mechanik 992 #2576 Napisano 13 Lutego 2013 Mechanizm w Glaschutte pracuje lepiej jak wygląda,a zegarek jest właśnie myty,smarowany,polerowany i generalnie oblzywany dostanie nowy pasek i zrobię mu wtedy więcej zdjęć do galerii(nie znoszę brudnych zegarków!) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5333 #2577 Napisano 13 Lutego 2013 Bardzo fajny zegarek, a i bazarek z kartoflami niczego sobie 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2578 Napisano 13 Lutego 2013 Lekki, ot, ale cook nie rozumiem po prostu. Chętnie oglądam galerię zarówno Michała i innych użytkowników . Twoją też z chęcią bym obejrzał, zapewne nie tylko ja . Nie ma sensu robienie "kwasu". Rozumiem, że nie wszyscy muszą się kochać nawzajem no ale wiesz .Wiem....ale Carlito naprawde robi swietne zdjecia...,ja chyba w tym temacie nigdy nie bede dobry... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #2579 Napisano 14 Lutego 2013 Nie wiem czy to już vintage ,ale chyba na pograniczu zakupiony dziś pomiędzy kartoflami na bazarku!i zwróćcie uwagę na dedykację! Za 30 lat służby w organach Ministerstwa Spraw Wewnętrznych ,ani chybi Stasi!Chyba pomyliłem dział,mogę prosić moda o przeniesienie do nasze zegarki Glaschutte? Bardzo fajny klimatyczny vintage. Gratulacje.Czy tam siedzi własnej roboty werk czy jakas eta? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5333 #2580 Napisano 14 Lutego 2013 Proponuję rzeczywiście zajrzeć do środka. Jeżeli to zegarek po "Stasi", to prócz werku będzie jeszcze magnetofon, radiostacja i zestaw małego szpiega rodzinnego :) . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 992 #2581 Napisano 14 Lutego 2013 No to otworzyłem ze strachem ale oprócz braku smaru niczego więcej nie znalazłem więc umyty ma nowym pasku wygląda super! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5333 #2582 Napisano 14 Lutego 2013 Naprawdę w super stanie watch, gratulacje 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #2583 Napisano 14 Lutego 2013 Naprawdę w super stanie watch, gratulacje Bardziej uhr, co nie zmienia faktu, iż gratulacje się nalezą. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5333 #2584 Napisano 14 Lutego 2013 (edytowane) Bardziej uhr, co nie zmienia faktu, iż gratulacje się nalezą .w pełni uzasadniona uwaga urok tego zegarka mnie po prostu zblokował :). Mało tego kupując jutro na bazarku ziemniaki, podobnie jak mechanik, poproszę też o taki sam model :) Edytowane 14 Lutego 2013 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #2585 Napisano 14 Lutego 2013 Ta historia z ziemniakami to na serio ? Czemu ja nie kupuję Rolexów po 300zł albo Glashutte na straganach z ziemniakami ... . 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 992 #2586 Napisano 14 Lutego 2013 Serio! dałem gościowi numer telefonu i dziś dzwonił że ma ''jakieś śwajcary'' no to się umówiłem na jutro,zobaczę co ma... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #2587 Napisano 14 Lutego 2013 nowo zakupiony wyglądał tak teraz wygląda tak mechanizm nawet zegarmistrzowi się spodobał 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2588 Napisano 14 Lutego 2013 Fajny Longines.....,gratuluje nabytku- 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5333 #2589 Napisano 15 Lutego 2013 Longines`y to moja ulubiona marka, a ten jest naprawdę ładny i udało Ci się go świetnie odświeżyć. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 992 #2590 Napisano 15 Lutego 2013 No i następny nabytek bazarkowy,poszedłem kupić wprawdzie zegarki nareczne szwajcarskie,ale były mało ciekawe ale sprzedający wyciąnął z za pazuchy pudełko że może choć takiego bym wziął?no to łaskawie wziąłem Popatrzcie sami jaki piękny stan,no wręcz nowiutki , w pudełeczku ,na welurku, no nie mogłem go nie kupić ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #2591 Napisano 15 Lutego 2013 (edytowane) Jeszcze powiedz, że zapłaciłeś za niego tyle ile za 10 kg ziemniaków . Panie a te śfajcary to jake były ? Może jake patyky czy cuś ? Edytowane 15 Lutego 2013 przez Patom 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 992 #2592 Napisano 15 Lutego 2013 No nie co dzień Świętego Mikołaja!dałem 100zł.Zegarki szwajcarskie miał dwa,jeden ,o ile dobrze zapamietałem, Royal automatic,nivaflex,kostka jakieś 34x34,jasna tarcza z śladami jakiegoś nalotu,brudu czy cóś?na branzolecie lata 60~70,cenił100,i jakiś bidaka z lat 40~50 z nazwą trudną dla mnie do odczytania(zapomniałem lupy,a wzrok nie sokoli)w kopercie w marnym stanie i na dodatek nie na chodzie ,nawet nie pytałem ile chce,ale w poniedziałek zaglądnę do niego już uzbrojony,bo wyglada mi na wojaka, to złożę relację! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 992 #2593 Napisano 15 Lutego 2013 Acha, spytałem delikatnie człowieka skąd ma takie zegarki,okazało sie że zajmuje się zwożeniem z terenów przygranicznych niemiec,starych mebli głównie na opał!i zdażają sie w zakamarkach różne rzeczy.....ale jaja nie!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inomarek 403 #2594 Napisano 15 Lutego 2013 Śliczna kieszonka. Nic tylko ziemniaki kupować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5333 #2595 Napisano 15 Lutego 2013 To może być całkiem przyzwoite źródełko ciekawych zegarków. Pielęgnuj je, doglądaj, a mogą przytrafić Ci się jeszcze naprawdę niezłe perełki. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2596 Napisano 15 Lutego 2013 Royal automatic,nivaflex,kostka jakieś 34x34,jasna tarcza z śladami jakiegoś nalotu,brudu czy cóś?na branzolecie lata 60~70,cenił100, I nie wziąłeś? Przecież to model wart co najmniej 3 tysiące! A Junghans rzeczywiście super! Chyba zacznę kupować ziemniaki 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaido2 122 #2597 Napisano 15 Lutego 2013 Acha, spytałem delikatnie człowieka skąd ma takie zegarki,okazało sie że zajmuje się zwożeniem z terenów przygranicznych niemiec,starych mebli głównie na opał!i zdażają sie w zakamarkach różne rzeczy.....ale jaja nie!! Mnie to akurat nie dziwi, bo często i gęsto się właśnie tak zaopatrywałem w zegarki z pod lady i nie byli to tylko i wyłącznie przybysze z komod. No ale każdy ma jakieś tam źródełka.Panowie gratuluje nabytków. co do nowych nabytków to niestety się nie pochwalę bo nie mam;- jak to mówi znajomy przeżarłem się i jestem za bardzo wybredny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5333 #2598 Napisano 15 Lutego 2013 I nie wziąłeś? Przecież to model wart co najmniej 3 tysiące! A Junghans rzeczywiście super! Chyba zacznę kupować ziemniaki Po przeczytaniu tego wpisu, na miejscu mechanika ustawiłbym się już w kolejce po "ziemniaki" :) cóż tam jedna nieprzespana nocka 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #2599 Napisano 16 Lutego 2013 Tak jak stwierdziłem wyżej, nie mam szczęścia .... Mechaniku, dbaj o te źródełko . Może gościu bardziej się otworzy i będą coraz ciekawsze okazy ?:)Codziennie odwiedzaj ten bazarek 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 992 #2600 Napisano 16 Lutego 2013 No wszystko fajnie ,ale musiałbym coś z łowów sprzedawać bo wydawać codziennie tą stówkę czy dwie ,to finanse moga nie wytrzymać i żona się może zbuntować!i tak czasami patrzy na mnie trochę podejrzliwie!ale plusem jest to że przestała wysyłać mnie po warzywa!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach