szaman232 0 #2151 Napisano 3 Listopada 2012 moja nowa stara Delbana:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2152 Napisano 3 Listopada 2012 Się Prezes ucieszy A seiko bardzo ładne - gratulacje. @Cook - czyli nie ma to, jak giełda Fajne nabytki - warto odświezyć. Gratki Tissot po "lekkiej"kosmetyce" datuje go na okolo 1937rok.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spartasongo 2 #2153 Napisano 3 Listopada 2012 świetny ten tissot... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin666 0 #2154 Napisano 3 Listopada 2012 (edytowane) Dzięki wszystkim za dobre słowo, ale teraz nastepne pewnie dopiero wklejal bede w okolicy Swiat żeby bana nie złapać .... Ta jasne Piotrek, my w to wierzymy. A propos ostatniego Zenka to zauważyłem że z ilością zaczynasz iść w jakość. Ostatni Zenek mega. Chyba w szufladzie leżał. Edytowane 3 Listopada 2012 przez Marcin666 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2155 Napisano 3 Listopada 2012 (edytowane) Ta jasne Piotrek, my w to wierzymy. A propos ostatniego Zenka to zauważyłem że z ilością zaczynasz iść w jakość. Ostatni Zenek mega. Chyba w szufladzie leżał. No postaram się do tych Swiat .... A wracając do stanów to zmotywowales mnie do przegladu i na 15 sztuk które są obecnie w skrzynce ( nie liczę tych które płyną bądź lecą ) to: 11 sztuk jest w takim samym stanie gdzie tarcze sa piekne czyste a koperty z jakimiś może mikrorysami a krawędzie ostre (automat ma przytarte zlocenie na krawedziach koperty)2 sztuki maja równomiernie spatynowane tarcze ( ta na ostatnim zdjęciu mocniej)1 sztuka pilot ma patyne miedzy 4 a 6 co niestety widać ale malował nie będę 1 sztuka ma umyta tarcze ale napis się utrzymał Tak ze jakość od początku niezła - postaram się o jakaś galerie jak dopełnie skrzynkę Podobnie było z atlantikami co może by potwierdził Xylog ponieważ zrobiliśmy ostatnio w piatek szybki przegląd moich atlantikow na Centralnym w Warszawie ( tak jakoś wyszło w polowie drogi miedzy Lublinem a Poznaniem ) ale.... zapomniał okularów .. I klops powiem Wam że wbrew pozorom to nie ma zbyt wielu Zenitów na rynku i ciężko coś znależć w rozsądnej cenie Edytowane 4 Listopada 2012 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #2156 Napisano 3 Listopada 2012 Ojtam, zapomniał. Taki wybieg tylko, żeby nie musieć potwierdzać. A poza tym nie wierzcie mu, to ściema i granda w biały dzień. On żadnego z tych zegarków nie ma. Wszystko to fotomontaż !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2157 Napisano 3 Listopada 2012 świetny ten tissot...dziekuje bardzo,taki klimatyczny 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2158 Napisano 3 Listopada 2012 Dołączam się. Tissot jest super. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2159 Napisano 3 Listopada 2012 Ojtam, zapomniał. Taki wybieg tylko, żeby nie musieć potwierdzać. A poza tym nie wierzcie mu, to ściema i granda w biały dzień. On żadnego z tych zegarków nie ma. Wszystko to fotomontaż !!! Brutusie i Ty przeciwko mnie?! Stary czy Ty widzisz co tutaj się wyprawia? Moderatorze ratunku MACIEK za tydzień jestem u ciebie na kursie robienia zdjęć z ukierunkowaniem na JAKOŚĆ 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #2160 Napisano 4 Listopada 2012 Tissot po "lekkiej"kosmetyce" datuje go na okolo 1937rok.... Świetny... Ta "lekka kosmetyka" na czym polegała? jeśli możesz zdradzić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2161 Napisano 4 Listopada 2012 Tak wygladal wczesniejhttp://zegarkiclub.pl/forum/topic/51947-nasze-nowe-nabytki-vintage/page__st__2120-mycie i smarowanie mechanizmu-wymiana szkielka{poprzednie bylo pekniete}-tarcza to waciki i plyn do naczyn -koperta,polerka pasta"Autosol-metal polish" do stali i aluminium 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #2162 Napisano 4 Listopada 2012 Tak wygladal wczesniejhttp://zegarkiclub.p.../page__st__2120-mycie i smarowanie mechanizmu-wymiana szkielka{poprzednie bylo pekniete}-tarcza to waciki i plyn do naczyn -koperta,polerka pasta"Autosol-metal polish" do stali i aluminium Wielkie dzięki, wszelkie wskazówki na wagę złota w tych czasach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2163 Napisano 4 Listopada 2012 Tak wygladal wczesniejhttp://zegarkiclub.pl/forum/topic/51947-nasze-nowe-nabytki-vintage/page__st__2120-mycie i smarowanie mechanizmu-wymiana szkielka{poprzednie bylo pekniete}-tarcza to waciki i plyn do naczyn -koperta,polerka pasta"Autosol-metal polish" do stali i aluminium Swietny efekt Cook - gratulacje! na waciki trzeba diabelnie uważac - zdażyło mi się przytrzeć tarcze ja osobiście do kopert polecam http://www.starwax.pl/pol/Produkty/Metal/Czyszczenie-przywracanie-polysku/Pasta-polerska albo do pozłacanych albo złotych sciereczki http://www.ebay.com/itm/CAPE-COD-POLISHING-CLOTH-for-your-BREITLING-NAVITIMER-/390052621883?pt=UK_Jewellery_Watches_WatchAccessories_SpareParts_SM&hash=item5ad0f2ae3b 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2164 Napisano 4 Listopada 2012 Jeszcze raz-dzieki,buduja mnie takie slowa i dopinguja do pracy z zegarkami 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #2165 Napisano 4 Listopada 2012 na waciki trzeba diabelnie uważac - zdażyło mi się przytrzeć tarcze Ja poszedłem za przykładem kolegi Stary i od dwóch dni "walczę" z tarczą Delbany przy pomocy - i tutaj uwaga - "Aplikatorów do nakładania cienia do powiek"... Przy okazji dowiedziałem się (od konsultantki w ROSSMANNIE) że aplikator do nakładania cieni do powiek zdecydowanie rożni się od aplikatora do nakładania henny, oraz od aplikatora do nakładania pudru... nie żeby był tym zainteresowany, ale kobieta udzielająca mi "pomocy" nie dała mi najmniejszej szansy uniknięcia pozyskania tej wiedzy... jak się zaczęła rozkręcać na temat innego rodzaju aplikatorów to udało mi się "ślizgiem" wymknąć między regałami... aż strach pomyśleć czego jeszcze mógłbym się dowiedzieć... http://www.mojekosmetyki24.pl/niko-m-14.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2166 Napisano 4 Listopada 2012 Ja poszedłem za przykładem kolegi Stary i od dwóch dni "walczę" z tarczą Delbany przy pomocy - i tutaj uwaga - "Aplikatorów do nakładania cienia do powiek"... Przy okazji dowiedziałem się (od konsultantki w ROSSMANNIE) że aplikator do nakładania cieni do powiek zdecydowanie rożni się od aplikatora do nakładania henny, oraz od aplikatora do nakładania pudru... nie żeby był tym zainteresowany, ale kobieta udzielająca mi "pomocy" nie dała mi najmniejszej szansy uniknięcia pozyskania tej wiedzy... jak się zaczęła rozkręcać na temat innego rodzaju aplikatorów to udało mi się "ślizgiem" wymknąć między regałami... aż strach pomyśleć czego jeszcze mógłbym się dowiedzieć... http://www.mojekosmetyki24.pl/niko-m-14.htmlHehe- to taki damski"Wyscig Zbrojen",kosmetyki....dobrze ze uciekles 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #2167 Napisano 4 Listopada 2012 Hehe- to taki damski"Wyscig Zbrojen",kosmetyki....dobrze ze uciekles No ale łatwo nie było... ale czego się nie robi dla starego zegarka... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #2168 Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) Wczoraj dotarła, czarnulka moja piękna!!! Tarcza idealnie zachowana, czarna jak kupa Lucyfera, jak węgiel, jak koks, jak antracyt!!! Lądy i morza przemierzamKulę Ziemską z otwartym czołemOmegę mam Dynamic na rękuSkąd pytam, skąd ją wziąłem?A wziąłem ją z dumy i truduZe znoju codziennej pracyZe stali, z żelaza, z węglaA tarcza jej jak antracyt! Wzruszyłem się... Teraz tylko przegląd, smarowanie - dla pewności. Edytowane 6 Listopada 2012 przez Szlamfajer 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #2169 Napisano 6 Listopada 2012 Szał....Poetycki szał dodam Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #2170 Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) Zastanawiam się tylko, jak jej ładniej: Na pasku? Czy na bransolecie? Edytowane 6 Listopada 2012 przez Szlamfajer 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #2171 Napisano 6 Listopada 2012 Gratuluje jest zacny!Ja na swojego dynamica ciągle czekam ale jeszcze tylko tydzien i wroci z SGP 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hookie 1 #2172 Napisano 6 Listopada 2012 Pasek! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #2173 Napisano 6 Listopada 2012 Do mnie jak na razie bardziej przemawia bransoleta, ale będę w posiadaniu jednego i drugiego, więc w zależności od nastroju, okazji, pory roku czy też poziomu wody na Bugu we Włodawie będę mógł sobie zmieniać mocowanie zegarka do nadgarstka. 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2174 Napisano 6 Listopada 2012 Do mnie jak na razie bardziej przemawia bransoleta, ale będę w posiadaniu jednego i drugiego, więc w zależności od nastroju, okazji, pory roku czy też poziomu wody na Bugu we Włodawie będę mógł sobie zmieniać mocowanie zegarka do nadgarstka. Myślę, że jednak bardziej miarodajny jest tu poziom wody Wisły w Zawichoście. A do tego Dynamica to mim zdaniem bardziej pasuje bransoleta, choć bransolet nie lubię.Poza tym gratulacje 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Staszek60 4 #2175 Napisano 6 Listopada 2012 Bransoleta bez dwóch zdań 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach