bigfreak666 0 #2201 Napisano 12 Listopada 2012 (edytowane) Arturze...no nie mogę się oprzeć, szczególnie że kształt jak najbardziej odpowiedni cal. 126, złocony, rok 1951, z pudełeczkiem ...bajka - dzis do mnie przypłynąłno tego to juz za wiele zaraz zloze petycje o zakaz chwalenia sie zenkami przez kolege sneera. piekny ten okaz ale lepiej sie pochwal ktorego atlanta miejsce zajmie w pudeleczku bo pewnie juz sie nie mieszcza Edytowane 12 Listopada 2012 przez chronofil cytowanie zdjęć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2202 Napisano 12 Listopada 2012 Arturze...no nie mogę się oprzeć, szczególnie że kształt jak najbardziej odpowiedni cal. 126, złocony, rok 1951, z pudełeczkiem ...bajka - dzis do mnie przypłynął Eeee, kształt ok, ale szkło podrapane... Szrot i tyle Gratulacje 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #2203 Napisano 13 Listopada 2012 To i ja się pochwalę, Omeżka 1020 17j, śjakoś rzuciła mnie na kolana : 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2204 Napisano 13 Listopada 2012 Ale masz slicznego storczyka super ! 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #2205 Napisano 13 Listopada 2012 To i ja się pochwalę, Omeżka 1020 17j, śjakoś rzuciła mnie na kolana : Nic dziwnego, śliczny zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #2206 Napisano 13 Listopada 2012 Ale masz slicznego storczyka super !Storczyk żony, a pasożyt na nim mój 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5739 #2207 Napisano 13 Listopada 2012 [...] Omeżka 1020 17j, śjakoś rzuciła mnie na kolana : No i wcale się nie dziwie... powalające zjawisko... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #2208 Napisano 15 Listopada 2012 To i ja się pochwalę, Omeżka 1020 17j, śjakoś rzuciła mnie na kolana : Bardzo fajny nabytek spotkałem się z nią już kilka razy i faktycznie jest piękna a twój egzemplarz jest niema idealny a oto co mi udało sie ostatnio nabyć stalowa z lat 50-tych wróciła o domu po długiej tułaczce po prostu nie mogłem jej nie licytować i tym razem już jej nie sprzedam A ta nabyłem w dordze usilnej walki ale efekty oceńcie sami moim zdaniem było warto i to bardzo bo po lekki spa prezentuje się jak poniżej, zakres prac: nowe szkiełko, oczyszczenie koperty i dekielka wymiana paska i proszę bardzo 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #2209 Napisano 15 Listopada 2012 No stary prawie jak NOS! Ładna jest tylko pozazdrościć a już nie mówię o Marku drugim ktury tez jest piękny gratuluje powiekszajacej się rodziny I nie mam na myśli tylko Omeg 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #2210 Napisano 15 Listopada 2012 To i ja się pochwalę, Omeżka 1020 17j, śjakoś rzuciła mnie na kolana : Ta omeszka jest przepiękna. Nie jeden współczesny zegarek może jej pozazdrościć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #2211 Napisano 15 Listopada 2012 Dzięki Panowie.Stary; ten seamasterek śliczny, nakłaniam Cię do otworzenia własnego SPA. A ja już pakuję przesyłkę do Ciebie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Staszek60 4 #2212 Napisano 15 Listopada 2012 (edytowane) To i ja wkleję coś swojego Wszystkie zegarki na chodzie . O każdym coś powiem Uploaded with ImageShack.us To jest zegarek mojego dziadunia . Był zegarmistrzem , pamiątka rodzinna . Chodzi super . Uploaded with ImageShack.us Ten zegarek kupiłem od menela chyba 20 lat temu za przysłowiową flaszkę . Chodzi super . Używam go bardzo często . Uploaded with ImageShack.us To jest zaczątek zbioru "polaków" . Chodzi dokładnie, czeka w kolejce na zegarmistrzowski przegląd i konserwację , tarczy ruszał nie będę . Uploaded with ImageShack.us Następny "polak" , jak wyżej - chodzi dokładnie , czeka na przegląd i konserwację u zegarmistrza Uploaded with ImageShack.us Ostani efekt poszukiwań na giełdzie - dobrze chodzi, szuka nowego właściciela , sprzedaję ją by mieć pieniądze na Tissoty Uploaded with ImageShack.us Mój jeden z pierwszych automatów w życiu, chodzi teraz różnie bo leżał w szufladzie z 30 lat .Szuka nowego właściciela Uploaded with ImageShack.us Oraz mój najnowszy nabytek, odebrałem go dzisiaj , Chodzi ,jak sprawdzałem od 11 godziny do teraz bardzo dobrze . Tarcza do czyszczenia , werk do konserwacji a koperta do lekkiej polerki . Cieszę się z niego jak nie wiem co Uploaded with ImageShack.us U zegarmistrza "leczy" się już Tissot CAMPING , Tissot Seastar automatic oraz Atlas Błonie .Pod koniec miesiąca odbiór i wtedy wklejam nowe zdjęciaAaaaaaaaaa - zapomniałbym, idzie jeszcze do mnie Tissocik Antymagnetic z 50 roku Edytowane 15 Listopada 2012 przez Staszek60 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #2213 Napisano 18 Listopada 2012 Jeden z pierwszych powojennych niemieckich zegarkówW środku kaliber 61Koronka tymczasowo od mołni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radamez 0 #2214 Napisano 18 Listopada 2012 No to i ja dorzucę coś do tematu. Dzisiejsze nabytki, może nic specjalnego ale mnie cieszy każdy nowy zegarek w mojej kolekcji Pierwszy to Buler 17 Jewels, szkiełko pęknięte i dni tygodnia wyskakują ale działa jak narazie dobrze. Drugi to .. no właśnie nie wiem co to za zegarek, w mizernym stanie ale działa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #2215 Napisano 22 Listopada 2012 (edytowane) A to i ja się pochwalę. Co prawda nabytki nie popełnione jednocześnie, ale nie miałem okazji się pochwalić, więc niniejszym to czynię (sorry za zdjęcia ale robiłem na szybko w słabych warunkach oświetleniowych): 1. Pallas Adora - całkiem fajna garnitura (pójdzie jako prezent dla ojczulka) 2. Dugena - kwarcyk, ale bardzo sympatyczny. Ma superancką fakturę tarczy. Może mnie ktoś zlinczuje, ale kojarzy mi się z tarczą Aqua Terry 3. Doxa Antimagnetic - już ja pokazywałem, ale to jest już moja fota 4. Eppo digital - Dotarł dziś. Bardzo sympatyczny gazomierz z automatycznym naciągiem i (UWAGA!) sekundnikiem na osobnej tarczce Polowalem na coś takiego od dawna. Edytowane 22 Listopada 2012 przez Szajmon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #2216 Napisano 23 Listopada 2012 Nie wiem, czy dobry dział... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #2217 Napisano 23 Listopada 2012 Bardzo dobry. Ładny, takiego nie widziałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Staszek60 4 #2218 Napisano 23 Listopada 2012 Piękny Tissot 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #2219 Napisano 23 Listopada 2012 mydelniczka... Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #2220 Napisano 23 Listopada 2012 Dziś do mnie przyszedł i zauroczył mnie totalnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2221 Napisano 23 Listopada 2012 Mechanizm? 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #2222 Napisano 23 Listopada 2012 Mechanizm? Prosty automat typu bumper cal. 44AE 314 zegarek datowany na lata 1930-40 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #2223 Napisano 23 Listopada 2012 Nie wiem, czy dobry dział... Rewelacja Tomku ale ty masz wyczucie!!! Moim zdaniem design zajefajny. Nawet w moim stylu....Gratulacje !!!!! jest piekny nie mogę się napatrzyć!!! 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2224 Napisano 23 Listopada 2012 Prosty automat typu bumper cal. 44AE 314 zegarek datowany na lata 1930-40 Piękny ten GP - serdecznie gratuluję Wydaje mi się jednak, że zegarek jest młodszy - najwcześniej końcówka lat 40-tych, a prawdopodobnie wczesne 50-te.Skad wniosek?Ano, w Twoim zegarku jest taki (chyba nawet ten ) werk: Ten werk nazywany przez GP kalibrem 44AE to nic innego, jak AS-1315 , a ten był produkowany od 1948. No ale mniejsza o lata - ważne, że zegarek fajny. 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #2225 Napisano 23 Listopada 2012 Dzięki Maćku. Innym Kolegom też gratuluję nabytków, a zwłaszcza wiedzy zegarmistrzowskiej U mnie kolejny, sercem nabyty, Enicar z "moich" lat 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach