet ciekawy werk. Uploaded with ImageShack.us Mechanizm AR 1034 , ktorego baza był AS 1361 .Troche pracy mnie przy nim czeka i chyba nie obejdzie sie bez renowacji tarczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #588 Napisano 8 Grudnia 2010 Witam. Dzisiaj do mnie doszedł. Uploaded with ImageShack.us Nikt biedactwa nie chcial a w sumie to nawet ciekawy werk. Uploaded with ImageShack.us Mechanizm AR 1034 , ktorego baza był AS 1361 .Troche pracy mnie przy nim czeka i chyba nie obejdzie sie bez renowacji tarczy.Chyba mamy nowego eksperta od Enicarów . Widziałem już kilka Twoich egzemplarzy, niektóre bardzo mi się podobają, ale ten wymaga sporo uwagi i czasu ale myślę, że podołasz. Wrzuć fotki efektu końcowego. Zawsze mnie ciekawi co z takich zegarków można odzyskać niektórym udaje się odzyskać bardzo dużo z pierwotnego stanu bez renowacji. 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #589 Napisano 8 Grudnia 2010 (edytowane) Edytowane 8 Grudnia 2010 przez mw75 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9030 #590 Napisano 8 Grudnia 2010 Ma tyle wspólnego co stare Ingersoll'e z nowymi chińskimi. Chińczycy lubią kupić rozpoznawalną upadłą markę 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #591 Napisano 8 Grudnia 2010 W środku, o ile dobrze rozpoznałem Felsa. Bardzo dobrze rozpoznałeś. F465. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enicar_rr 0 #592 Napisano 9 Grudnia 2010 Stary ,dziekuje bardzo ale do eksperta to jeszcze bardzo duzo mi brakuje,ale nie powiem uwielbiam Enicara i cały czas w miare razsądku (chociaz z tym bardzo różnie bywa)staram sie moja kolekcje wzbogacac.Tego Enicareczka powolutku bede chciał doprowadzic do jak najwierniejszego stanu ale martwi mnie ta tarcza(tak sie wzbraniam przed renowacja).Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #593 Napisano 11 Grudnia 2010 To rzeczywiscie najnowszy nabytek - kliknięty godzinę temu. Zdjecia z aukcji - ciekaw jestem, jaki sie okaże w realu. Jak go zobaczyłem na aukcji, to stwierdziłem, ze go chcę. Czy było warto - zobaczymy 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kaido2 #594 Napisano 11 Grudnia 2010 Arturze po prostu zaj....y. Anglosaski gotycka tarcza poprostu powala. Swietny zakup, wspaniala maszyna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #595 Napisano 11 Grudnia 2010 Dzięki, Marcinie Fajnie, że nie tylko mnie sie spodobał. Od dawna chciałem Bunn'a no i wyglada na to, ze mam 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biernyl 1 #596 Napisano 12 Grudnia 2010 Szlify i napisy na werku również powalają Idealna kieszonka dla Hrabiego Drakuli, nawiązując do postu Marcina 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #597 Napisano 12 Grudnia 2010 Piekny - tez takiego chce.{Marcin - te napisy to jest to!} 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kaido2 #598 Napisano 12 Grudnia 2010 (edytowane) Edytowane 12 Grudnia 2010 przez kaido2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2272 #599 Napisano 12 Grudnia 2010 wygląda obłędnie..oby wszystko z nim było OK,gratuluję.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #600 Napisano 12 Grudnia 2010 Skromnie dziekuję za dobre słowo Kiedy przyjdzie napiszę o wrazeniach na zywo PS. Marcinie, skad Ty te czcionki sciagasz? 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach