szwed 1069 #2251 Napisano 27 Listopada 2012 Świeci się jak psu .... Wlasnie to mialem na mysli 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 427 #2252 Napisano 28 Listopada 2012 A taki tam Enicarek.Nabytek z naszego bazarku.Zawsze jakoś mnie pociągały , no i jest - oczywiście manual.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2253 Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) Fajny Enicar, Wojtku - gratulacje Ja też trafiłem na bazarku coś takiego - rocznik 1925 Edytowane 29 Listopada 2012 przez chronofil 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2254 Napisano 29 Listopada 2012 Genialny bazarek ! Gratuluje Arturze 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #2255 Napisano 29 Listopada 2012 Wiecie do którego straganu podejść na tym bazarku gratuluje nabytkow! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 427 #2256 Napisano 30 Listopada 2012 (edytowane) No i przyszedł czas na konkret!Jedno z moich marzeń zegarkowych się ziściło!Speedmaster mark II na lemanii . Koperta w stanie dobrym , ma ryski i lekkie puknięcia , ale ja nie poleruję - większość już o ttym wie. Natomiast zdezelowane było szkło - dodam że chyba oryginał ( cholernie twarde) .Zrysowane niemiłosiernie , ale dla chcącego nie ma nic trudnego!Dwie roboczogodziny i możecie zobaczyć efekty.Nie udało się niestyty pozbyć ubytku przy dolnym przycisku chrono , ale jest na czarnym tle i nie daje po oczach.Suma sumarum nie będę go puki co wymieniał.Jest stary i co najważniejsze z mojego rocznika!Już takich nie robią .Tarcza i mechanizm w ładnym stanie .Oto on! Edytowane 30 Listopada 2012 przez lamwoj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #2257 Napisano 30 Listopada 2012 Gratuluje PIEKNEJ OMEGI tez lubie ten model Widze,ze wskazowki orginane i wyglada na niezle zachowany. Jak by co szkielka maja dosyc tanio w SG wiem bo sam tam bralem jak sie dowiedzialem ile kosztuje to odrazu 2wzialem na zapas ale i tak musisz swoje wyciagnac bo jest zle ustawione. Jeszcze raz gratuluje! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antjama 24 #2258 Napisano 30 Listopada 2012 (edytowane) Ja czekam az przyjedzie do mnie ten Edytowane 30 Listopada 2012 przez antjama 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 427 #2259 Napisano 30 Listopada 2012 Lama?O kurna ! masz rację tak się przejąłem , że musiałem przesunąć tachy... podczas polerki!Dzięki za czujność! Pozdrawiam!!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #2260 Napisano 30 Listopada 2012 Moje stare szkielko mialo nawet powloke antyrefleksyjna ale raczej nie bylo to w standardzie bo jeszcze nie widzialem w zadnym MARKU2 takiego. Mam je na pamiatke ale bylo bardzoo zniszczone polerka by nie pomogla! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 427 #2261 Napisano 30 Listopada 2012 Już naprawione!Przesunąłem magiczną pzryssawką! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #2262 Napisano 30 Listopada 2012 Pretkonogi jesteś pewnie teraz często będzie witał na nadgarsku! A jak polerowales to szkielko? 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 427 #2263 Napisano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Papierki na mokro 600, 800 , 1200, 2000,2500, pasta do chromu automax , i tak na koniec była mgiełka pod światło.Dopiero magiczna mieszanka tlenku glinu z tlenkiem chromu dała finalny efekt.A na ręku będzie często , choć z pietyzmem.Pozdrawiam. Edytowane 1 Grudnia 2012 przez lamwoj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #2264 Napisano 1 Grudnia 2012 Lamwoj mam i bardzo jestem zadowolony z tego modelu, tym bardziej gratuluję !!!! mi udało się nabyć z pudełeczkiem i mam ładny komplecik uwierz mi one mają coś w sobie ja swojego tez chyba długo nie oddam I jak Szwed jestem ciekaw czym polerowałeś ,co prawda moje jest w idealnym stanie al warto wiedzieć 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 427 #2265 Napisano 1 Grudnia 2012 Patrz JW ! Pytanko lumę zmieniałeś czy miałeś taką jasną?Ja swoją chyba zostawię jak jest bo dodaje mu uroku. Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2266 Napisano 1 Grudnia 2012 (edytowane) stary w Twoim jest inny komplecik wskazówek? nowszy? Edytowane 1 Grudnia 2012 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #2267 Napisano 1 Grudnia 2012 Nowszy nie!! wskazówki są identyczne tylko albo się tak zachowały dobrze bo cały zegarek jest utrzymany bardzo dobrze hmmm prawie jak nowy. Jest też opcja że ktoś wymienił wskazówki tego nie wiem ale biorąc pod uwagę stan koperty mogły się zachować choć trudno to stwierdzić jednoznacznie. Na zdjęciu wyszły dość jasno ale aż takie bielusieńkie nie są 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1396 #2268 Napisano 1 Grudnia 2012 witam. (01 grudzień 2012 - 14:06)GIRARD PERREGAUX anni '50. meccanico vintage, goldfille. a co powiecie o takim zegarku.miałbym smak na niego ale czy jest orginał? trochę tanio jak na taką firmę.chciałbym jeden taki starszy ale na vintage się nie znam więc proszę o radę.czy abym nie żałował. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszek 1951 8 #2269 Napisano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Wyglada na oryginal w 100 %.Zegarek w dobrym stanie.Mysle,ze wart tej ceny.Minusem jest to,ze koperta jest pozlacana a nie ze stali nierdzewnej.Jest w dobrym stanie i jeszcze dlugo posluzy.Pozdrawiam. Edytowane 1 Grudnia 2012 przez leszek 1951 0 leszek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1396 #2270 Napisano 1 Grudnia 2012 dzięki za porade. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2271 Napisano 1 Grudnia 2012 A co w nim miałoby kosztować więcej? Ten goły AS1130 w środku? Mosiężna podpicowana koperta? Tandetnie dobrana koronka? Czy może tarcza co do której też mam wątpliwości? Są różne GP - ten akurat jest wybitnie budżetowy.A tak w ogóle to jest dział do chwalenia się, a nie pytania 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolak 24 #2272 Napisano 1 Grudnia 2012 Moje nowe nabytki: Co byście mi powiedzieli o mechanizmie helvetii ?I jak widzicie w TITONI ten czerwony bezel u dołu jest ułamany, da się to jakoś wymienić, naprawić ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 427 #2273 Napisano 1 Grudnia 2012 Helvetia jest pewnie na ecie 25... coś tam - było kilka wariantów.Ładny zegarek.Nie znam się zanadto nad tittoni , ale nic mi tu nie pasuje.Wskazówki ??? sekundnik od dynamica???Tarcza może malowana , indeksy się nie pokrywają z tymi na pierścieniu ( on też mi tu jakoś nie pasi), ale możesz dać lepsze zdjęcia.Zapewne są też inni mądrzejsi niż ja i powiedza Ci więcej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolak 24 #2274 Napisano 1 Grudnia 2012 Ten pierścien jest pęknięty dlatego się nie pokrywają, nie wiem jak przyjdzie to będę lepiej widział, narazie jest w drodze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaido2 122 #2275 Napisano 1 Grudnia 2012 On nie tyle co jest pęknięty co brakuje jego kawałka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach